Η προπόνηση της Εθνικής πριν το σπουδαίο φιλικό με τη Γερμανία (gallery)

Η προπόνηση της Εθνικής πριν το σπουδαίο φιλικό με τη Γερμανία (gallery)

Γιώργος Σακελλαρίου 21:41 - 06.06.2024 / Ανανεώθηκε: 22:24 - 07.06.2024

Ολοκληρώθηκε η προπόνηση της Εθνικής Ομάδας στο Borussia-Park, όπου θ’ αντιμετωπίσει σε φιλικό αγώνα τη διοργανώτρια του EURO 2024 Γερμανία.

Η Εθνική ομάδα ολοκλήρωσε την προετοιμασία της για τη σπουδαία αυριανή φιλική αναμέτρηση με την Γερμανία, η οποία είναι και η διοργανώτρια χώρα του Euro 2024.

Στη σημερινή προπόνηση συμμετείχαν όλοι οι παίκτες που έχουν κληθεί στην αποστολή από τον τεχνικό Νίκο Παπαδόπουλο για τους φιλικούς αγώνες με τη Γερμανία (21.45) και τη Μάλτα (την τρίτη 11/6 στις 19.00) και πρόκειται για τους Βλαχοδήμο, Τζολάκη, Μανδά, Αθανασιάδη, Μαυροπάνο, Ρέτσο, Κουλιεράκη, Χατζηδιάκο, Ρότα, Σάλιακα, Κώτσιρα, Κυριακόπουλο, Γιαννούλη, Σιώπη, Κουρμπέλη, Ντόη, Μπουχαλάκη, Μπακασέτα, Μάνταλο, Τσιγγάρα, Μασούρα, Τζόλη, Λημνιό, Ιωαννίδη, Παυλίδη, Δουβίκα.

Να σημειωθεί ότι στο περιθώριο της προπόνησης, ο τεχνικός διευθυντής των Εθνικών ομάδων Κώστας Κωνσταντινίδης, παραχώρησε συνέντευξη στο γερμανικό Sky Sports κι αναφέρθηκε στη γαλανόλευκη, στην κατάκτηση του Euro 2004, αλλά και στη διοργάνωση που θα γίνει τώρα. Ο Κωνσταντινίδης, άλλωστε, έχει άοψη εικόνα για το γερμανικό ποδόσφαιρο, αφού είχε σπουδαία καριέρα σε Χέρτα, Κολωνία, Ανόβερο.

Δείτε φωτορεπορτάζ από την προπόνηση:

Τους διεθνείς παίκτες στη συνέντευξη Τύπου εκπροσώπησε ο Χρήστος Τζόλης. Ο νεαρός επιθετικός, ο οποίος είχε μία εξαιρετική σεζόν με τη Φορτούνα Ντίσελντορφ, αλλά δεν κατάφερε στα πέναλτι να πάρει την άνοδο, κόντρα στη Μπόχουμ δήλωσε:

«Η αλήθεια είναι ότι βρίσκονται πολλοί Έλληνες στην περιοχή και θέλουμε να τους δούμε στο γήπεδο και με τη Γερμανία. Πρέπει να το ευχαριστηθούμε σε ένα ωραίο γήπεδο και να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Θα φανεί αύριο τι στοιχεία μπορώ να δώσω, έχω παίξει ήδη 13 παιχνίδια, ελπίζω να βοηθήσω, να έχουμε μία θετική εικόνα, να έχουμε τελικές προσπάθειες, είμαι ένας επιθετικός που προσπαθεί να δημιουργεί και θα το δείξω και αύριο».

Είναι δίπλα στην πόλη που μένω, σε ένα ωραίο γήπδο, μου ταιριάζει η Γερμανία σαν χώρα και ελπίζω να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα».

Για το αν είναι έτοιμος να πάρει πρωταγωνιστικό ρόλο: «Είναι πολύ νωρίς για να το πω. Έχουμε δύο φιλικά παιχνίδια που έχω την ευκαιρία να βοηθήσω την Εθνική, να δείξω τι μπορώ να κάνω. Είναι τελείως διαφορετικό από το συλλογικό επίπεδο».

Είχε όντως Έλληνα θείο ο Εμπαπέ; - Τι αναφέρουν στη Γαλλία για τη σχέση του Γάλλου αστέρα με την Ελλάδα
LA LIGA

12:36 - 06.06.2024

Είχε όντως Έλληνα θείο ο Εμπαπέ; - Τι αναφέρουν στη Γαλλία για τη σχέση του Γάλλου αστέρα με την Ελλάδα

Ηταν ο θείος του Κιλιάν Εμπαπέ Έλληνας; Στη Γαλλία υποστηρίζουν πως ο Γάλλος αστέρας της Ρεάλ Μαδρίτης αφιέρωσε το γκολ που πέτυχε με την εθνική του ομάδα στο φιλικό με το Λουξεμβούργο σε συγγενικό του πρόσωπο που είχε ελληνικές ρίζες.

Για την ευκαιρία που του δίνεται: «Είναι σημαντική η ευκαιρία, σε ένα δυνατό φιλικό, έχω να παίξω 2,5 χρόνια με την Εθνική σε επίπεδο ανδρών. Ανυπομονώ πολύ να αγωνιστώ και ελπίζω να έχω μία καλή εμφάνιση».

Για την απογοήτευση που δεν πέρασε στην τελική φάση η Ελλάδα: «Δεν μπορούμε να αλλάξουμε κάτι. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε να βρεθούμε στο Euro. Τώρα κοιτάμε το μέλλον, το παιχνίδι με τη Γερμανία, με τη Μάλτα και να έχουμε μία θετική εξέλιξη στο μέλλον της Εθνικής».