Η Γαλλία «ξύπνησε», ο Εμπαπέ... ψάχνεται, αλλά ο Ντεσάν δεν ανησυχεί

Φωτ. IMAGO

Η Γαλλία «ξύπνησε», ο Εμπαπέ... ψάχνεται, αλλά ο Ντεσάν δεν ανησυχεί

Νεφέλη Μπισμπίκη 12:39 - 10.09.2024 / Ανανεώθηκε: 12:40 - 10.09.2024

Η Γαλλία πήρε σημαντική ανάσα με το 2-0 επί του Βελγίου στη Λιόν, αλλά το ζήτημα για τους φιλάθλους των «τρικολόρ» είναι άλλο...

Η Γαλλία άφησε πίσω της την ήττα από την Ιταλία και την έντονη κριτική, πηγαίνοντας παρακάτω. Το βράδυ της Δευτέρας, η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάν ήταν σαφώς καλύτερη από το Βέλγιο, παρουσιάστηκε με νέες ιδέες και μετά το πρώτο γκολ στο 29΄ από τον Κολό Μουανί, «λύθηκε» αγωνιστικά και έφτασε σχετικά εύκολα στην τελική επικράτηση με 2-0. Ο επιθετικός της Παρί Σεν Ζερμέν και ο Ουσμάν Ντεμπελέ, ήταν οι πρωταγωνιστές της βραδιάς, αν και ο κόσμος ίσως περίμενε από... άλλον να σκοράρει.

Αυτός δεν είναι άλλος από τον Κιλιάν Εμπαπέ, ο οποίος για ακόμη ένα παιχνίδι έμεινε μακριά από το σκοράρισμα. Αυτή η εμμονή όλων, τόσο στην Μαδρίτη όσο και στην Γαλλία, για το πότε επιτέλους θα «ξυπνήσει» ο παλιός καλός Εμπαπέ, έχει δημιουργήσει ολόκληρο ζήτημα γύρω από το πρόσωπό του , πράγμα για το οποίο έχουν τοποθετηθεί ο Κάρλο Αντσελότι και τώρα ο προπονητής του στην Εθνική ομάδα, Ντιντιέ Ντεσάν, ο οποίος έσπευσε να καθησυχάσει τους φιλάθλους, λέγοντας πως θα έρθει η ώρα που θα σκοράρει.

«Η γαλλική ομάδα θα είναι πάντα πιο δυνατή μαζί του και είμαι πεπεισμένος ότι σε ένα μήνα θα είναι καλύτερος», δήλωσε ο Ντεσάν.

Άνετες νίκες για Γαλλία και Ιταλία - Χατ τρικ ο απίθανος Σέσκο και πρώτο τρίποντο για τη Σλοβενία
NATIONS LEAGUE

23:43 - 09.09.2024

Άνετες νίκες για Γαλλία και Ιταλία - Χατ τρικ ο απίθανος Σέσκο και πρώτο τρίποντο για τη Σλοβενία

Η Γαλλία πανηγύρισε άνετα τη νίκη κόντρα στο Βέλγιο (2-0), ενώ η Ιταλία έκανε το 2/2 στον όμιλο. Το χατ τρικ του Σέσκο στο Σλοβενία - Καζακστάν ήταν αυτό που... έκλεψε δίχως αμφιβολία την παράσταση στη βραδιά.

Το νέο απόκτημα της Ρεάλ Μαδρίτης, εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο στο 67o λεπτό, δεν είχε την τύχη με το μέρος του στις τρεις ευκαιρίες που είχε στο ενεργητικό του, αλλά έδωσε μεγαλύτερη επιθετική ώθηση στο παιχνίδι των «τρικολόρ». Αφού λοιπόν δεν ήταν ο Εμπαπέ, ήρθε ο καθ' όλη την διάρκεια εξαιρετικός Ντεμπελέ και έκανε το 2-0, κόβοντας τα όνειρα του Βελγίου για ένα θετικό αποτέλεσμα.

O Ντιντιέ Ντεσάν, μίλησε μετά το ματς για την κατάσταση που επικρατεί και πως είδε την ομάδα του, αλλά δεν παρέλειψε να αναφερθεί ξανά στον Κιλιάν Εμπαπέ, λέγοντας πως ποτέ δεν είχε αμφιβολία για αυτόν, αλλά και πως δεν σκοπεύει να τον αφήσει εκτός των επόμενων αγώνων για το Nations League.

«Η κατάσταση ήταν περίπλοκη... Κάναμε πολλά καλά πράγματα συλλογικά και ατομικά απόψε....Παραμένω στην πορεία μου, να βάλω όσο το δυνατόν περισσότερους παίκτες, σε καταστάσεις όπου μπορούμε να τους δοκιμάσουμε».

«Υπάρχουν πολύ υψηλές απαιτήσεις στον σύλλογό του. Δεν έχω καμία ανησυχία με τον Κιλιάν», πρόσθεσε για τον Γάλλο διεθνή.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!