Ξεκούραστα στην επόμενη φάση η Γερμανία με 2/2!

Ξεκούραστα στην επόμενη φάση η Γερμανία με 2/2!

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 20:52 - 19.06.2024 / Ανανεώθηκε: 21:05 - 19.06.2024

Δίχως να ζοριστεί ιδιαίτερα, η Γερμανία επικράτησε με 2-0 της Ουγγαρίας και εξασφάλισε την παρουσία της στους «16» του Euro 2024.

Στο χειρότερο σενάριο θα είναι η καλύτερη τρίτη. Στο πιο ρεαλιστικό σενάριο θα είναι πρώτη και ωραία. Όπως και να 'χει, η Γερμανία είναι δεδομένα στη φάση των «16» του Euro, αφού μετά την εμφατική νίκη επί της Σκωτίας στην πρεμιέρα, επικράτησε με σχετική άνεση και της Ουγγαρίας με 2-0 το απόγευμα της Τετάρτης (19/06) και έφτασε τους έξι βαθμούς.

Οι Ούγγροι προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν τη Γερμανία με το... καλημέρα και έγιναν επικίνδυνοι στα πρώτα δευτερόλεπτα, όταν ο Σάλαι βρέθηκε έναν με έναν με τον Νόιερ, αλλά η προβολή του ήταν αδύναμη και εύκολη υπόθεση για τον πορτιέρε της Μπάγερν. Ο αιφνιδιασμός λοιπόν δεν τους βγήκε και σιγά σιγά τα «πάντσερ» άρχισαν να παίρνουν το πάνω χέρι μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Στο 11ο λεπτό είχαν και την πρώτη τους καλή στιγμή, με τον Γκουλάτσι να αποκρούει με δυσκολία το σουτ του Χάβερτς.

Στη δεύτερη σημαντική ευκαιρία της, η ομάδα του Γιουλιάν Νάγκελσμαν βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Στο 22' ο Μουσιάλα βρήκε εξαιρετικά τον Γκιντογκάν, εκείνος παρά την πίεση που δέχτηκε κράτησε την μπάλα στην κατοχή του, την ξαναγύρισε στον Μουσιάλα κι εκείνος με ένα υπέροχο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι έβγαλαν αντίδραση και στο 26' «άγγιξαν» την ισοφάριση με μία απίστευτη απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Σόμποσζλαι, την οποία απέκρουσε ο Νόιερ.

Μάλιστα, στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους βρήκαν δίχτυα με τον Όρμπαν, αλλά το γκολ του δεν μέτρησε, καθώς υπήρξε οφσάιντ, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με σκορ 1-0.

Στην επανάληψη ο ρυθμός δεν ήταν τόσο καλός όσο στο πρώτο 45λεπτο. Ειδικά στο ξεκίνημα, οι δύο ομάδες ήταν σαν μην έχουν βγει στο γήπεδο. Όσο κυλούσε ο χρόνος όμως, άρχισαν να... ζεσταίνονται. Στο 55' οι Γερμανοί απείλησαν με τον Κρόος, αλλά ο Γκουλάτσι ήταν σε ετοιμότητα, ενώ ύστερα από πέντε λεπτά έχασαν μεγάλη ευκαιρία οι Ούγγροι, με την κεφαλιά του Βάργκα να περνάει ελάχιστα πάνω από το δοκάρι.

Η ομάδα του Νάγκελσμαν βρήκε αυτό που ήθελε στο 67ο λεπτό. Δηλαδή το γκολ, για να «κλειδώσει» ουσιαστικά τη νίκη. Ο Μίτελστατ με ένα ωραίο γύρισμα βρήκε τον Γκιντογκάν κι εκείνος πλάσαρε για το 2-0 της εθνικής ομάδας της πατρίδας του. Αυτό ήταν και το τελικό σκορ, με τους Γερμανούς να έχουν κάποιες καλές στιγμές ακόμα, αλλά να μην τις αξιοποιούν.