«Βόμβα» στη Γερμανία: Ερευνώνται 17 «ύποπτα» παιχνίδια για χειραγώγηση

Μπάγερν Μονάχου

i

©Photo by Alexander Hassenstein/Getty Images/Ideal Images

«Βόμβα» στη Γερμανία: Ερευνώνται 17 «ύποπτα» παιχνίδια για χειραγώγηση

Κώστας Τόπας 15:35 - 06.09.2024 / Ανανεώθηκε: 15:35 - 06.09.2024

Σύμφωνα με δημοσίευμα από το «Sky Sports», 17 παιχνίδια στο γερμανικό ποδόσφαιρο είναι ύποπτα για χειραγώγηση.

Σαν «βόμβα» έριξε την είδηση το γερμανικό «Sky Sports», αναφέροντας σε δημοσίευμά του, ότι 17 παιχνίδια στο γερμανικό ποδόσφαιρο είναι ύποπτα για χειραγώγηση.

Οπως υπογραμμίζει το εν λόγω δημοσίευμα, τα τελευταία δύο χρόνια, παιχνίδια από την τρίτη κατηγορία, από τα τοπικά αλλά και ανώτερων κατηγοριών, ενδεχομένως της δεύτερης κατηγορίας και της Bundesliga, θα μπορούσαν να έχουν επηρεαστεί με σκοπό τη στοιχηματική απάτη.

Η γερμανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία γνωρίζει την υποψία και την παίρνει «πολύ σοβαρά», όπως τονίζει το «Sky Sports» και γι' αυτό έχουν ξεκινήσει άμεσα έρευνες σχετικά με την υπόθεση. Ωστόσο, η ποδοσφαιρική Ένωση της Γερμανίας, αμφιβάλλει ότι οι ποδοσφαιρικοί αγώνες μπορούν να παραποιηθούν για να εξασφαλιστεί ένα ακριβές αποτέλεσμα. Στα παιχνίδια που επηρεάστηκαν, λέγεται ότι υπήρξαν κάποιες εμφανείς κακές αποφάσεις των διαιτητών ή σοβαρά λάθη τερματοφυλάκων και αμυντικών.

Για τα 17 παιχνίδια, πληροφορίες σχετικά με τα αναμενόμενα αποτελέσματα αναμετρήσεων, λέγεται ότι έχουν πουληθεί στο Darknet. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορούσαν ενδεχομένως να επιτευχθούν υψηλά κέρδη στοιχήματος.

Το ποια ακριβώς παιχνίδια είναι ύποπτα δεν θα δημοσιοποιηθούν λόγω της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη. Σύμφωνα με το γερμανικό δημοσίευμα, ο συνεργάτης της DFB που είναι υπεύθυνος για την παρακολούθηση αθλητικών στοιχημάτων δεν έχει βρει κάτι ακόμη που να αποδεικνύει όλα αυτά κατά τη διάρκεια των επιτόπιων ελέγχων.

Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο φθινόπωρο, η εισαγγελία του Μπόχουμ ξεκίνησε έρευνες για ασυνήθιστα υψηλά στοιχήματα στον αγώνα μεταξύ Φρανκφούρτης εναντίον της Στάινμπαχ Χάιγκερ, για την τέταρτη κατηγορία της Γερμανίας. Εκείνη την περίοδο, το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εσωτερικών έλαβε πληροφορίες από έναν πάροχο στοιχημάτων για πιθανή χειραγώγηση.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!