Γιατί ο Μουζακίτης μπορεί να γίνει μεγάλος παίκτης

Χρήστος Μουζακίτης

i

©intime

Γιατί ο Μουζακίτης μπορεί να γίνει μεγάλος παίκτης

Διονύσης Βερβελές 16:07 - 26.10.2024 / Ανανεώθηκε: 16:07 - 26.10.2024

Το στοιχείο που ξεχώρισε στον νεαρό μέσο στο ματς του Ολυμπιακού με την Μάλμε στην Σουηδία…

Εδώ και καιρό, πλέον, ο Ολυμπιακός εμπιστεύεται στα επίσημα ματς του τους μικρούς σε ηλικία ποδοσφαιριστές οι οποίοι προέρχονται από τους πρωταθλητές Ευρώπης Νέους της περασμένης σεζόν. Ο λόγος για τους Μουζακίτη, Κωστούλα, με τον πρώτο να είναι πλέον ένα από τα αναπόσπαστα κομμάτια της ενδεκάδας.

Ο μόλις 17 ετών μέσος των «ερυθρόλευκων» και μέσα στο Μάλμε πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση. Όμως ένα στοιχείο ήταν αυτό το οποίο τον έκανε να ξεχωρίσει και από άποψη ψυχικών αποθεμάτων που διαθέτει ο νεαρός ποδοσφαιριστής.

Συγκεκριμένα, ο Μουζακίτης δεν ξεκίνησε και τόσο καλά στο ματς. Έδειχνε να ψαχνόταν κάπως, όχι τόσο στα αμυντικά του καθήκοντα, αλλά όσο όταν έπαιρνε την μπάλα στα πόδια του. Οι πάσες του δεν ήταν τόσο σταθερές και πετυχημένες. Όσο, όμως, περνούσε ο χρόνος και συγκεκριμένα μετά το πρώτο τέταρτο, ξαφνικά ήταν σα να μπήκε… άλλος παίκτης μέσα στο γήπεδο.

Άρχισε να βοηθάει στην οργάνωση του παιχνιδιού, συμμετείχε στην κυκλοφορία της μπάλας και ήταν συνεχώς έξω από την περιοχή των Σουηδών και όποτε έπαιρνε την μπάλα κοιτούσε να την προωθήσει για να γίνει απειλητική η ομάδα του. Όπως επίσης και στα αμυντικά του καθήκοντα ήταν αρκετά δυνατός, βάζοντας σε κάθε μονομαχία σωστά το κορμί του και επί της ουσίας ήταν ελάχιστες οι φορές που δε βγήκε νικητής απ' αυτές.

Τι σημαίνει αυτό; Πως ο Μουζακίτης παρά το γεγονός ότι είναι μόλις 17 ετών, συμπεριφέρεται μέσα στο γήπεδο ως ώριμος ποδοσφαιριστής. Ξέρει να προσαρμόζεται σε καταστάσεις και να διορθώνει το όποιο δικό του κακό ξεκίνημα σε έναν αγώνα. Στοιχείο το οποίο αρκετές φορές δε διαθέτουν ούτε καν έμπειροι ποδοσφαιριστές.

Έχει λίγες παραστάσεις σε τόσο υψηλό επίπεδο, αλλά διακρίνεται, έχει κερδίσει για τα καλά τον Μεντιλίμπαρ και τον κόσμο του Ολυμπιακού. Αυτό φυσικά δείχνει και τη δουλειά που γίνεται στο σύλλογο, όπου οι Πειραιώτες θέλουν να αναδείξουν τα παιδιά αυτά αλλά και τα όσα ακολουθούν από την ακαδημία τους.