Το πλάνο του Μεντιλίμπαρ για τον Γιαζίτζι

Το πλάνο του Μεντιλίμπαρ για τον Γιαζίτζι

Διονύσης Βερβελές 10:52 - 09.10.2024 / Ανανεώθηκε: 10:52 - 09.10.2024

Ετοιμάζεται ο Τούρκος για το ντεμπούτο του με την ερυθρόλευκη φανέλα...

Στις 28 Σεπτεμβρίου ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε επίσημα την απόκτηση του Γιουσούφ Γιαζίτζι, λίγες ημέρες πριν το κλείσιμο των μεταγραφών στην Ελλάδα. Οι «ερυθρόλευκοι» προχώρησαν στην περαιτέρω ενίσχυση του ρόστερ μετά το κενό που διαπιστώθηκε στην επίθεση και πιο συγκεκριμένα στην κυκλοφορία της μπάλας και την οργάνωση του παιχνιδιού της ομάδας του Πειραιά.

Στον Ολυμπιακό πιστεύουν πως ο Τούρκος μεσοεπιθετικός είναι αυτός ο οποίος θα μπορέσει να δώσει μία άλλη πνοή στον Ολυμπιακό στο κομμάτι της επίθεσης και θα προσφέρει πολλά μέσα στο γήπεδο. Βέβαια θα έχει δικαίωμα συμμετοχής μόνο στα ματς των εγχώριων διοργανώσεων, αφού όταν αποκτήθηκε είχε πλέον κλείσει η λίστα της Ευρώπης.

Από την ημέρα απόκτησής του έχουν περάσει πλέον δύο εβδομάδες. Τόσο καιρό συμμετέχει ο Γιαζίτζι στις προπονήσεις του Ολυμπιακού. Έχει μπει σε κανονικό ρυθμό, καθώς η κατάστασή του είναι καλή τηρουμένων των αναλογιών και αν αναλογιστεί κανείς πως ήταν ελεύθερος από τον Ιούλιο χωρίς να συμμετέχει σε προπονήσεις ομάδας. Ιδιαίτερα όμως σωματικά έδειξε να είναι σε καλή κατάσταση, κάτι που τον βοηθά για να αποκτήσει και την απαραίτητη φυσική κατάσταση ενόψει της συνέχειας.

Το πλάνο που έχει ο τεχνικός της ομάδας, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, για τον έμπειρο ποδοσφαιριστή, είναι με την επιστροφή του Ολυμπιακού στις υποχρεώσεις να πάρει και χρόνο συμμετοχής. Είναι πολύ πιθανό να δούμε τον Γιαζίτζι να παίζει για κάποια λεπτά στο ματς με τον Λεβαδειακό την άλλη εβδομάδα, δηλαδή μετά τις Εθνικές ομάδες και μάλιστα σε ματς που θα είναι μπροστά στον κόσμο του συλλόγου, στο Καραϊσκάκη. Επιπλέον δεν αποκλείεται να αγωνιστεί και τώρα στο φιλικό που θα δώσουν οι «ερυθρόλευκοι» την Πέμπτη με τον Ατρόμητο στο Ρέντη. Αυτό, ώστε να τον τσεκάρει και ο Μεντιλίμπαρ σε αγωνιστικό κλίμα.

Αυτή θα είναι και η πρώτη φορά που θα μπει και θα παίξει ο Γιαζίτζι με την ερυθρόλευκη φανέλα. Οπότε αναμένεται να κάνει το ανεπίσημο ντεμπούτο του με τον Ολυμπιακό…