Στην Αθήνα τα ξημερώματα της Δευτέρας (29/7) ο Γιάρεμτσουκ

Ο Γιάρεμτσουκ - Φωτ. IMAGO

i

© IMAGO

Στην Αθήνα τα ξημερώματα της Δευτέρας (29/7) ο Γιάρεμτσουκ

Τζιοβάνι Ζάκαρη 22:15 - 28.07.2024 / Ανανεώθηκε: 22:15 - 28.07.2024

Στην Αθήνα αναμένεται τα ξημερώματα της Δευτέρας ο Ρόμαν Γιάρεμτσουκ, προκειμένου να περάσει από ιατρικά και να υπογράψει το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό.

Ο Ρόμαν Γιάρεμτσουκ ετοιμάζεται να φορέσει τα «ερυθρόλευκα», αφού ο Ολυμπιακός και η Κλαμπ Μπριζ τα βρήκαν σε όλα. Οι τελευταίες λεπτομέρειες φαίνεται πως διευθετήθηκαν και ο Ουκρανός ετοιμάζεται να γίνει παίκτης των Πειραιωτών.

Όπως έγινε γνωστό, ο επιθετικός αναμένεται να βρίσκεται στην Ελλάδα τα ξημερώματα της Δευτέρας (29/7), προκειμένου να περάσει ιατρικά και να υπογράψει το συμβόλαιό του. Αυτό, όπως αποκάλυψε ο δημοσιογράφος Σάσα Ταβολιερί, θα έχει διάρκεια τέσσερα χρόνια, ενώ για την περίπτωσή του εξέφρασε ενδιαφέρον και η Τραμπζονσπόρ.

Το «who is who» του Γιάρεμτσουκ

Ο Γιάρεμτσουκ τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα πραγματοποίησε στις στις ακαδημίες της Ντιναμό Κιέβου σε ηλικία 12 ετών. Στην ουκρανική ομάδα ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά και στη συνέχεια πήρε μεταγραφή στη Γάνδη αντί 2 εκατ. ευρώ. Με τη φανέλα της βελγικής ομάδας μέτρησε 61 γκολ και 18 ασίστ σε 152 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.

Το καλοκαίρι του 2021 η Μπενφίκα έβγαλε από τα ταμεία της 17 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει τον Ουκρανό διεθνή φορ, που μέτρησε 9 γκολ και 7 ασίστ σε 47 παιχνίδια στην Πορτογαλία. Η Μπριζ με το ίδιο χρηματικό πόσο τον έφερε ξανά στο Βέλγιο, ενώ την περασμένη σεζόν έπαιξε με τη φανέλα της Βαλένθια ως δανεικός, πετυχαίνοντας 4 γκολ σε 29 ματς. Με την εθνική Ουκρανίας έχει καταγράψει 53 συμμετοχές, έχοντας 16 γκολ στο ενεργητικό του.