«Συναγερμός» σε Ισπανία και Μπαρτσελόνα μετά τον τραυματισμό του Γιαμάλ

Ο Λαμίν Γιαμάλ

«Συναγερμός» σε Ισπανία και Μπαρτσελόνα μετά τον τραυματισμό του Γιαμάλ

Κώστας Τόπας 09:48 - 13.10.2024 / Ανανεώθηκε: 09:48 - 13.10.2024

Ανησυχία επικρατεί στις τάξεις της Ισπανίας αλλά και της Μπαρτσελόνα, μετά τον τραυματισμό του Λαμίν Γιαμάλ στον αγώνα με τη Δανία.

Το βράδυ του Σαββάτου (12/10), η Ισπανία πέτυχε τη νίκη με 1-0 επί της Δανίας για την τρίτη αγωνιστική του UEFA Nations League. Με το γκολ του Μαρτίν Θουμπιμέντι στα 34 λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου, η πρωταθλήτρια Ευρώπης πήρε τους τρεις βαθμούς και ανέβηκε στην κορυφή του ομίλου της.

Ωστόσο, η ομάδα του Ντε Λα Φουέντε έλαβε άσχημα νέα που είχαν επιπτώσεις και στη Μπαρτσελόνα. Ο Λαμίν Γιαμάλ αποχώρησε από τον αγώνα, τραυματίας.

Ο 17χρονος αστέρας και υποψήφιος για να κερδίσει το βραβείο Golden Boy, φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα με το νούμερο «10» και είχε καλές επιδόσεις στον αγωνιστικό χώρο. Ο Γιαμάλ αποχώρησε από το γήπεδο κουτσαίνοντας και αντιμετωπίζοντας πρόβλημα αριστερό του πόδι και το προπονητικό επιτελείο φοβάται ότι μπορεί να αντιμετωπίσει μυϊκό πρόβλημα.

Τις επόμενες ώρες θα εξεταστεί και θα φανεί αν μπορεί να παίξει κόντρα στη Σερβία, αν και το σύνθημα είναι ξεκάθαρο και να μην παρθεί το οποιοδήποτε ρίσκο με τη χρησιμοποίησή του.

Η Μπάρτσα γνωρίζει επίσης πολύ καλά τη φυσική κατάσταση του Λαμίν και την Κυριακή (13/10) θα υπάρξουν συζητήσεις μεταξύ της Ομοσπονδίας και της ομάδας των «μπλαουγκράνα» για το ποια θα είναι η καλύτερη απόφαση. Όλα θα εξαρτηθούν, πρώτα, από το πώς αισθάνεται ο ίδιος ο παίκτης. Και, αργότερα, οι εξετάσεις στις οποίες θα υποβληθεί ο Γιαμάλ.

Ο Λουίς Ντε λα Φουέντε αντιμετωπίζει ήδη αρκετά προβλήματα τραυματισμών. Υπενθυμίζεται ότι τόσο ο Ρόδρι όσο και ο Καρβαχάλ είναι οι δύο μεγάλες απώλειες για την ομάδα της Ισπανίας. Οπως εκτός δράσης είναι ο Νίκο Γουίλιαμς και ο Ντάνι Όλμο.

Ο τεράστιος έπαινος από τον πατέρα του Γιαμάλ: «Μου θυμίζεις τον Μαραντόνα»

Ο Μουνίρ Νασραουί, πατέρας του Γιαμάλ, εξέφρασε στον λογαριασμό του στο Instagram τη μεγάλη του περηφάνια για το δώρο του γιου του και ενθαρρύνθηκε να τον συγκρίνει με τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από τον Μαραντόνα, ο οποίος έκανε το πρώτο του βήμα στο ποδόσφαιρο στην καταλανική ομάδα: «Υπέροχε γιε, με κάνεις να θυμάμαι τον μεγάλο μύθο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα», δήλωσε μετά την εξαιρετική εμφάνιση του γιου του.