«Βασιλιάς» της Liga MX ο Γιώργος Γιακουμάκης - Το εντυπωσιακό πρωτοσέλιδο της «Record» (pic)

Γιώργος Γιακουμάκης

i

© PrtScr

«Βασιλιάς» της Liga MX ο Γιώργος Γιακουμάκης - Το εντυπωσιακό πρωτοσέλιδο της «Record» (pic)

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 12:08 - 18.10.2024 / Ανανεώθηκε: 12:09 - 18.10.2024

Ο Γιώργος Γιακουμάκης είναι ο παίκτης με τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία στο Μεξικό.

Μετά τις ΗΠΑ και το MLS ο Γιώργος Γιακουμάκης όχι έχει απλά προσαρμοστεί, αλλά κυριαρχεί στο πρωτάθλημα του Μεξικό. Ο Ελληνας διεθνής επιθετικός είναι πλέον η ηγετική φυσιογνωμία της Κρουζ Αζούλ, έχοντας στο ενεργητικό του πέντε γκολ και τρεις ασίστ σε εννιά συμμετοχές στη Liga MX.

Ο 29χρονος φορ είναι μάλιστα ο παίκτης με τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία στο Μεξικό και η αθλητική εφημερίδα «Record» τον έχει στο πρωτοσέλιδο της, καθισμένο σε θρόνο, ως ο νέος βασιλιάς του πρωταθλήματος στην άλλη άκρη του Ατλαντικού!

Μετά τις τελευταίες εμφανίσεις του η αξία του Γιακουμάκη, του πρώτου Έλληνα που παίζει στη Liga MX, στην ειδική ιστοσελίδα «Transfermarkt» ανέβηκε κατά 1,1 εκατ. ευρώ φτάνοντας τα εννιά εκατομμύρια ευρώ.

Η λαοφιλής ομάδα της πόλης του Μεξικού ανακοίνωσε το περασμένο καλοκαίρι τον διεθνή διεθνή φορ, με τον οποίο συμφώνησε σε τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας (3+1), με ετήσιες αποδοχές κοντά στα έξι (μαζί με τα μπόνους) εκατ. ευρώ, και κατέληξε σε συμφωνία και με την Ατλάντα Γιουνάιτεντ για να πάρει τα δικαιώματα του αντί 7.6 εκατ. ευρώ.

Ο σύλλογος από το Μεξικό προσέγγισε την ομάδα του MLS, η οποία απέρριψε την πρώτη πρόταση έξι εκατ. ευρώ και επανήλθε με βελτιωμένη πρόταση για να κλείσει τον Ελληνα διεθνή φορ.

Έτσι, ο άλλοτε παίκτης του Πλατανιά και της ΑΕΚ, μετά την Πολωνία (Γκόρνικ Ζάρμπζε), Ολλανδία (Φένλο), Σκωτία (Σέλτικ) και ΗΠΑ (Ατλάντα), συνεχίζει την καριέρα με μεγάλη επιτυχία και στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Ο 29χρονος φορ άφησε τις ΗΠΑ και το MLS μετά από 1,5 χρόνο, μετά την απόκτηση του από τη Σέλτικ, κατά τον οποίο μέτρησε 24 γκολ και πέντε ασίστ σε 45 συμμετοχές με την ομάδα της Ατλάντα.