Γι' αυτό επέμενε το καλοκαίρι ο Αλμέιδα για τον Περέιρα

Περέιρα

i

Τούκου Περέιρα/©intime

Γι' αυτό επέμενε το καλοκαίρι ο Αλμέιδα για τον Περέιρα

Κώστας Τσίλης 22:51 - 30.09.2024 / Ανανεώθηκε: 23:00 - 30.09.2024

Πάντα ο Αλμέιδα ψάχνει ένα αγωνιστικό τρικ για τα αγωνιστικά σχήματα των ντέρμπι και αυτή την φορά το βρήκε στο πρόσωπο του Αργεντινού μέσου.

Προφανώς και η νίκη της ΑΕΚ επί του Παναθηναϊκού με 2-0, η οποία μάλιστα την έφερε ξανά στην κορυφή και μόνη της, είχε πολλούς πρωταγωνιστές. Από τον Πιερό μέχρι τον Πινέδα, τα ακραία μπακ αλλά και τον Κάλενς που ξανά πήγε περίφημα απέναντι στον Ιωαννίδη. Ωστόσο η αλήθεια είναι πως υπάρχει και ένας πρωταγωνιστής που δεν ήταν τόσο εμφανής.

Ο Τούκου Περέιρα δεν έχει κάνει στο ντέρμπι τόσο εντυπωσιακά πράγματα όπως η Πιερό ή όπως άλλοι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ. Όμως η απολύτως συνεπής τακτική προσήλωση στον ρόλο που του είχε δώσει ο Ματίας Αλμέιδα, ήταν κλειδί για να λειτουργήσει συνολικά το αγωνιστικό πλάνο της Ένωσης. Άλλωστε ο Αργεντινός μέσος και ο ρόλος του στα χαφ, ήταν το... τρικ του Αργεντινού τεχνικού.

Είχατε διαβάσει στο Sportal.gr, πως ο Αλμέιδα έψαχνε για ένα αγωνιστικό τρικ στο πλάνο του. Όπως συνηθίζει στα ντέρμπι γενικώς αλλά και ειδικώς σ' αυτά με τον Παναθηναϊκό. Πέρυσι τα Play Offs, στη νίκη με 3-0 πάλι στη Νέα Φιλαδέλφεια, ο Αλμέιδα είχε αιφνιδιάσει με την επιλογή να βάλει τον Πινέδα ως αριστερό εξτρέμ. Μια επιλογή, που είχε παίξει σημαντικό ρόλο στην επικράτηση της ΑΕΚ.

Τώρα κάτι αντίστοιχο έκανε ο Αλμέιδα με την επιλογή του Περέιρα για την βασική ενδεκάδα, σε ρόλο οχταριού. Όχι τόσο για τον ρόλο, καθώς είναι δεδομένο πως γι αυτή την θέση κυρίως τον υπολογίζει ο Αργεντινός τεχνικός τον συμπατριώτη του. Αλλά επειδή είχε φανεί την προηγούμενη εβδομάδα στο ματς με την Athens Kallithea, πως ο Περέιρα δεν είναι ακόμα στο 100% της ετοιμότητάς του.

Κάτι που φάνηκε ακόμα και στο κυριακάτικο ντέρμπι. Μόνο που αυτά που έδινε στο πλάνο της ΑΕΚ, έστω και όχι απολύτως έτοιμος ο Περέιρα, ήταν πολύ σημαντικά για τον Αλμέιδα. Ειδικά στο ανασταλτικό κομμάτι, όπου έκανε σπουδαία δουλειά πάνω και στους τρεις μεσοεπιθετικούς του Παναθηναϊκού που έπαιζαν πίσω από τον Ιωαννίδη. Καμία φορά και στον ίδιο τον Ιωαννίδη. Είναι ένας παίκτης που βγάζει εντάσεις στο παιχνίδι του, έχοντας παράλληλα και ποιότητα. Ακριβώς δηλαδή, αυτό που θέλει ο Αλμέιδα.

Ο Περέιρα ήταν πολύ συνεπής τακτικά. Ενώ έκανε πολλή δουλειά χωρίς την μπάλα στα πόδια του, με τις κινήσεις του στον χώρο. Βεβαίως πρωτοβουλίες πολλές στο δημιουργικό κομμάτι δεν πήρε. Ακόμα ανάσες γι αυτό, δεν έγινε. Εξ ου και προτίμησε πιο ασφαλής επιλογές με την μπάλα στα πόδια του. Όμως φάνηκε ήδη απ' αυτό το ντέρμπι, πόσα πολλά μπορεί να δώσει ο Περέιρα στην ΑΕΚ, αλλά και το γιατί επέμενε ο Αλμέιδα τόσο πολύ σ' αυτή την μεταγραφή.