Ο Γιακουμάκης έκλεισε στην Κρουζ Αζούλ για δέκα εκατομμύρια δολάρια

Γιώργος Γιακουμάκης

i

Γιώργος Γιακουμάκης/©Atlanta United

Ο Γιακουμάκης έκλεισε στην Κρουζ Αζούλ για δέκα εκατομμύρια δολάρια

Κώστας Τόπας 08:02 - 07.06.2024 / Ανανεώθηκε: 08:02 - 07.06.2024

Ο Γιώργος Γιακουμάκης βρίσκεται μια... ανάσα από τη μεταγραφή του στην Κρουζ Αζούλ.

Στην τελική ευθεία φαίνεται πως έχει μπει η μεταγραφή του Γιώργου Γιακουμάκη στην Κρουζ Αζούλ, καθώς το μόνο που απομένει είναι η ανακοίνωση του σπουδαίου αυτού «deal».

Το deal θα κλείσει στα δέκα εκατομμύρια δολάρια, με τον 29χρονο επιθετικό να βάζει την υπογραφή του σε συμβόλαιο έως το 2028 με τον μεξικανικό σύλλογο. Ο άλλοτε φορ του Πλατανιά και της ΑΕΚ αγωνίστηκε στο MLS τον τελευταίο ενάμιση χρόνο και μέτρησε 24 γκολ σε 40 συμμετοχές, ωστόσο αυτή η σεζόν θα τον βρει να αποχωρεί από την ομάδα.

Η Κρουζ Αζούλ μόλις έχασε στον τελικό της Liga MX Clausura και είχε θέσει τον Γιακουμάκη στόχο προτεραιότητας για το καλοκαίρι. Τα επόμενα ανταγωνιστικά παιχνίδια τους θα είναι το Leagues Cup τον Ιούλιο με αντίπαλο τη Φιλαδέλφεια Ουνιόν και την Σάρλοτ.

Η αποχώρηση του Γιακουμάκη θα δει σχεδόν σίγουρα την Ατλάντα να επιστρέψει στην αγορά αυτό το καλοκαίρι για σέντερ φορ. Η Ατλάντα είναι μεταξύ των συλλόγων με τις μεγαλύτερες δαπάνες στο MLS.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Γιακουμάκης θα γίνει ο πρώτος Έλληνας παίκτης που θα αγωνιστεί στη Liga MX!Ο 29χρονος επιθετικός υπενθυμίζεται ότι τη φετινή χρονιά κατάφερε να ξεπεράσει τον Λιονέλ Μέσι και να βγει ο καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος παίκτης στο MLS. Ο Έλληνας επιθετικός συγκεκριμένα συνολικά πήρε το 45,78% των ψήφων, ενώ ο Αργεντινός σταρ μόλις το 27,28%.

Ακόμα ο Γιακουμάκης έχει αγωνιστεί σε Σέλτικ, Φένλο, Πλατανιά, ΑΕΚ, ΟΦΗ και Γκόρνικ Ζάμπζε.