Υποψήφιος για την προεδρία της Super League ο Αλαφούζος

Γιάννης Αλαφούζος

i

Intime

Υποψήφιος για την προεδρία της Super League ο Αλαφούζος

Μπάμπης Τσιμπίδας 11:59 - 21.06.2024 / Ανανεώθηκε: 12:32 - 21.06.2024

Οι προτροπές των παραγόντων της Stoiximan Super League προς τον Γιάννη Αλαφούζο απέδωσαν και ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού αναμένεται να ηγηθεί του Συνεταιρισμού.

Έτοιμος για να αναλάβει τον πρώτο θεσμικό ρόλο του στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι ο Γιάννης Αλαφούζος! Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, με επίσημη δήλωση του στην ιστοσελίδα του Τριφυλλιού, έθεσε υποψηφιότητα για την προεδρία της Stoiximan Super League.

H απόφαση του Αλαφούζου αποτελεί προϊόν ώριμης σκέψης, αφού έχει δεχτεί προτροπές για να ηγηθεί του Συνεταιρισμού εδώ και πολλές μέρες. Όπως είχε γράψει το Sportal, οι περισσότεροι παράγοντες εκτιμούν ότι ο εφοπλιστής είναι το κατάλληλο πρόσωπο για να αναδεχτεί στην προεδρία.

Νέες κρούσεις στον Αλαφούζο για την προεδρία της Super League
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

08:44 - 17.06.2024

Νέες κρούσεις στον Αλαφούζο για την προεδρία της Super League

Η θέση του προέδρου της Stoiximan Super League θα ανοίξει εκ νέου και αρκετοί παράγοντες της κατηγορίας, προτρέπουν τον Γιάννη Αλαφούζο να κατέρθει υποψήφιος. Το Sportal έχει το ρεπορτάζ για τις διεργασίες και τη στάση του ιδιοκτήτη του Παναθηναϊκού.

Σε ένα καλοκαίρι που οι συσχετισμοί στο ελληνικό ποδόσφαιρο αλλάζουν πάλι, με την εκλογή του Μάκη Γκαγκάτση, πρώην αντιπροέδρου του ΠΑΟΚ, ως επικεφαλής της ΕΠΟ, ο Αλαφούζος έκρινε ότι έχει σημασία ο Παναθηναίκός να είναι παρών στις διεργασίες.

Πρόκειται για μία σημαντική αλλαγή στάσης από τον ιδιοκτήτη του Τριφυλλιού, διότι μέχρι πρότινος δεν αναμειγνυόταν στις εκλογικές διαδικασίες. Ωστόσο, ο Αλαφούζος αποφάσισε να ενεργήσει διαφορετικά εν όψει της επόμενης σεζόν, και για την προστασία των «πράσινων».

Με την εκλογή του στην προεδρία της Stoiximan Super League, o Αλαφούζος θα είναι ο ex officio αντιπρόεδρος της ΕΠΟ, άρα θα έχει θέση και στην επόμενη διοίκηση της Ομοσπονδίας. Κάτι εξαιρετικά σημαντικό, για την αντιμετώπιση που είχε το Τριφύλλι τα προηγούμενα χρόνια.

Η δήλωση του Αλαφούζου στην επίσημη σελίδα του Τριφυλλιού: «Αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα για την προεδρία της Super League 1, προσπαθώντας να συνεισφέρω στην οικονομική και ποιοτική αναβάθμιση του ελληνικού ποδοσφαίρου».