Μοιραίος ο Φέλιξ για την Πορτογαλία, η Γαλλία με 5/5 εκτελέσεις στα πέναλτι είναι στα ημιτελικά!

Οι παίκτες της Γαλλίας πανηγυρίζουν την πρόκριση

i

© Imago

Μοιραίος ο Φέλιξ για την Πορτογαλία, η Γαλλία με 5/5 εκτελέσεις στα πέναλτι είναι στα ημιτελικά!

Τζιοβάνι Ζάκαρη 00:44 - 06.07.2024 / Ανανεώθηκε: 03:11 - 06.07.2024

Γαλλία και Πορτογαλία οδηγήθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι μετά το 0-0 σε κανονική διάρκεια και παράταση. Εκεί ο Ζοάο Φέλιξ ήταν ο μοναδικός που αστόχησε και έτσι οι «μπλε» προκρίθηκαν στην ημιτελική φάση του Euro.

Στα πέναλτι οδηγήθηκε το Γαλλία - Πορτογαλία και εκεί η δεύτερη πανηγύρισε την πρόκριση στα ημιτελικά του UEFA Euro 2024. Μετά το μεταξύ τους 0-0 σε κανονική διάρκεια και παράταση, οι δύο ομάδες έφτασαν στη «ρωσική ρουλέτα» και εκεί ο Ζοάο Φέλιξ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, αποτελώντας τον μοναδικό παίκτη που αστόχησε.

⚽️ Όλοι Euro LIVE: Τι λένε στην ΟΥΕΦΑ για το χέρι του Κουκουρέγια και τι συμβαίνει με τη μάσκα του Εμπαπέ!
SPORTAL ORIGINALS

00:43 - 06.07.2024

⚽️ Όλοι Euro LIVE: Τι λένε στην ΟΥΕΦΑ για το χέρι του Κουκουρέγια και τι συμβαίνει με τη μάσκα του Εμπαπέ!

Όλοι Euro για τις νοκ άουτ αναμετρήσεις της Παρασκευής! Παύλος Κουστέρης και Κώστας Τόπας μεταφέρουν το ρεπορτάζ από τα ματς σε Ντίσελντορφ και Αμβούργο. Παρουσιάζουν οι Σωτήρης Κωσταβάρας και Στέφανος Αβραμίδης.

Στα πρώτα λεπτά του αγώνα οι «μπλε» ήταν εκείνοι που κυκλοφορούσαν και προσπαθούσαν να απειλήσουν, όμως το ματς γρήγορα έφτασε στην ισορροπία. Ρυθμός υπήρχε αλλά αυτό δεν μεταφράστηκε σε τελικές, αφού μέχρι το 16ο λεπτό δεν είχε γίνει ούτε μία. 

Εκεί την πρώτη την έκανε η Πορτογαλία με τον Μπρούνο Φερνάντες, αλλά αμέσως η ομάδα του Ντεσάν πήρε τον έλεγχο, πιέζοντας τον αντίπαλό της στο δικό του μισό. Αυτό βέβαια δεν διήρκησε πολύ και ο αγώνας ήταν μοιρασμένος ξανά, δίχως τελικά να σημειωθεί κάποιο γκολ μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους.

Στο δεύτερο ημίχρονο και το ξεκίνημα του ο ρυθμός παρέμενε γρήγορος. Ωστόσο το ματς άργησε να… πάρει μπρος, όταν όμως αυτό συνέβη οι τεράστιες ευκαιρίες ήταν ουκ ολίγες. Σε πρώτο χρόνο απείλησε η Πορτογαλία, όμως ο Κανσέλο με δύο προσπάθειες δεν μπόρεσε να σκοράρει, ενώ λίγο αργότερα ο Βιτίνια έχασε και εκείνος μεγάλη στιγμή (61’ + 63’). 

Η Γαλλία αντέδρασε και το έκανε με εξίσου δυναμικό τρόπο. Ο Κόλο Μουανί στο 66’ έφτασε μία ανάσα από το 1-0, ενώ το ίδιο έκανε και ο Καμαβινγκά στο 70’. Το άγχος ήταν εμφανές όσο το ματς πλησίαζε προς τη λήξη, με τις δύο ομάδες να κάνουν αρκετά λάθη. Εν τέλει το γκολ δεν σημειώθηκε και ο αγώνας οδηγήθηκε στην παράταση. 

Εκεί στο πρώτο ημίχρονο ο Λεάο ήταν εκείνος που κόντεψε να στείλει την ομάδα του στα ημιτελικά. Ωστόσο ο Ουπαμεκανό μπήκε σαν «τοίχος» στην προσπάθειά του και τον εμπόδισε από το να σκοράρει. Ακολούθησε ο Μέντες ο οποίος έκανε ένα συρτό σουτ στο 120', το οποίο μπλόκαρε ο Μενιάν. Με το σκορ στο 0-0 το ματς έφτασε στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι.

Εκεί ο Φέλιξ ήταν ο μοιραίος, αφού το σουτ του κατέληξε στο αριστερό δοκάρι, την ώρα που όλοι οι υπόλοιποι συμπαίκτες και μη ήταν εύστοχοι. Αποτέλεσμα η πρόκριση της Γαλλίας, η οποία και θα αντιμετωπίσει την Ισπανία στα ημιτελικά του Euro 2024.

H διαδικασία των πέναλτι:

  • Ντεμπελέ - Μέσα
  • Ρονάλντο - Μέσα
  • Φοφανά - Μέσα
  • Μπερνάρντο Σίλβα - Μέσα
  • Κουντέ - Μέσα
  • Φέλιξ - Δοκάρι
  • Μπαρκολά - Μέσα
  • Μέντες - Μέσα
  • Ερναντές - Μέσα

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ: 

Η ενδεκάδα της Πορτογαλίας: Ντιόγκο Κόστα, Πέπε, Ντίας, Παλίνια, Κανσέλο, Μέντες, Βιτίνια, Σίλβα, Φερνάντες, Λεάο, Ρονάλντο.

Η ενδεκάδα της Γαλλίας: Μενιάν, Κουντέ, Ουπαμεκανό, Καμαβινγκά, Σαλιμπά, Ερναντές, Καντέ, Τσουαμενί, Γκριεζμάν, Εμπαπέ, Κολό Μουανί.