Τα ρεκόρ που έσπασε η Γερμανία στην πρεμιέρα του Euro 2024
i

©intime

Τα ρεκόρ που έσπασε η Γερμανία στην πρεμιέρα του Euro 2024

Δημήτρης Χούπης 08:34 - 15.06.2024 / Ανανεώθηκε: 08:40 - 15.06.2024

Η Γερμανία δεν άφησε κανένα... περιθώριο στη Σκωτία την οποία «διέλυσε» με 5-1 στην πρεμιέρα του Euro 2024 και την ίδια ώρα η «Νάσιοναλ Μάνσαφτ» έσπασε δύο ρεκόρ με το καλημέρα.

Η Γερμανία δεν μπορούσε να ξεκινήσει καλύτερα το Euro 2024.

Η «Νάσιοναλ Μάνσαφτ» δεν άφησε κανένα περιθώριο στη Σκωτία την οποία διέλυσε με 5-1 στην πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Οι παίκτες του Γιούλιαν Νάγκελασμαν στην ουσία... καθάρισαν από νωρίς το παιχνίδι αφού στο πρώτο μέρος ήταν μπροστά στο σκορ με 3-0 χάρη στα γκολ των Βιρτζ, Μουσιάλα και Χάβερτς, ενώ τα άλλα δύο τέρματα τα πέτυχαν οι Φίλγκρουγκ και Τσαν.

Η Γερμανία με αυτή τη νίκη λοιπόν έσπασε δύο ρεκόρ με το... καλημέρα στη διοργάνωση. Αρχικά πέτυχε την πιο ευρεία νίκη σε πρεμιέρα στα 64 χρόνια ιστορίας του Euro.

Παράλληλα αυτή ήταν και η πιο ευρεία νίκη της στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Με αυτή την επικράτηση λοιπόν η Γερμανία γέμισε με ενθουσιασμό τους οπαδούς της ενόψει της συνέχεια οι οποίοι πλέον περιμένουν πολλά από αυτούς.

«Έξοχη εκκίνηση, αλλά ήταν μόνο το πρώτο βήμα»

Ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν ήταν ιδιαίτερα χαρούμενος, αλλά συγκρατημένος μετά τη νίκη της Γερμανίας επί της Σκωτίας με 5-1 στην πρεμιέρα του Euro.

Ο Γερμανός τεχνικός μετά τη λήξη του αγώνα σχολίασε μεταξύ άλλων ότι ναι μεν ήταν μια εξαιρετική εκκίνηση της ομάδας του, αλλά αυτό ήταν μόνο το πρώτο βήμα.

«Εάν κάποιος μου προσέφερε αυτό το αποτέλεσμα πριν το ματς θα το δεχόμουν. Η Σκωτία μάς έδειξε σεβασμό και ίσως μας έδειξε ακόμη περισσότερο αφού πετύχαμε τα δύο πρώτα γκολ. Ειδικά το πρώτο γκολ ήταν ωραία δουλεμένο και δεν ήταν εύκολο, αφού υπήρχαν πολλά σώματα Σκωτσέζων στο δρόμο μας. Κάναμε το πρώτο βήμα», ήταν τα λόγια του μεταξύ άλλων.