Γιοβάνοβιτς: «Είμαι χαρούμενος γιατί έχω πολύ σοβαρά παιδιά μέσα στα αποδυτήρια, σε αυτή τη διοργάνωση ζεις το ποδόσφαιρο στην πραγματική του αξία»

Ιβάν Γιοβάνοβιτς

i

©Intime

Γιοβάνοβιτς: «Είμαι χαρούμενος γιατί έχω πολύ σοβαρά παιδιά μέσα στα αποδυτήρια, σε αυτή τη διοργάνωση ζεις το ποδόσφαιρο στην πραγματική του αξία»

Βασίλης Μοιρώτσος 01:36 - 16.08.2023 / Ανανεώθηκε: 14:14 - 14.08.2024

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς μίλησε για την εμφάνιση του Παναθηναϊκού, ενώ επίσης τόνισε πως στο Champions League ζεις το ποδόσφαιρο στη πραγματική του στιγμή.

Παναθηναϊκός από τα παλιά πήρε μεγάλη πρόκριση στα Playoffs του Champions League κόντρα στη Μαρσέιγ, αντέχοντας στην πίεση της και αποκλείοντας την στη διαδικασία των πέναλτι με 5-3 μετά από μια συγκλονιστική αναμέτρηση! 

Ο Φώτης Ιωαννίδης ήταν αυτός που με μία αψεγάδιαστη εκτέλεση πέναλτι έστειλε το ματς στην παράταση στο 90+9 (!), με το παιχνίδι να εξελίσσεται σε απόλυτο θρίλερ και στη διαδικασία των πέναλτι, οι «πράσινοι» ευστόχησαν στις πέντε εκτελέσεις τους και σε συνδυασμό με την απόκρουση του Μπρινιόλι, το Τριφύλλι πήρε το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς μίλησε μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης μίλησε για την εμφάνιση του Παναθηναϊκού, ενώ επίσης τόνισε πως στο Champions League με αυτούς τους αντιπάλους ζεις το ποδόσφαιρο στη πραγματική του στιγμή.

Αναλυτικά όσα είπε ο 61χρονος τεχνικός: 

-Έχετε πει πολλές φορές ότι σχεδόν κάθε ματς είναι τελικός και αγχωτικό. Το έχει η μοίρα σας;

«Είναι μία συνέχεια ουσιαστικά όλων αυτών που ακολουθούμε. Πολύ μεγάλη πίεση, διάθεση να ανταποκρινόμαστε πάντα καλά για τις απαιτήσεις που έχουμε. Έχουμε τεράστια ιστορία, δεν είναι πάντα εύκολο αλλά προσπαθούμε. Προσπαθούμε κάθε χρόνο να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω. Είμαι χαρούμενος γιατί έχω πολύ σοβαρά παιδιά μέσα στα αποδυτήρια. Καταλαβαίνουν πόσο σημαντικά είναι για εμάς όλα αυτά τα παιχνίδια, για τον οργανισμό και αυτούς που μας ακολουθούν. Είναι δύσκολο, αλλά όταν πετυχαίνεις τους στόχους σου τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα. Ξέρουμε ότι θα έχουμε όλο και περισσότερο κόσμο σε κάθε παιχνίδι».

- Τι σημαίνει προσωπικά για εσάς η πρόκριση;

«Είναι κάτι που είχαμε συζητήσει όλη αυτή την εβδομάδα για τους παίκτες. Και για τον αντίπαλο και για την ατμόσφαιρα. Είναι εμπειρίες για όλους αυτά, εμπειρίες για όλα τα παιδιά. Σε κάθε βήμα μαθαίνουμε περισσότερα πράγματα. Κάπως η περσινή χρονιά έτσι όπως ολοκληρώθηκε για εμάς ήταν στενάχωρη. Και για εμάς και για πολύ κόσμο. Ίσως αυτή είναι μια ευκαιρία για όλους μας να δείξουμε ότι είμαστε μια ομάδα που αξίζει σεβασμό απ' όλους. Σε αυτά τα γήπεδα, σε αυτή τη διοργάνωση και με αυτούς τους αντιπάλους, ζεις το ποδόσφαιρο στην πραγματική του αξία». 

- Τι σας εντυπωσίασε περισσότερο;

«Γενικά η ατμόσφαιρα ήταν κάτι που δεν ήμασταν συνηθισμένοι. Η Μαρσέιγ είναι εξαιρετική ομάδα. Νομίζω ότι δεχτήκαμε πολύ εύκολο γκολ στην αρχή, τους έδωσε αυτοπεποίθηση και συνέχιζε να μας πιέζει και να μας δημιουργεί προβλήματα. Υποφέραμε σε όλο το πρώτο μέρος. Καταλάβαμε πολλά εκεί. Και ότι έχουμε το αποτέλεσμα του πρώτου παιχνιδιού και ότι θα πρέπει να βάλουμε γκολ. Ισορροπήσαμε το ματς, να μην κινδυνεύουμε σε μορφή που το κάναμε στο πρώτο μέρος, να μεταφέρουμε το παιχνίδι στην περιοχή του αντιπάλου. 

Η παράταση ήταν δύσκολη. Αρκετά μεγάλη ψυχραιμία μας χάρισε να πάμε το παιχνίδι στα πέναλτι και στο τέλος να ολοκληρώσουμε μέσα από τη διαδικασία των πέναλτι την πρόκρισή μας. Δεν αξίζει τον κόπο μια τόσο μεγάλη ανάλυση από τη στιγμή που καταφέραμε να πετύχουμε αυτό που ήταν βασικό για εμάς, να περάσουμε στην επόμενη φάση. Είναι στιγμές στο ποδόσφαιρο που αν υπάρχει πίστη να αλλάξεις τα πράγματα και όχι να παραδίνεσαι, πάντα μπορείς να κάνεις κάτι στο τέλος».