Το να γράφει ιστορία έχει γίνει το χόμπι του: ​​Ο 16χρονος Γιαμάλ κατέρριψε ρεκόρ 30 ετών στο Champions League (vid)

Λαμίν Γιαμάλ

i

PrtScr

Το να γράφει ιστορία έχει γίνει το χόμπι του: ​​Ο 16χρονος Γιαμάλ κατέρριψε ρεκόρ 30 ετών στο Champions League (vid)

Κώστας Τόπας 09:22 - 05.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:58 - 14.08.2024

Ο Λαμίν Γιαμάλ κατάφερε να καταρρίψει ένα ιστορικό ρεκόρ που είχε διατηρηθεί για χρόνια στο Champions League.

Ο Λαμίν Γιαμάλ, το στολίδι του ισπανικού συλλόγου Μπαρτσελόνα, κατάφερε να πετύχει νέο ρεκόρ στο Champions League, καθώς έγινε ο νεότερος παίκτης που συμμετείχε σε βασική ενδεκάδα στην ιστορία της διοργάνωσης. Ο Γιαμάλ πήρε φανέλα βασικού από τον Τσάβι, για να αντιμετωπίσει την πορτογαλική Πόρτο στο «Ντραγκάο» για την 2η αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

Σε ηλικία 16 ετών και 83 ημερών, ο Ισπανός ξεπέρασε τον Νιγηριανό, Σελεστίν Μπαμπαγιάρο, τον προηγούμενο κάτοχο του ρεκόρ με 16 ετών και 86 ημέρες τον Νοέμβριο του 1994.

Για την ιστορία πάντως, ο Γιαμάλ έσπασε πολλά ρεκόρ χάρη στη συμμετοχή και τα γκολ του με την Μπαρτσελόνα τη σεζόν 2023-2024, καθώς έγινε ο νεότερος παίκτης στην ιστορία των «Mπλαουγκράνα» που συμμετείχε στο Champions League όταν μπήκε ως αλλαγή εναντίον της Αντβέρπ. 

Ο 16χρονος μεσοεπιθετικός κατέχει επίσης το ρεκόρ ως ο νεότερος παίκτης που συμμετείχε στην ιστορία της ισπανικής εθνικής ομάδας, όταν έπαιξε κόντρα στην Γεωργία στα προκριματικά του Euro 2024 και εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία και σημείωσε ένα γκολ για να γίνει ο ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία της «ρόχα».