Ο διαιτητής του Γαλατά – ΠΑΟΚ εξόργισε τη Ρεάλ Μαδρίτης και σφύριξε νίκη ελληνικής ομάδας στην Πόλη!

Ο Αλεχάντρο Ερνάντες στο ματς της Εθνικής με την Ολλανδία.

i

©intime

Ο διαιτητής του Γαλατά – ΠΑΟΚ εξόργισε τη Ρεάλ Μαδρίτης και σφύριξε νίκη ελληνικής ομάδας στην Πόλη!

Γιώργος Σακελλαρίου 18:03 - 23.09.2024 / Ανανεώθηκε: 19:13 - 23.09.2024

Ο Αλεχάντρο Χοσέ Ερνάντες, που θα διευθύνει το ματς του ΠΑΟΚ με τη Γαλατασαράι έχει έρθει σε ρήξη με τη Ρεάλ Μαδρίτης και ήταν παρών στον θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της Φενέρ.

Ο ΠΑΟΚ την ερχόμενη Τετάρτη θα δώσει ένα σπουδαίο ματς στην Κωνσταντινούπολη με τη Γαλατασαράι για την πρεμιέρα του Europa League.

Η UEFA όρισε στον αγώνα του Δικεφάλου τον Ισπανό Αλεχάντρο Χοσέ Ερνάντες. Ο 41χρονος (10/11/82) διαιτητής, που είναι γεννημένος στα Κανάρια Νησιά θα έχει βοηθούς του, τους Χοσέ Ναράνιο και Ντιέγκο Σαντσες Ρόχο, ενώ 4ος θα είναι ο Χοσέ Λουίς Μουνουέρα, όλοι συμπατριώτες του.

Στο VAR, επίσης, θα είναι ισπανική ομάδα, με πρώτο τον Κάρλος ντελ Θέρο Γκράντε, τον έχουμε δει στην Ελλάδα σε ντέρμπι και μάλιστα σφύριξε το 2021 τον ΠΑΟΚ στη νίκη του με 3-1 στη Λεωφόρο επί του Παναθηναϊκού. Βοηθός του θα είναι ο Γκιγιέρμο Κουάρδα.

Με 219 παιχνίδια στη La Liga στο παλμαρέ του, ο Ερνάντες θεωρείται όχι άδικα ένας από τους πιο έμπειρους διαιτητές στην Ισπανία και φέτος έχει διευθύνει συνολικά πέντε ματς, ένα για τα προκριματικά του Champions League (Μίντιλαντ – Σλοβαν Μπρατισλάβας 1-1), ένα για το νέο Champions League (Γιουβέντους – Αϊντχόφεν 3-1) και τρία για το ισπανικό πρωτάθλημα (Ρεάλ Σοσιεδάδ – Ράγιο 1-2, Μπιλμπάο – Ατλέτικο 0-1 και Βαλένθια – Τζιρόνα 2-0).

Όπως γίνεται αντιληπτό, δεν έχει φέτος, έως τώρα, αγώνα της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Ερνάντες θεωρείται ένας από τους καλύτερους διαιτητές της Ισπανίας στο σύγχρονο ποδόσφαιρο και ψηφίστηκε ως ο κορυφαίος από την τεχνική επιτροπή της ισπανικής FA το 2017.

Στις 2 Απριλίου 2016 σφύριξε το ντέρμπι της Μπαρτσελόνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Καμπ Νου, όπου νίκησαν οι φιλοξενούμενοι 2-1. Στις 6 Μαΐου 2018 σφύριξε ξανά το ντέρμπι των δύο ομάδων, πάλι στο Καμπ Νου, το οποίο έληξε ισόπαλο 2-2. Μετά το παιχνίδι, δέχθηκε έντονη κριτική για τις αποφάσεις του.

Στις 7 Μαρτίου 2021, ωστόσο, ήρθε σε ρήξη με τη Ρεάλ Μαδρίτης, σφυρίζοντας το ντέρμπι με την Ατλέτικο Μαδρίτης. Ο ίδιος φέρεται να αρνήθηκε να ελέγξει στο VAR, το γκολ του Φελίπε, με τη Βασίλισσα να υποστηρίζει ότι χρησιμοποίησε το χέρι. Έκτοτε, έχει διαμάχη μαζί του.

Νίκες για Ολυμπιακό και ΑΕΚ, ήττα για την Εθνική

Ο Ισπανός ρέφερι έχει σφυρίξει δύο φορές σε ευρωπαϊκό ματς τη Γαλατά. Έχει μία νίκη την περασμένη σεζόν εντός έδρας με 3-2 κόντρα στη Σπάρτα Πράγας (15/2/24) για τα playoffs του Europa League και μία ήττα με 5-1 στις 21/7/21 από την Αϊντχόφεν για τα προκριματικά του Champions League.

Αγώνα του ΠΑΟΚ δεν έχει διευθύνει, αλλά στην Ευρώπη σφύριξε δύο φορές ελληνική ομάδα. Τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ, ενώ έπαιξε και την Εθνική. Σε συλλογικό επίπεδο έχει δύο νίκες. Η μία μάλιστα είναι για το Europa League στην Κωνσταντινούπολη! Στις 30/9/21 ο Ολυμπιακός θριάμβευσε με 3-0 της Φενέρ στην Πόλη και διαιτητής ήταν ο Ερνάντες.

Στις 24/9/20 σφύριξε στη νίκη της ΑΕΚ με 1-0 επί της Σεντ Γκάλεν στην Ελβετία για τα προκριματικά του Europa League. Για την ίδια διοργάνωση, δηλαδή που θα παίξει και ο ΠΑΟΚ με τη Γαλατά είναι οι δύο νίκες.

Η Εθνική αντίθετα, ηττήθηκε 1-0 από την Ολλανδία στις 16/10/23 για τα προκριματικά του Euro 2024. Τότε είχε δώσει δύο πέναλτι υπέρ των «οράνιε». Το πρώτο του Βέργκχορστ το έπιασε ο Βλαχοδήμος, στο δεύτερο ευστόχησε ο Φαν Ντάικ.

Φωτορεπορτάζ από το ματς της Εθνικής με την Ολλανδία και του Ολυμπιακού με τη Φενέρ, όπου διαιτητής ήταν ο Ερνάντες