Ισοφάρισε απίθανο ρεκόρ ο Γιώργος Γιακουμάκης – Έγραψε ιστορία στο Μεξικό ο Έλληνας φορ

Ισοφάρισε απίθανο ρεκόρ ο Γιώργος Γιακουμάκης – Έγραψε ιστορία στο Μεξικό ο Έλληνας φορ

Sportal newsroom 17:34 - 17.07.2024 / Ανανεώθηκε: 23:38 - 20.07.2024

Ο Γιώργος Γιακουμάκης έγινε ο δεύτερος Έλληνας παίκτης που σκόραρε σε έξι διαφορετικές χώρες!

Ο Γιώργος Γιακουμάκης άνοιξε λογαριασμό και στο Μεξικό με την φανέλα της Κρουζ Αζούλ.

Ο διεθνής φορ κατάφερε να σκοράρει δύο φορές απέναντι στην Κλαμπ Τιχουάνα. Ο έμπειρος φορ εδώ και λίγες εβδομάδες άνοιξε νέο κεφάλαιο στην καριέρα του, καθώς μεταπήδησε έναντι 10 εκατομμυρίων ευρώ από την Ατλάντα του MLS στην Κρουζ Αζούλ με το συνολικό κόστος της μεταγραφής, συνυπολογίζοντας και τις αποδοχές του από το τετραετές συμβόλαιο να υπερβαίνει τα 25 εκατομμύρια ευρώ!

«Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος, ήταν κάτι που ήθελα πολύ να συμβεί. Η Κρουζ Αζούλ μου έδειξε πόσο πολύ με ήθελε. Ήταν ένας καθοριστικός παράγοντας για την απόφαση μου. Η Κρουζ Αζούλ είναι ασφαλώς μια ομάδα που βρίσκεται σε υψηλότερο επίπεδο από το MLS.

Είναι μια ομάδα που διεκδικεί τίτλους, ρεκόρ και προσπαθεί να κατακτήσει κάθε τρόπαιο. Προσωπικά λατρεύω να δουλεύω για τέτοιες ομάδες και να παίζω σε τέτοιους συλλόγους επειδή οι προσδοκίες είναι υψηλές. Το κίνητρο πάντα υπάρχει εκεί. Για μένα δεν είναι εντάξει να χάνεις κάποιες φορές. Είναι ένα άσχημο πράγμα στο MLS να αποδέχεσαι την ήττα, θεωρείται λογικό. Το μισώ αυτό», είχε πει στις πρώτες του δηλώσεις ο 29χρονος Έλληνας διεθνής φορ.

Τα ξημερώματα της Τετάρτης (17/07) ο Γιακουμάκης αγωνίστηκε για δεύτερη φορά με τη νέα του ομάδα και κατάφερε μάλιστα να βρει δίχτυα δύο φορές. Συγκεκριμένα, η Κρουζ Αζούλ με τη βοήθεια του υψηλόσωμου επιθετικού ξεπέρασε το εμπόδιο της Κλαμπ Τιχουάνα με 3-0.

Αρχικά, το πρώτο τέρμα ο Γιακουμάκης το πέτυχε με πανέμορφη κεφαλιά ψαράκι στο 33ο λεπτό της αναμέτρησης, βάζοντας μπροστά στο σκορ την ομάδα του, ενώ στο 52' με καρφωτή κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 3-0, πανηγυρίζοντας έξαλλα για τα δύο γκολ που σκόραρε.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο Έλληνας επιθετικός αποθεώθηκε από τους φιλάθλους αλλά και από την ίδια του την ομάδα, η οποία στα social media ανήρτησε ένα μήνυμα στα ελληνικά, γράφοντας: «Σε αγαπώ πάρα πολύ».

Σύμφωνα με το soccerbase.gr, λοιπόν, ο Γιώργος Γιακουμάκης ισοφάρισε ένα απίθανο ρεκόρ άλλου Έλληνα παίκτη. Έγινε τα ξημερώματα ο δεύτερος Έλληνας, που σκοράρει στα πρωταθλήματα Α’ κατηγορίας, έξι διαφορετικών χωρών. Ο Γιακουμάκης σκόραρε στα πρωταθλήματα Ελλάδας, Πολωνίας, Ολλανδίας, Σκωτίας, ΗΠΑ και Μεξικού. Σε έξι χώρες, ωστόσο, σκόραρε πρώτος ο Ευθύμης Κουλούρης. Συγκεκριμένα, σε Ελλάδα, Κύπρο, Γαλλία, Αυστρία, Τουρκία, Πολωνία, ενώ σε πέντε χώρες σκόραραν οι Κώστας Μήτρογλου και Απόστολος Γιάννου.