«Welcome party» από τη Γερμανία που... διέλυσε τη Σκωτία στην πρεμιέρα του Euro

«Welcome party» από τη Γερμανία που... διέλυσε τη Σκωτία στην πρεμιέρα του Euro

Τζιοβάνι Ζάκαρη 23:56 - 14.06.2024 / Ανανεώθηκε: 03:45 - 15.06.2024

Με... άγριες διαθέσεις υποδέχθηκε η οικοδέσποινα του Euro, Γερμανία, τη Σκωτία, επικρατώντας με 5-1 στην κατάμεστη «Allianz Arena». Έχοντας πέντε διαφορετικούς σκόρερ, τα «πάντσερ» λύγισαν τους Βρετανούς στο παιχνίδι της πρεμιέρας της ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Αδίστακτη οικοδέσποινα ήταν η Γερμανία, η οποία έκανε... πάρτι κόντρα στη Σκωτία. Η πρεμιέρα του Euro 2024 συνδυάστηκε με τον καλύτερο τρόπο για τη χώρα που το διοργανώνει, με τους Βιρτς, Μουσιάλα, Χάβερτς, Φύλκρουγκ και Τσαν να οργανώνουν το... πάρτι στην «Allianz Arena», διαμορφώνοντας το τελικό 5-1 κόντρα στους Βρετανούς.

Η γηπεδούχος προσπάθησε με γρήγορες συνεργασίες να πάρει από νωρίς το προβάδισμα, αιφνιδιάζοντας τους Βρετανούς. Αυτοί τελικά αναγκάστηκαν να παραμείνουν πίσω από την μπάλα, έχοντας αμυντικό μοτίβο στο παιχνίδι τους. Παρόλα αυτά, τα «πάντσερ» ήταν αρκετά πιεστικοί και τελικά λύγισαν τον «στρατό του ταρτάν». 

Ο Κρόος στο 10’ έστρωσε στον Φλοριάν Βίρτς, ο οποίος από το ημικύκλιο δοκίμασε ένα σουτ εξ επαφής που κατέληξε στα αντίπαλα δίχτυα. Mέχρι να συμπληρωθεί το 20λεπτο το 2-0 ήταν ήδη γεγονός. Ο Γκιντογκάν έβγαλε στον Χάβερτς αριστερά της μικρής περιοχής, εκείνος δεν πρόλαβε να σουτάρει και έστρωσε στον Μουσιάλα, με τον τελευταίο να δημιουργεί χώρο και να σκοράρει με μία «βολίδα».

Λίγο αργότερα ήρθε και το πέναλτι στον Μουσιάλα (25’), όμως τελικά ο Τουρπέν πήρε πίσω την αρχική του απόφαση. Ο Γάλλος ρέφερι θεώρησε πως το μαρκάρισμα του Τίρνεϊ ήρθε εκτός περιοχής, δίνοντας τελικά φάουλ. Όμως τελικά η Γερμανία σκόραρε εν τέλει από τα 11 μέτρα, με τον Χάβερτς να εκμεταλλεύεται τη δεύτερη παράβαση που έδωσε ο Τουρπέν. Αυτή προέκυψε από σκληρό μαρκάρισμα του Πορτέους - ο οποίος δέχθηκε και κόκκινη κάρτα - πάνω στον Γκιντογκάν.

Το δεύτερο μέρος δεν ήταν εξίσου «εκρηκτικό» με το πρώτο, ωστόσο για ακόμα μία φορά η Γερμανία ήταν εκείνη που είχε τον έλεγχο. Εν τέλει, μετά από κάμποσες καλές στιγμές έφτασε και στο τέταρτό της τέρμα, το οποίο σκόραρε η αλλαγή του Νάιγκελσμαν, Φύλκρουγκ. Στο 68ο λεπτό, ο άσος της Ντόρτμουντ εκμεταλλεύτηκε κάποιες κόντρες εντός της περιοχής και με μία... βολίδα σκόραρε για το 4-0.

Ο ίδιος έφτασε και σε δεύτερο τέρμα, όμως το 5-0 δεν μέτρησε ποτέ αφού ήταν σε θέση οφσάιντ. Tο μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν σε 4-1, όταν η κεφαλιά του Μακένα κόντραρε στον Ρούντιγκερ και κατέληξε στα δίχτυα του Νόιερ (87'). Αυτό βέβαια δεν τους το συγχώρεσε ο Τσαν, ο οποίος με σουτ από τη γραμμή της περιοχής στο 90 + 3' σκόραρε για το τελικό 5-1.

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ:

Γερμανία (Γιουλιάν Νάιγκελσμαν): Μάνουελ Νόιερ, Κίμιχ, Ρούντιγκερ, Τα, Μίτελστατ, Άντριχ, Κροος, Μουσιάλα, Γκιντογκάν, Βίρτς, Χάβερτς

Σκωτία (Στίβεν Κλαρκ): Γκαν, Πορτέους, Χέντρι, Τιέρνι, Ράλστον, ΜακΤόμινεϊ, ΜακΓκρέγκορ, Ρόμπερτσον, ΜακΓκίν, Κρίστι, Άνταμς