Ο Γιαμάλ είναι το ακλόνητο φαβορί για το «Golden Boy»

Λαμίν Γιαμάλ

i

© Imago

Ο Γιαμάλ είναι το ακλόνητο φαβορί για το «Golden Boy»

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 15:18 - 18.10.2024 / Ανανεώθηκε: 15:18 - 18.10.2024

Ο Λαμίν Γιαμάλ αναμένεται να κατακτήσει τον τίτλο του κορυφαίου ταλέντου στον κόσμο για το 2024.

Ο Λαμίν Γιαμάλ μόλις στα 17 του χρόνια, είναι το κορυφαίο ταλέντο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου και συγκεντρώνει όλα τα βλέμματα, όπου αγωνίζεται με την Μπαρτσελόνα ή την Εθνική Ισπανίας. Ο νεαρός σταρ είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τον τίτλο του «Golden Boy» για το 2024, καθώς την περασμένη σεζόν είχε σε 50 συμμετοχές, επτά γκολ και 10 ασίστ με την Μπαρτσελόνα, ενώ ήταν και από τους πρωταγωνιστές στην κατάκτηση του Euro με τη χώρα του.

Το βραβείο αυτό απονέμεται κάθε χρόνο από την ιταλική αθλητική εφημερίδα «Tuttosport» για τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή κάτω των 21 ετών.

Η τελική 25αδα των παικτών που θα διεκδικήσουν αυτήν την διάκριση, η οποία θα απονεμηθεί στις 17 Δεκεμβρίου στο Τορίνο, με τον Γιαμάλ να... περιμένει απλά για να την βάλει στη συλλογή του, είναι η εξής:

Λαμίν Γιαμάλ (Μπαρτσελόνα)

Γουίλσον Oντoμπερτ (Τότεναμ)

Αντρέας Σέλντερουπ (Μπενφίκα)

Eντρικ (Ρεάλ Μαδρίτης)

Μπεν Σεγκίρ (Μονακό)

Εμπεναγκουλά (Γιουβέντους)

Σάμου Ομοροντιόν (Πόρτο)

Οσκαρ Γκλουχ (Ζάλτσμπουργκ)

Ντεζιρέ Ντουέ (Παρί Σεν Ζερμέν)

Ματίς Τελ (Μπάγερν Μονάχου)

Αρντά Γκιουλέρ (Ρεάλ Μαδρίτης)

Ανταμ Γουόρτον (Κρίσταλ Πάλας)

Σαντιάγο Μοσκέρα (Βαλένθια)

Κενάν Γιλντίζ (Γιουβέντους)

Τζέιμς Γκίτενς (Ντόρτμουντ)

Λενί Γιορό (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

Γιορέλ Χάτο (Αγιαξ)

Κόμπι Μέινου (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

Αλεξάνταρ Πάβλοβιτς (Μπάγερν Μονάχου)

Ρίκο Λιούις (Μάντσεστερ Σίτι)

Σαβίνιο (Μάντσεστερ Σίτι)

Πάου Κουμπαρσί (Μπαρτσελόνα)

Αλεχάντρο Γκαρνάτσο (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

Γουόρεν Ζαΐρ Εμερί (Παρί Σεν Ζερμέν)

Ζοάο Νέβες (Παρί Σεν Ζερμέν)

Η Μπαρτσελόνα απέρριψε προσφορά 250 εκατομμυρίων για τον Γιαμάλ

Ο Λαμίν Γιαμάλ, είναι το παιδί-θαύμα της Μπαρτσελόνα και όπως είναι φυσικό, πολλές είναι οι ομάδες που θέλουν να τον κάνουν δικό τους. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των «μπλαουγκράνα», Ζοάν Λαπόρτα, επιβεβαιώθηκε πως ο ίδιος απέρριψε το καλοκαίρι προσφορά ύψους 250 εκατομμυρίων ευρώ, χωρίς ωστόσο να αναφέρει και το όνομα της ομάδας που ήθελε τον Γιαμάλ.

Η Παρί Σεν Ζερμέν, λέγεται πως ήταν η φερόμενη ομάδα, η οποία ήταν διατεθειμένη να πληρώνει για τον Γιαμάλ 250 εκατομμύρια ευρώ, μία αμοιβή η οποία αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ. Η αποχώρηση του Κιλιάν Εμπαπέ από την Γαλλία για την Ρεάλ Μαδρίτης, ήταν και ο κύριος λόγος που έβλεπαν τον αντικαταστάτη του, στο πρόσωπο του 17χρονου σταρ της Μπαρτσελόνα.

Ο Λαπόρτα, βλέποντας τις επιδόσεις και τις δυνατότητες του Γιαμάλ, δεν θα άφηνε σε καμία περίπτωση ένα τέτοιο ταλέντο να φύγει από την ομάδα, όποιο και να ήταν το ποσό της προσφοράς, ενώ πρόσφατα έγινε γνωστή η τεράστια ρήτρα του συμβολαίου του 17χρονου, ύψους ενός δισεκατομμυρίου ευρώ, μία ρήτρα που ουσιαστικά εξασφαλίζει το μέλλον του στον σύλλογο.

«Ήρθαν να αγοράσουν τον Λαμίν από εμένα για 250 εκατομμύρια ευρώ και είπα όχι πριν από έξι μήνες. Είναι ο πιο δημοφιλής παίκτης στον κόσμο. Ποια είναι η πραγματική αξία του Λαμίν; Λοιπόν, αυτό δεν αντικατοπτρίζεται στη λογιστική αξία», είπε ο Λαπόρτα για την προσφορά.

Μπορεί οι ομάδες που θέλουν να αποκτήσουν τον Γιαμάλ να «σχηματίζουν ουρά», αλλά ο ίδιος πρόσφατα είχε δηλώσει την επιθυμία του να παραμείνει στην Μπαρτσελόνα, αλλά και πως θέλει να γίνει ένας θρύλος για την ομάδα.