Γιάνκτο: «Δεν θέλω οι άνθρωποι να με θυμούνται ως γκέι αλλά ως καλό παίκτη»

Γιακούμπ Γιάνκτο

i

© Instagram

Γιάνκτο: «Δεν θέλω οι άνθρωποι να με θυμούνται ως γκέι αλλά ως καλό παίκτη»

Τζιοβάνι Ζάκαρη 22:26 - 17.03.2023 / Ανανεώθηκε: 17:49 - 14.08.2024

Ο πιο διάσημος εν ενεργεία ομοφυλόφιλος ποδοσφαιριστής, Γιάκουμπ Γιάνκτο, παραχώρησε συνέντευξη στους «Financial Times», όπου μίλησε για την σεξουαλικότητα του και τον χώρο του ποδοσφαίρου.

Προ ολίγων ημερών, ο Γιάκουμπ Γιάνκτο αποφάσισε να αποκαλύψει πως είναι ομοφυλόφιλος, κάτι το οποίο δε συμβαίνει συχνά στο χώρο του αθλητισμού και δη του ποδοσφαίρου. Η κίνηση του αυτή προκάλεσε συγκίνηση σε αρκετό κόσμο, ο οποίος έσπευσε να τον στηρίξει για την σεξουαλικότητα του.

Η πρώην του Βέρμπιτς, Αλβίνα, μιλάει στο Sportal: «Θέλησε να μου κάνει κακό γιατί έχω δεσμό με ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

19:00 - 17.03.2023

Η πρώην του Βέρμπιτς, Αλβίνα, μιλάει στο Sportal: «Θέλησε να μου κάνει κακό γιατί έχω δεσμό με ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού»

Η ιστορία του Βέρμπιτς με την πρώην σύντροφό του, Αλβίνα, έχει φτάσει πλέον στα δικαστήρια και η Ουκρανή influencer μίλησε στο Sportal για όλα όσα έχουν συμβεί.

Ο ίδιος παραχώρησε συνέντευξη στη δημοφιλή ιστοσελίδα «Financial Times», όπου και μίλησε για το coming out που έκανε. Ο ποδοσφαιριστής της Σπάρτα Πράγας υποστήριξε μεταξύ άλλων πως δεν θέλει ο κόσμος να τον θυμάται για το γεγονός πως είναι γκέι, αλλά αντ' αυτού προτιμάει να μείνει χαραγμένος στις μνήμες των φιλάθλων ως ένας καλός παίκτης.

«Το ποδόσφαιρο είναι λίγο ομοφοβικό, αλλά πιστεύω ότι με το παράδειγμά που έδωσα θα γίνει καλύτερο. Γνωρίζω πολλούς ανθρώπους που εργάζονται σε εργοστάσια ή τράπεζες οι οποίοι είναι ομοφυλόφιλοι, αλλά στο ποδόσφαιρο είναι πάντα μια δύσκολη απόφαση να κάνεις coming out. Μπορώ επιτέλους να παίξω και να νιώθω εντελώς ελεύθερος. Δεν χρειάζεται να το σκέφτομαι, όχι μόνο μέσα στο γήπεδο, αλλά και έξω από αυτό.

Σίγουρα ήταν καλύτερο για μένα να το αποκαλύψω στην Τσεχία γιατί είμαι στο σπίτι μου. Μάλλον δεν θα το έκανα στην Ισπανία. Δεν θέλω να είμαι ο αρχηγός ή η φωνή της LGBTQ κοινότητας. Θέλω οι άνθρωποι να με θυμούνται ως καλό και γενναίο παίκτη, όχι ως γκέι», ανέφερε μεταξύ άλλων ο 27χρονος μέσος.