Ανώτερη η Τσεχία αλλά η Γεωργία άντεξε και πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας με... ήρωα τον Μαμαρντασβίλι

Ανώτερη η Τσεχία αλλά η Γεωργία άντεξε και πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας με... ήρωα τον Μαμαρντασβίλι

Δημήτρης Χούπης 17:59 - 22.06.2024 / Ανανεώθηκε: 18:02 - 22.06.2024

Η Τσεχία είχε πολλές ευκαιρίες αλλά τελικά η Γεωργία πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1) και πλέον οι δύο ομάδες θέλουν μόνο νίκη την τελευταία αγωνιστική.

Ισόπαλο 1-1 έληξε το παιχνίδι ανάμεσα σε Τσεχία και Γεωργία, με τους Τσέχους να μπορούσαν άνετα να έχουν πάρει τους τρεις βαθμούς. Πλέον αμφότερες θέλουν τη νίκη στην τελευταία αγωνιστική για να έχουν ελπίδες πρόκρισης.

Στο πρώτο ημίχρονο η Τσεχία πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας όλες τις καλές ευκαιρίες της αναμέτρησης. Μάλιστα μόλις στο 3ο λεπτό έχασε μεγάλη διπλή φάση με τον Μαμαρντασβίλι να λέει «όχι» και στις δύο. Στη συνέχεια η κατάσταση του αγώνα δεν άλλαξε με τους Τσέχους να πιέζουν για ένα γκολ, το οποίο βρήκαν στο 22' με τον Χράνατς. Ωστόσο ακυρώθηκε γιατί ο στόπερ των Τσέχων είχε βρει την μπάλα με το χέρι.

Τελικά το γκολ στο παιχνίδι το βρήκαν οι παίκτες του Γουίλι Σανιόλ. Στο 45+2' η Γεωργία κέρδισε πέναλτι μετά από χέρι του Χράντς, ο Μικαουτάτζε το εκτέλεσε και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Στην αμέσως επόμενη φάση όμως η Τσεχία έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση, αλλά ο Μαμαρντασβίλι είπε ξανά «όχι» στον Σικ.

Στο δεύτερο μέρος οι Τσέχοι ξεκίνησαν... φουριόζοι και στο 58ο λεπτό ισοφάρισαν με τον Σικ. Μετά από κόρνερ ο Λινγκρ πήρε κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στο ριμπάουντ ο επιθετικός της Λεβερκούζεν έστειλε την μπάλα με το στήθος στα δίχτυα. Τρία λεπτά μετά η Τσεχία είχα μια μεγάλη ευκαιρία να κάνει την ανατροπή με τον Κρέιτσι, του οποίοι η κεφαλιά πέρασε λίγο έξω.

Στη συνέχεια οι παίκτες της Τσεχίας πίεζαν και έχασαν αρκετές φάσεις για να βρουν το δεύτερο γκολ, αλλά ο Μαμαρντασβίλι κατέβασε... ρολά. Στην τελευταία φάση του αγώνα η Γεωργία είχε μια μοναδική ευκαιρία να κλέψει το παιχνίδι, αλλά ο Λομπανίτζε βγήκε τετ α τετ και έστειλε την μπάλα αρκετά πάνω από την εστία του Στάνεκ.