Ο Γιαμάλ γίνεται ο νεότερος υποψήφιος για την «Χρυσή Μπάλα»

Λαμίν Γιαμάλ

i

©Imago

Ο Γιαμάλ γίνεται ο νεότερος υποψήφιος για την «Χρυσή Μπάλα»

Νεφέλη Μπισμπίκη 13:46 - 05.09.2024 / Ανανεώθηκε: 13:47 - 05.09.2024

Η φετινή λίστα με τις υποψηφιότητες για την «Χρυσή Μπάλα», δεν έχει ούτε Μέσι, ούτε Ρονάλντο. Έχει όμως τον Γιαμάλ, τον νεότερο παίκτη στην ιστορία που επιλέγεται για αυτό το βραβείο.

Τα ονόματα που βρίσκονται στην λίστα με τους υποψήφιους για την «Χρυσή Μπάλα», είναι λίγο πολύ αναμενόμενα. Εκεί συμπεριλαμβάνεται και ο Λαμίν Γιαμάλ, τον οποίο έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε να σπάει ρεκόρ. Το μεγάλο ταλέντο της Μπαρτσελόνα, σε ηλικία μόλις 17 ετών, βρίσκεται ανάμεσα στους τριάντα κορυφαίους παίκτες που διεκδικούν το μεγαλύτερο βραβείο που μπορεί να έχει στην κατοχή του ένας ποδοσφαιριστής.

Ο Γιαμάλ κατέρριψε μάλιστα το ρεκόρ που κατείχε προηγουμένως ο Βραζιλιάνος Νεϊμάρ, ο οποίος επιλέχθηκε σε ηλικία 19 ετών, το 2011. Έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα τον Απρίλιο του 2023, ενώ την σεζόν 2023-24, πέτυχε 7 τέρματα και μοίρασε 10 ασίστ με την ομάδα των Καταλανών. Τα κατορθώματά του όμως συνεχίστηκαν και στο Euro, με τον 16χρονο τότε Γιαμάλ, να να σπάει όλα τα ρεκόρ.

Συγκεκριμένα, έγινε ο νεότερος παίκτης του Euro στην πρώτη του εμφάνιση με την Εθνική Ισπανίας, σε ηλικία 16 ετών και 338 ημερών και ο νεότερος που σκοράρει στη διοργάνωση, ενώ μία μέρα μετά τα γενέθλιά του, έγινε και πρωταθλητής Ευρώπης.

«Το να είσαι ανάμεσα στους 30 φιναλίστ για τη Χρυσή Μπάλα και να είσαι κορυφαίος υποψήφιος για το τρόπαιο Κόπα στα 17 είναι όνειρο. Είμαι ο νεότερος στην ιστορία που το έχει καταφέρει και αυτό με παρακινεί ακόμα περισσότερο. Είμαι ενθουσιασμένος που σπάω ρεκόρ με την Μπαρτσελόνα και την εθνική Ισπανίας. Το να κερδίσω βραβεία όπως το Golden Boy και το τρόπαιο Kopa θα ήταν τιμή, αλλά επικεντρώνομαι στη βελτίωση κάθε μέρα. Πέρασα μια καταπληκτική χρονιά με την Μπάρτσα και αυτές οι υποψηφιότητες είναι μόνο η αρχή. Θέλω να συνεχίσω να δουλεύω σκληρά και να συνεισφέρω στην επιτυχία της ομάδας μου», δήλωσε.

Δεν έχει σημασία αν θα καταφέρει να λάβει το βραβείο, καθώς φαβορί θεωρείται ο Βινίσιους, αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως περιμένουμε να δούμε πολλά ενόψει του Nations League, όπου η Ισπανία αντιμετωπίζει την Σερβία την Πέμπτη 5/9.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!