Το παρελθόν του ΠΑΟΚ κόντρα σε ομάδες της Τουρκίας

Βίντα - Τζόλης

i

© Intime

Το παρελθόν του ΠΑΟΚ κόντρα σε ομάδες της Τουρκίας

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 16:16 - 25.09.2024 / Ανανεώθηκε: 16:57 - 25.09.2024

Ο ΠΑΟΚ είναι έτοιμος για τη «μάχη» με τη Γαλατά κι αυτή δεν είναι πρώτη φορά που θα κοντραριστεί με ομάδα της Τουρκίας.

Ο ΠΑΟΚ αφήνει πίσω του το διπλό στο Πανθεσσαλικό και τη διατήρηση στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Stoiximan Super League και στρέφει την προσοχή του στην Ευρώπη. Η ομάδα του Λουτσέσκου θα κοντραριστεί εκτός έδρας με τη Γαλατάσαραϊ για την 1η αγωνιστική του League Stage του Europa League.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Δικέφαλος δίνει μία ευρωπαϊκή «μάχη» στην Τουρκία κι έχει ενδιαφέρον να μάθουμε τι κατάφερε να κάνει ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης με ομάδες της γειτονικής χώρας στο παρελθόν. Αυτή είναι μια ερώτηση που απάντησε η NetBet, η οποία προσφέρει stoixima live και live casino

Οπαδοί της Παρτίζαν έκαναν «ντου» στα αποδυτήρια μετά την τεσσάρα από τον Ερυθρό Αστέρα και χτύπησαν τον πρώην τεχνικό του ΠΑΟΚ Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς!
REST OF THE WORLD

22:37 - 23.09.2024

Οπαδοί της Παρτίζαν έκαναν «ντου» στα αποδυτήρια μετά την τεσσάρα από τον Ερυθρό Αστέρα και χτύπησαν τον πρώην τεχνικό του ΠΑΟΚ Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς!

Εφιάλτης για την Παρτίζαν και τον τεχνικό της, πρώην του ΠΑΟΚ, Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς. Μπούκαραν στα αποδυτήρια μετά την τεσσάρα από τον Ερυθρό Αστέρα.

Η Γαλατά θα είναι η τρίτη ομάδα που θα αντιμετωπίσουν οι ασπρόμαυροι στην ιστορία τους και τα προηγούμενα ραντεβού με Τούρκους ξυπνάνε μόνο ευχάριστες αναμνήσεις, με τον ΠΑΟΚ να μετράει δύο προκρίσεις κόντρα σε Φενέρ και Μπεσίκτας.

Μία ιστορική πρόκριση με υπογραφή Μουσλίμοβιτς

Τη σεζόν 2010-11 ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε, αμέσως μετά τον αποκλεισμό από τον Άγιαξ για τα προκριματικά του Champions League, τη Φενερμπαχτσέ για τα Play Offs του Europa League. Η πρώτη αναμέτρηση έγινε στο γήπεδο της Τούμπας στις 19 Αυγούστου 2010, με τον ΠΑΟΚ να επικρατεί 1-0 χάρη σε γκολ του Βιεϊρίνια στο 19ο λεπτό και κράτησε τη νίκη παρότι από το 57ο λεπτό αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο λόγω κόκκινης κάρτας (δεύτερη κίτρινη) του Βιτόλο. Στο δεύτερο παιχνίδι που έγινε στο Σουκρού Σαράτσογλου, ο Μπελόζογλου ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα, το οποίο έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα της κανονικής διάρκειας και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση.

Εκεί σημειώθηκε ένα από τα πιο σημαντικά γκολ της ιστορίας του Δικεφάλου, με τον Μουσλίμοβιτς να βρίσκει δίχτυα στο 102ο λεπτό. Αυτή η ισοπαλία (1-1) έδωσε στον ΠΑΟΚ την πρόκριση για τους ομίλους του Europa League για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Οι ενδεκάδες του πρώτου ματς:


ΠΑΟΚ (Παύλος Δερμιτζάκης): Κρέσιτς, Μπουσαϊντι, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Λίνο, Γκαρσία, Βιτόλο, Βιεϊρίνια , Ίβιτς (77’ Φιλομένο), Σαλπιγγίδης (86’ Παπάζογλου), Μουσλίμοβιτς (60’ Σορλέν).

Φενερμπαχτσέ (Αϊκούτ Κοτσαμάν): Ντεμιρέλ, Λουγκάνο, Εκέρ, Αντρέ Σάντος, Γκονούλ, Ερκίν (70’ Χουρματσί), Άλεξ, Κρίστιαν Μπαρόνι, Σαχίν (80’ Ουνάλ), Τοπούζ, Σεντούρκ (45’ Νιάνγκ).

Οι ενδεκάδες της ρεβάνς:


Φενερμπαχτσέ (Αϊκούτ Κοτσαμάν): Ντεμιρέλ, Λουγκάνο, Αντρέ Σάντος, Μπίλισα, Γκονούλ, Μπελόζογλου (75’ Σαχίν), Άλεξ, Στοχ, Κρίστιαν Μπαρόνι (105’ Ουνάλ), Τοπούζ (91’ Χουρματσί), Νιάνγκ.

ΠΑΟΚ (Παύλος Δερμιτζάκης): Κρέσιτς, Μπουσαϊντι (75’ Σνάουτσερ), Μαλεζάς, Κοντρέρας, Λίνο, Γκαρσία, Σορλέν, Φωτάκης (91’ Κουτσιανικούλης), Βιεϊρίνια , Σαλπιγγίδης, Φιλομένο (83’ Μουσλίμοβιτς).

Τριάρα στην Μπεσίκτας με «show» Τζόλη

Στις 25 Αυγούστου του 2020, ο ΠΑΟΚ τέθηκε αντιμέτωπος σε μονή αναμέτρηση (λόγω του covid) με την Μπεσίκτας για τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League κι έστησε ένα «πάρτι» στη βροχερή Τούμπα (3-1), με τον 18χρονο τότε Τζόλη να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής και να χαρίζει την πρόκριση στην ομάδα του.

Ο νεαρός και ταλαντούχος εξτρέμ του Δικεφάλου άνοιξε το σκορ στο 7ο λεπτό και διπλασίασε τα προσωπικά του τέρματα στο 24΄, ενώ έξι λεπτά αργότερα ο Πέλκας έπειτα από ασίστ του Τζόλη διαμόρφωσε το 3-0.

Στο 37΄ ο Λάριν μείωσε σε 3-1, στο 41΄ ο Τσούμπα Άκπομ έχασε πέναλτι και δεν κατάφερε να γράψει το 4-1, με τους ασπρόμαυρους να διαχειρίζονται εύκολα το προβάδισμά τους στην επανάληψη και να δίνουν συνέχεια στην ευρωπαϊκή τους πορεία στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Οι ενδεκάδες του ματς:


ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Ίνγκασον, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Ελ Καντουρί, Σβαμπ, Ροδρίγο (44' Λημνιός), Γιαννούλης, Τζόλης (84' Ζαμπά), Πέλκας (76' Εσίτι), Άκπομ

Μπεσίκτας (Σεργκέν Γιαλτσίν): Ντεστανόγλου, Λενς, Βίντα, Σίλβα, Ν΄Σακαλά (82' Ουμούτ Ναγίρ), Χάτσινσον, Ουισάλ, Μπόιντ (46' Οχουζιάν), Μενσά (70' Ντορουκχάν), Ενκούντου, Λάριν