Η χρηματιστηριακή αξία του Γιαμάλ εκτοξεύτηκε στα ύψη μετά το Euro και κατέγραψε ιστορικό ρεκόρ

Λαμίν Γιαμάλ

Η χρηματιστηριακή αξία του Γιαμάλ εκτοξεύτηκε στα ύψη μετά το Euro και κατέγραψε ιστορικό ρεκόρ

Κώστας Τόπας 12:46 - 19.07.2024 / Ανανεώθηκε: 12:46 - 19.07.2024

Η μεταγραφική αξία του Λαμίν Γιαμάλ έχει εκτοξευθεί στα ύψη μετά από την εκπληκτική πορεία με την Ισπανία στο Euro 2024.

Το παιδί «θαύμα» της Μπαρτσελόνα μπήκε στο τουρνουά ως 16χρονος και απόλαυσε μια καταπληκτική πορεία που τελείωσε με τη «Φούρια Ρόχα» να κερδίζει την Αγγλία στον τελικό για να κατακτάει το τέταρτο Euro στην ιστορία της.

Ο Γιαμάλ, ο οποίος έκλεισε τα 17 λίγο πριν τον τελικό, τελείωσε το τουρνουά με τέσσερις ασίστ και όντας ένας εκ των πολυτιμότερων της Ισπανίας Ο νεαρός αστέρας σημείωσε αναμφισβήτητα το καλύτερο γκολ της διοργάνωσης κόντρα στη Γαλλία και ονομάστηκε επάξια ο καλύτερος νεαρός παίκτης του Euro 2024.

Ο Γιαμάλ φαίνεται ότι θα είναι το επόμενο μεγάλο πράγμα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και η Μπαρτσελόνα έχει ήδη κινηθεί για να του δώσει τον παλιό αριθμό φανέλας του Λιονέλ Μέσι. Και η εντυπωσιακή άνοδος του Ισπανού στην εξέχουσα θέση οδήγησε σε μια αξία ρεκόρ στην μεταγραφιλή αγορά. Στην τελευταία ενημέρωση, ο δημοφιλής ιστότοπος Transfermarkt έδωσε σε 35 παίκτες από το Euro 2024 αύξηση της αξίας τους.

Αλλά για άλλη μια φορά ο Γιαμάλ ήταν εκείνος που έγινε πρωτοσέλιδο. Μετά από μια σεζόν με επτά γκολ με την Μπάρτσα, πήγε στο Euro 2024 με την χρηματιστηριακή του αξία να είναι στα 90 εκατομμύρια ευρώ. Αλλά η αξία του ανέρχεται πλέον στα 120 εκατομμύρια ευρώ, που σημαίνει ότι ο Γιαμάλ έχει τη μεγαλύτερη αναβάθμιση και γίνεται ο πρώτος παίκτης κάτω των 19 ετών που ξεπέρασε το όριο των 100 εκατομμυρίων ευρώ στο Transfermarkt.

Τον Οκτώβριο, η Μπαρτσελόνα συμφώνησε σε νέο συμβόλαιο με τον Γιαμάλ, δεσμεύοντάς τον μέχρι το 2026 και περιλαμβάνοντας μια τεράστια ρήτρα αποδέσμευσης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ. Ωστόσο, οι τελευταίες εξελίξεις υποστηρίζουν ότι ο ατζέντης του Γιαμάλ, Ζόρζε Μέντες, ασκεί πιέσεις για να λάβει μεγάλη αύξηση μισθού ως μέρος ενός νέου συμβολαίου.