Ο Νάγκελσμαν μπορεί να αναλάβει την Γερμανία αν κι εφόσον το επιτρέψει η Μπάγερν

Γιούλιαν Νάγκελσμαν

i

©Photo by Boris Streubel/Getty Images/Ideal Images

Ο Νάγκελσμαν μπορεί να αναλάβει την Γερμανία αν κι εφόσον το επιτρέψει η Μπάγερν

Κώστας Τόπας 15:37 - 12.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:33 - 14.08.2024

Ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν είναι το φαβορί για να αναλάβει τα ηνία της εθνικής Γερμανίας, ωστόσο πρώτα θα πρέπει να λυθεί το οικονομικό με την Μπάγερν, μιας και ο 36χρονος τεχνικός παρά το γεγονός ότι έχει απολυθεί από τους Βαυαρούς τον περασμένο Μάρτιο, έχει ακόμα συμβόλαιο.

Σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ, ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν, πρώην προπονητής των Μπάγερν, Λειψίας και Χόφενχαϊμ, είναι το φαβορί της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της χώρας (DFB) για να γίνει ο νέος προπονητής των «πάντσερ», αντικαθιστώντας τον Χάνσι Φλικ, ο οποίος απολύθηκε την περασμένη Κυριακή (10/09).

Το ζήτημα που πρέπει να επιλυθεί για να αναλάβει τα ηνία της Γερμανίας ο Νάγκελσμαν είναι κυρίως οικονομικό. Ο 36χρονος τεχνικός σταμάτησε να προπονεί την Μπάγερν στις 24 Μαρτίου 2022, καθώς αντικαταστάθηκε από τον Τόμας Τούχελ, αλλά εξακολουθεί να έχει συμβόλαιο με τον σύλλογο του Μονάχου, μέχρι το 2026. Αρχικά ειπώθηκε ότι ένα εμπόδιο για την υπογραφή του ως προπονητής της Γερμανίας θα ήταν ότι η Μπάγερν θα απαιτούσε αποζημίωση, αλλά πηγές κοντά στον βαυαρικό σύλλογο αναφέρουν ότι αυτό δεν θα συμβεί.

Ο Φλικ αποβλήθηκε μετά την ταπεινωτική ήττα που υπέστη η Γερμανία από την Ιαπωνία το περασμένο Σάββατο (09/09) στο Βόλφσμπουργκ, σε φιλικό αγώνα (1-4). Υπό τις εντολές του πρώην προπονητή της Μπάγερν, η εθνική Γερμανίας αποκλείστηκε στην πρώτη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ του 2022. Ο Φλικ ηγήθηκε για πρώτη φορά των «πάντσερ» την 1η Αυγούστου 2021.

Γκουντογκάν για Εθνική Γερμανίας: «Η ατμόσφαιρα στην ομάδα είναι μείγμα θλίψης και αποτυχίας - Απογοήτευσα τον Φλικ»
EURO 2024

09:56 - 12.09.2023

Γκουντογκάν για Εθνική Γερμανίας: «Η ατμόσφαιρα στην ομάδα είναι μείγμα θλίψης και αποτυχίας - Απογοήτευσα τον Φλικ»

Ο Ιλκάι Γκουντογκάν μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στα αποδυτήρια της Εθνικής Γερμανίας, μετά την ήττα από την Ιαπωνία και την αποχώρηση του Χάνσι Φλικ.

Ακόμα κι αν η Μπάγερν δώσει το «πράσινο» φως, χωρίς αποζημίωση, ο Νάγκελσμαν είναι προπονητής με ακριβό μισθό, που θα πρέπει να μειωθεί αν θέλει να πάρει τη θέση. Ωστόσο, παραμένει ο βασικός υποψήφιος για την τεχνική ηγεσία της Γερμανίας.