Η πρώτη εμφάνιση του εφοπλιστή και επίδοξου επενδυτή του Ατρόμητου, Γιώργου Σταμούλα - Βρέθηκε στο πλάι του Γιώργου Σπανού

Η πρώτη εμφάνιση του εφοπλιστή και επίδοξου επενδυτή του Ατρόμητου, Γιώργου Σταμούλα - Βρέθηκε στο πλάι του Γιώργου Σπανού

Τζιοβάνι Ζάκαρη 17:10 - 17.07.2024 / Ανανεώθηκε: 17:36 - 17.07.2024

Στην κλήρωση της Stoiximan Super League παραβρέθηκε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ατρόμητος, Γιώργος Σπανός. Ωστόσο, η είδηση δεν ήταν η δική του παρουσία, όσο του ανθρώπου που καθόταν ακριβώς δίπλα του, καθώς αυτός δεν ήταν άλλος από τον επιχειρηματία, Γιώργο Σταμούλα, που αποτελεί τον επίδοξο επενδυτή της ομάδας του Περιστερίου.

Το απόγευμα της Τρίτης (16/7) πραγματοποιήθηκε η κλήρωση της Stoiximan Super League και σε αυτή παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από όλες τις ομάδες. Ανάμεσά τους και ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ατρόμητος, Γιώργος Σπανός, ο οποίος έδωσε το «παρών» στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Λίμνη Βουλιαγμένης.

Όμως, ο ισχυρός άνδρας των Περιστεριωτών δεν βρέθηκε μόνος του στο σημείο. Μαζί του, εκτός τον Τεχνικό Διευθυντή της ΠΑΕ, Γιάννη Αγγελόπουλο, ήταν και ο άνθρωπος, που δεν αποκλείεται να είναι το νέο πρόσωπο στα δρώμενα του ελληνικού ποδοσφαίρου και συγκεκριμένα σε αυτά της ομάδας του Περιστερίου, Γιώργος Σταμούλας. Πρόκειται για τον επιχειρηματία που τους τελευταίους μήνες είναι σε διαπραγματεύσεις με τον Γιώργο Σπανό για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ και δεν αποκλείεται σύμφωνα με πληροφορίες τις επόμενες μέρες να έχουμε οριστική κατάληξη στο φλέγον ζήτημα.

Βεβαίως τίποτα δεν είναι ολοκληρωμένο...

Το όνομα του κ. Σταμούλα παίζει αρκετό καιρό στο ρεπορτάζ του Ατρόμητου, ωστόσο για την ώρα δεν έχουν πέσει επίσημα οι υπογραφές. Παρ' όλα αυτά, η παρουσία του στην κλήρωση του πρωταθλήματος δείχνει πολλά πράγματα. Πρώτα από όλα, οι δύο πλευρές που βρίσκονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων πλέον δεν «κρύβονται» και στέλνουν το μήνυμα ότι το deal είναι κοντά. Ειδάλλως, θα απέφευγαν τις δημόσιες εμφανίσεις, πόσω μάλλον όταν αυτές είναι κοινές.

Δεύτερον, είναι φανερό οι δύο ισχυροί επιχειρηματίες διατηρούν εξαιρετικές σχέσεις μέσω αυτών των συζητήσεων και παράλληλα δείχνουν μια σύμπνοια για την επόμενη μέρα, διότι μια τέτοιου είδους μετάβαση μόνο εύκολη υπόθεση δεν είναι. Άλλωστε, μιλάμε για τον Ατρόμητο, που δεν αλλάζει κάθε μέρα ιδιοκτήτη, αντίθετα, ο Γιώργος Σπανός είναι ο μακροβιότερος ιδιοκτήτης αυτή τη στιγμή στο τραπέζι της Stoiximan Super League. Θα έχει έναν άτυπο, συμβουλευτικό ρόλο στην επόμενη μέρα της ομάδας του Περιστερίου, ο ιδιοκτήτης της ΕΤΕΚΑ, ώστε να γίνει ομαλά η αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος; Αυτό είναι κάτι που θα φανεί και θα εξαρτηθεί από τις προθέσεις των δύο ανδρών.

Ποιος είναι ο Γιώργος Σταμούλας;

O Γιώργος Σταμούλας είναι Έλληνας επιχειρηματίας, ο οποίος ασχολείται με τον χώρο της ναυτιλίας. Ο ίδιος ξεκίνησε την ενασχόλησή του με αυτόν το μακρινό 1992, όταν ξεκίνησε να σπουδάζει στο «London School of Foreign Trade». Ο εφοπλιστής αποτέλεσε τον ιδρυτή της Westport Maritime, της οποίας και παραμένει διευθυντής μέχρι και σήμερα.

Η Westport είναι ενεργό μέλος στον κάδο της ναυσιπλοΐας στον κλάδο και περήφανο μέλος της Διεθνούς Ένωσης Ανεξάρτητων Ιδιοκτητών Δεξαμενόπλοιων (INTERTANKO). Η ιδιότητα μέλους διασφαλίζει ότι λειτουργεί σύμφωνα με τα υψηλότερα στάνταρτς του κλάδου. Επιπλέον, η Westport Tankers είναι μέλος του Q88, του κορυφαίου πάροχου τεχνολογίας SaaS στη ναυτιλιακή βιομηχανία.

Η εταιρεία έχει στην κατοχή της τρία δεξαμενόπλοια και αυτά είναι τα:

Μ/Τ Argo

(2009 Hyundai) – Aframax Crude Oil Tanker – DWT 105.188 mts

Μ/Τ Nicholas

(2007 Sasebo) – Aframax Crude Oil Tanker – DWT 115.577 mts

Μ/Τ Sifis

(2007 Tsuneishi) – Aframax Crude Oil Tanker – DWT 105.827 mts