Ποιος είναι ο Γιουσούφ Γιαζιτσί που «πιάνει» Λιμάνι για λογαριασμό του Ολυμπιακού

Ο Γιαζιτσί με τη φανέλα της Εθνικής Τουρκίας

i

© Imago

Ποιος είναι ο Γιουσούφ Γιαζιτσί που «πιάνει» Λιμάνι για λογαριασμό του Ολυμπιακού

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 19:21 - 27.09.2024 / Ανανεώθηκε: 19:42 - 27.09.2024

Το Sportal σκιαγραφεί το προφίλ και την καριέρα του Γιουσούφ Γιαζιτσί, που είναι έτοιμος να αποτελέσει την επόμενη μεταγραφική κίνηση του Ολυμπιακού.

Μπορεί πριν από μερικά 24ωρα ο Αντάμ Ουνάς να λογιζόταν ως παίκτης του Ολυμπιακού, όπως άλλωστε είχε αποκαλύψει και ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο, λέγοντας πως οι «ερυθρόλευκοι» ήρθαν σε συμφωνία με τον 27χρονο Αλγερινό εξτρέμ, όμως τελικά η υπόθεση του 27χρονου μεσοεπιθετικού δεν θα προχωρήσει για τους Πειραιώτες, οι οποίοι επικεντρώθηκαν στην περίπτωση του Γιουσούφ Γιαζιτσί.

Ο Τούρκος φαίνεται πως είναι ο «εκλεκτός» του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για να βοηθήσει στη δημιουργία και στο σκοράρισμα των Κυπελλούχων Ευρώπης.

Το «who is who» του 27χρονου μεσοεπιθετικού

Ο Γιουσούφ Γιαζιτσί είναι αριστεροπόδαρος κι αγωνίζεται κατά κύριο λόγο πίσω από τον επιθετικό, ωστόσο έχει το ταλέντο και τις δυνατότητες να παίξει και ως φορ, αλλά και στο δεξί άκρο της επίθεσης.

Συνολικά στην καριέρα του έχει αγωνιστεί με τις φανέλες των Τράμπζονσπορ, ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Λιλ, ενώ πλέον είναι έτοιμος να ντυθεί στα «ερυθρόλευκα». Στη γειτονική χώρα υπήρξε συμπαίκτης με τον Τάσο Μπακασέτα και τον Μανώλη Σιώπη και με τον σύλλογο της Τραπεζούντας πραγματοποίησε μία από τις καλύτερες σεζόν της καριέρας του, το 2017/18, μετρώντας 10 γκολ και πέντε ασίστ σε 33 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις.

Στη Γαλλία από την άλλη βρήκε την... Ιθάκη του, καθώς με τη φανέλα της Λιλ μέτρησε σε 135 συμμετοχές 15 ασίστ και 29 γκολ, όντας ένας από τους πρωταγωνιστές της ομάδας στα περισσότερα ματς. Ο ίδιος αποτέλεσε μέλος της φουρνιάς που κατέκτησε το πρωτάθλημα της Ligue 1 τη σεζόν 2020/21, ενώ επίσης είχε βγει και πρώτος σκόρερ της γαλλικής ομάδας στο Europa League, με απολογισμό επτά γκολ.

Το περασμένο καλοκαίρι, ο Γιαζιτσί έμεινε ελεύθερος από τους Γάλλους με στόχο να βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του και να... αλλάξει παραστάσεις. Την περσινή σεζόν έπαιξε συνολικά σε 42 αγώνες, οι 27 από τους οποίους στη Ligue 1 και οι 10 στο Conference League κι έκλεισε τη χρονιά με απολογισμό 12 γκολ και τέσσερις ασίστ.

Η χρηματιστηριακή του αξία σύμφωνα με το Transfermarkt ανέρχεται στα 10 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο έμπειρος μεσοεπιθετικός έχει καταγράψει 45 συμμετοχές με την Εθνική ομάδα της Τουρκίας.

Τα αγωνιστικά του στοιχεία φαίνεται πως «κουμπώνουν» με αυτά του Κώστα Φορτούνη, ο οποίος αποχώρησε από το Λιμάνι κι άφησε ένα σημαντικό κενό. Ο στόχος των Πειραιωτών είναι ο Γιαζιτσί να δώσει τις κατάλληλες λύσεις στη δημιουργία και στο κουβάλημα της μπάλας, με σκοπό ο Μεντιλίμπαρ να προσθέσει ακόμη ένα χρήσιμο εργαλείο στη φαρέτρα του, σε μία κρίσιμη περίοδο που ο Ολυμπιακός χρειάζεται θετικά αποτελέσματα σε Ελλάδα κι Ευρώπη.

Ο γάμος με τη Μις Τουρκία

Όσον αφορά στα προσωπικά του, ο Γιαζιτσί έχει βάλει «γκολ» στην καρδιά της Μελίσα, την οποία και παντρεύτηκε. Η ίδια είναι γεννημένη το 1991, έχει καταγωγή από τη γειτονική χώρα και την Ολλανδία κι ασχολείται με την υποκριτική αλλά και το μόντελινγκ.

Μάλιστα, το... μπαμ στην καριέρα της το έκανε το 2011 όταν βγήκε Μις Τουρκία και στη συνέχεια έχτισε μια επιτυχημένη καριέρα ηθοποιού, πρωταγωνιστώντας σε δημοφιλείς τηλεοπτικές εκπομπές και ταινίες όπως το EGO και η New Life. Το ταλέντο και το χάρισμά της έχουν δημιουργήσει πολλούς... fans, καθιστώντας την μία από τις πιο αγαπημένες μορφές της τουρκικής showbiz.