Στην Τουρκία μετακόμισε ο διεθνής μέσος Γιάννης Παπανικολάου

Στην Τουρκία μετακόμισε ο διεθνής μέσος Γιάννης Παπανικολάου

Γιώργος Σακελλαρίου 16:35 - 13.06.2024 / Ανανεώθηκε: 16:45 - 13.06.2024

Ο διεθνής χαφ Γιάννης Παπανικολάου παραχωρήθηκε από την πολωνική Ράκοφ στη Ρίζεσπορ της Τουρκίας.

Ο Γιάννης Παπανικολάου έκανε σημαντική καριέρα στην Πολωνία.

Ο 25χρονος διεθνής μέσος κέρδισε το πρωτάθλημα με τη Ράκοφ, αλλά έπειτα από 4 χρόνια πήρε την απόφαση ν’ αφήσει την ομάδα και να παίξει στην Τουρκία για τη Ρίζεσπορ, με την οποία υπέγραψε για τρία χρόνια, αφού πέρασε κι από ιατρικές εξετάσεις.

Στην ανακοίνωση της Ράκοφ, για τον Παπανικολάου, ο οποίος είχε συμβόλαιο έως το 2025 αναφέρεται:

«Ο Γιάννης Παπανικολάου έπειτα από τέσσερα χρόνια που αγωνίζεται στα κυανέρυθρα αποχαιρετά τη Ράκοφ Τσεστόχοβα και μετακομίζει στην τουρκική Ρίζεσπορ με μόνιμη μεταγραφή.

Ο "Πάπα" ξεκίνησε την περιπέτειά του με τη Ράκοφ στις 11 Αυγούστου 2020. Έκανε το ντεμπούτο του στις 22 Αυγούστου 2020 σε αγώνα πρωταθλήματος εναντίον της Λέγκια Βαρσοβίας. Πέτυχε το πρώτο του γκολ τον Φεβρουάριο του 2022 κόντρα στη Ραντόμιακ Ράντομ. Συνολικά έπαιξε 118 ματς με τη φανέλα μας πετυχαίνοντας 8 γκολ και 5 ασίστ.

Στην πρώτη του σεζόν ο Έλληνας πανηγύρισε το ιστορικό Κύπελλο Πολωνίας και βγήκε δεύτερος στο πολωνικό πρωτάθλημα. Στην επόμενη σεζόν πρόσθεσε ένα ακόμη Κύπελλο Πολωνίας, το Σούπερ Καπ Πολωνίας κι επίσης τερμάτισε στη δεύτερη θέση. Την τρίτη περίοδο κέρδισε ξανά το πολωνικό Σούπερ Καπ και πανηγύρισε το πολωνικό πρωτάθλημα. Την περασμένη σεζόν συνέβαλε στην ιστορική πρόκριση στη φάση των ομίλων του Europa League.

“Ο Γιάννης έχει συμβάλει πολύ στην ανάπτυξη του συλλόγου μας τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Παρά τα δύσκολα ξεκινήματα, αργότερα άρχισε να αποδεικνύει τι σήμαινε για εκείνον η Ράκοφ, τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου και παρουσίαζε το DNA του συλλόγου μας καθημερινά.

Έναν χρόνο πριν λήξει το συμβόλαιο, ο παίκτης μας παραδέχτηκε ότι θέλει να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του. Θέλουμε να τον ευχαριστήσουμε για την προσπάθεια και την ενέργειά που έδωσε στον σύλλογό μας. Του ευχόμαστε ό,τι καλύτερο στην περαιτέρω καριέρα του!”, είπε ο Σάμουελ Καρδένας, αθλητικός διευθυντής της Ράκοφ.

“Παππά”, σε ευχαριστούμε για όλα! Σου ευχόμαστε καλή επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας σου!».

Στην ανακοίνωση της Ρίζεσπορ αναφέρεται: «Η Τσάικουρ Ρίζεσπορ πρόσθεσε στην ομάδα της τον Γιάννη Παπανικολάου από την ομάδα της Πολωνίας Raków Częstochowa.

Ο 25χρονος μέσος Γιάννης Παπανικολάου, ο οποίος αγωνίζεται και στην Εθνική Ελλάδος, υπέγραψε συμβόλαιο που τον δεσμεύει με τα γαλαζοπράσινα χρώματά μας για 3 χρόνια. Καλωσορίζουμε τη νέα μας μεταγραφή Γιάννη Παπανικολάου και του ευχόμαστε καλή επιτυχία».