«Μαχητής κατά της φτώχειας»: Η συγκινητική κίνηση του Γιουσούφ Γιαζίτζι στην πατρίδα του

Ο Γιουσούφ Γιαζίτσι με τη φανέλα του Ολυμπιακού

i

© Eurokinissi

«Μαχητής κατά της φτώχειας»: Η συγκινητική κίνηση του Γιουσούφ Γιαζίτζι στην πατρίδα του

Τζιοβάνι Ζάκαρη 22:52 - 28.09.2024 / Ανανεώθηκε: 22:56 - 28.09.2024

Εκπρόσωπος της καμπάνιας «Μάχη κατά της φτώχειας» των Ηνωμένων Εθνών είναι ο νέος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, Γιουσούφ Γιαζίτζι, στην πατρίδα του, Τουρκία.

Το απόγευμα του Σαββάτου (27/9) ο Ολυμπιακός πρόσθεσε έναν ακόμα ποδοσφαιριστή στο ρόστερ του, με τον Γιουσούφ Γιαζίτζι να ανακοινώνεται από τους Πειραιώτες. Ο 27χρονος μεσοεπιθετικός ήρθε στην Ελλάδα, πέρασε με επιτυχία τα ιατρικά και, όπως ανέφερε ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο, υπέγραψε τριετές συμβόλαιο.

Ο μεσοεπιθετικός από την Τραπεζούντα έρχεται στη χώρα για να αγαπηθεί από τους φίλους των Πειραιωτών. Το μόνο σίγουρο είναι πως τουλάχιστον στην πατρίδα του έχει αγαπηθεί από αρκετούς και όχι αποκλειστικά για το ποδοσφαιρικό του ταλέντο. Ο Γιαζίτζι έχει δείξει την ανθρωπιστική του πλευρά και αυτό μέσα από την προσπάθειά του για την καταπολέμηση της φτώχειας. Ειδικότερα, ο ίδιος από το 2021 είναι ο τουρκικός εκπρόσωπος της καμπάνιας «Μάχη κατά της φτώχειας», την οποία και δημιούργησαν τα Ηνωμένα Έθνη.

Μάλιστα, ο Γιαζίτζι δεν έχει κρύψει την περηφάνεια του για τη συμβολή στην αντιμετώπιση αυτού του σημαντικού ζητήματος. Ο ίδιος στην περιγραφή του στο Twitter έχει προσθέσει την εν λόγω ιδιότητα, την οποία και απέκτησε τον Απρίλιο του 2021.

«Ξεκινώντας σε αυτό το ταξίδι, στόχος μου δεν είναι να βοηθήσω τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της φτώχειας, αλλά να συμβάλω στην εξεύρεση τρόπων για την εξάλειψη αυτού του ζητήματος. Κατά τη γνώμη μου, η αντιμετώπιση της φτώχειας δεν προέρχεται μέσα από κάποια φιλανθρωπία, αλλά είναι μια συνολική προσπάθεια για την οικοδόμηση δικαιοσύνης και ειρήνης σε αυτόν τον κόσμο. Είμαι τόσο ενθουσιασμένος για την ευκαιρία να συνδυάσω την προσωπική μου εμπειρία με τις γνώσεις και τα μέσα των Ηνωμένων Εθνών σε αυτόν τον τομέα. Είμαι έτοιμος να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ», είχε αναφέρει ο Γιουσούφ Γιαζίτζι, μιλώντας για την εν λόγω ανθρωπιστική του πράξη.

Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος των ΗΕ στην Τουρκία, Κλαούντιο Τομάσι, είχε πει πως: «Με μεγάλη μου τιμή χρίζω τον κ. Γιουσούφ Γιαζιτσί "Μαχητή κατά της Φτώχειας" του UNDP Turkey. Ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι αναμένεται να ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας έως το 2030, το ένα τέταρτο από αυτούς ως αποτέλεσμα του COVID-19».