Αν έχεις… Κόλο Μουανί, διάβαινε!
i

©imago

Αν έχεις… Κόλο Μουανί, διάβαινε!

Παύλος Κουστέρης 20:55 - 01.07.2024 / Ανανεώθηκε: 21:08 - 01.07.2024

Πάλι δεν εντυπωσίασε, αλλά έκανε τη δουλειά! Η Γαλλία ήταν σε ακόμα μία αναμέτρηση πολύ μακριά από τον καλό και ποιοτικό της εαυτό, αλλά κατάφερε τελικά να λυγίσει την αντίσταση του Βελγίου, χάρη σε ένα πολύ τυχερό γκολ του Κόλο Μουανί (περισσότερο αυτογκόλ του Φερτόνχεν) στο 84’ (1-0). Οι «μπλε» θα βρουν απέναντί τους τον νικητή του Πορτογαλία – Σλοβενία.

Τι κι αν ακόμα δεν έχει σκοράρει δικό της γκολ σε κανονική ροή παιχνιδιού, έχοντας ουσιαστικά τρία γκολ με δύο αυτογκόλ κι ένα πέναλτι; Τι κι αν αυτή η Γαλλία δεν έχει καμία σχέση σε απόδοση με τις ομάδες που την έχουν οδηγήσει στις επιτυχίες και τις διακρίσεις των περασμένων ετών;

Η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάν κατάφερε να κάνει τη… δουλειά κόντρα στο Βέλγιο και χάρη στο γκολ του Κόλο Μουανί στο 84’ ή πιο σωστά το αυτογκόλ του Φερτόνχεν, πήρε τη νίκη – πρόκριση, επικρατώντας 1-0 στη φάση των «16» και τώρα περιμένει για αντίπαλο που θα προκύψει από το ΠορτογαλίαΣλοβενία.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Όποιος είχε προβλέψει ένα ματς που παρά την ποιότητα που υπήρχε στον αγωνιστικό χώρο, θα ήταν αρκετά δύσκολο για το μάτι του τηλεθεατή και του ουδέτερου, τότε η εκτίμησή του ήταν εύστοχη. Τεντέσκο και Ντεσάν είχαν προετοιμάσει τις ομάδες τους μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια για τις απαιτήσεις που έφερνε αυτή η αναμέτρηση και η αλληλοεξόντωση ήταν εμφανής.

Ο Κιλιάν Εμπαπέ από τη μία πλευρά είχε να παλέψει με την αντίπαλη άμυνα, αλλά και με την ίδια του τη μάσκα που ήταν εμφανές ότι δεν τον έκανε να αισθάνεται άνετα, ενώ το Βέλγιο δεν είχε σε καλό απόγευμα τον Κέβιν Ντε Μπρόινε, με αποτέλεσμα ο Λουκάκου να παλεύει να μπει μόνος του στις συνθήκες του παιχνιδιού, ενώ σε καλύτερη μοίρα ήταν ο Ντοκού, που ούτως ή άλλως έχει το χάρισμα να δημιουργεί και για τον εαυτό του.

Επιπλέον, σε ό,τι αφορά στη διαμόρφωση της… φτωχής εικόνας του πρώτου ημιχρόνου, ο ρέφερι, Νίμπεργκ, ήταν πάρα πολύ αυστηρός, έως και αναίτια, δείχνοντας μέχρι και το 24’ του αγώνα τρεις κίτρινες κάρτες, όλες στους Γάλλους και συγκεκριμένα σε Τσουαμενί (για διαμαρτυρία), Γκριεζμάν και Ραμπιό.

Στο δεύτερο μέρος, η Γαλλία μπήκε λίγο πιο φουριόζα και μάλιστα έχασε δύο καλές ευκαιρίες αρχικά με το σουτ του Τσουαμενί στο 49’ να το αποκρούει ο Καστέλς και στο 53’ χάρη στην ατομική ενέργεια του Κιλιάν Εμπαπέ, ο οποίος αφού ξεπέρασε δύο αντιπάλους, σούταρε, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Παρ’ όλα αυτά, όπως συνέβη και στο πρώτο μέρος, έτσι και στο δεύτερο, το Βέλγιο άρχισε να ισορροπεί, άρχισε να κυκλοφορεί την μπάλα, γεγονός που συνδυάστηκε καθόλου τυχαία με την αγωνιστική άνοδο του Κέβιν Ντε Μπρόινε. Μάλιστα, στο 71’ οι Βέλγοι έχασαν την καλύτερη στιγμή τους στο δεύτερο ημίχρονο στο 71’, με τον Μενιάν να αποκρούει με υπερένταση το σουτ του Λουκάκου μέσα από την περιοχή, ενώ στο 82’ ο τερματοφύλακας της Μίλαν είχε την απάντηση και στο σουτ του Κέβιν Ντε Μπρόινε.

Όταν αντιμετωπίζεις τη Γαλλία, δεν δικαιούσαι να σπαταλάς τις ευκαιρίες σου και το Βέλγιο το αντιλήφθηκε αυτό με τον πιο σκληρό τρόπο. Συγκεκριμένα, στο 85’ και αφού η μπάλα γύρισε αρκετά δευτερόλεπτα έξω από την περιοχή των Βέλγων, αυτή έφτασε στον Κόλο Μουανί, που έκανε ένα κακό τελείωμα με την μπάλα να βρίσκει και στο πόδι του, από εκεί χτύπησε και στο σώμα του Φερτόνχεν, αλλάζοντας πλήρως πορεία και καταλήγοντας στα δίχτυα. Μπορεί το τέρμα να πιστώθηκε στον Μουανί, αλλά στην ουσία πρόκειται για ένα αυτογκόλ, με το οποίο η Γαλλία πήρε την πρόκριση, φτάνοντας μέχρι τους «8» έχοντας σκοράρει δύο αυτογκόλ και ένα πέναλτι!

Η ουσία είναι όμως ότι η δουλειά έγινε και τώρα οι Γάλλοι θα βρουν απέναντί τους τον νικητή του Πορτογαλία – Σλοβενία.