Ο Γιόρο αποκάλυψε γιατί έριξε «άκυρο» στη Ρεάλ για λογαριασμό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (vid)

Λένι Γιόρο

Ο Γιόρο αποκάλυψε γιατί έριξε «άκυρο» στη Ρεάλ για λογαριασμό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (vid)

Κώστας Τόπας 11:49 - 23.07.2024 / Ανανεώθηκε: 11:49 - 23.07.2024

Ο Λένι Γιόρο εξήγησε τους λόγους για τους οποίος προτίμησε να ενταχθεί στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και όχι στη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία επιθυμούσε την απόκτηση του εδώ και μεγάλο διάστημα.

Ο Λένι Γιόρο καλείται να είναι ένας από τους σέντερ μπακ της επόμενης δεκαετίας. Ειδικός στις μονομαχίες και επιβλητικός στο εναέριο παιχνίδι λόγω σωματικής διάπλασης, ο 18χρονος στόπερ ετοιμάζεται για το μεγάλο κεφάλαιο στην καριέρα του, μετά την μεταγραφή του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Προπονούμενος στη Λιλ, οι αρετές του τράβηξαν σύντομα την προσοχή των μεγάλων ομάδων, οι οποίοι αυτό το καλοκαίρι έκαναν τα πάντα για να τον αποκτήσουν. Η Ρεάλ Μαδρίτης φαινόταν να έχει πλεονέκτημα έναντι των υπολοίπων, καθώς είχε συμφωνία μαζί του για μήνες. Όντας ένας πολλά υποσχόμενος παίκτης, η τιμή του έπρεπε να είναι υψηλή ό,τι κι αν γινόταν, αλλά το γεγονός ότι το συμβόλαιό του έληξε το 2025 τη μείωσε. 

Στο πλαίσιο αυτό, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποφάσισε να σπάσει τα ταμεία της και να ξοδέψει σχεδόν 60 εκατομμύρια ευρώ για τις υπηρεσίες του.

Από την πλευρά του, ο Γιόρο δεν είχε κανένα πρόβλημα να πει «όχι» στη Ρεάλ Μαδρίτης. Και σε συνέντευξή του στα ΜΜΕ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εξήγησε τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να γίνει άλλος ένας «Κόκκινος Διάβολος»: « Η Γιουνάιτεντ είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος στον κόσμο. Για μένα είναι όνειρο να παίξω σε αυτόν τον σύλλογο. Η Premier League είναι το καλύτερο πρωτάθλημα στον κόσμο και οι οπαδοί είναι απίστευτοι».

Όταν ρωτήθηκε για τον καλύτερο αντίπαλο που έχει αντιμετωπίσει, δεν είχε καμία αμφιβολία και επέλεξε τον Εμπαπέ. Επίσης, ρωτήθηκε για τη σύγκριση του με τον Ραφαέλ Βαράν, ο οποίος έπαιξε στη Γιουνάιτεντ τις τελευταίες τρεις σεζόν, στην οποία απάντησε ότι για αυτόν «είναι τιμή μου» .

Ο 18χρονος αμυντικός έδειξε αυτοπεποίθηση κατά την άφιξή του στο Μάντσεστερ, ομολογώντας ότι «στο σημερινό ποδόσφαιρο πρέπει να έχεις αυτοπεποίθηση με την μπάλα και να καταλαβαίνεις τον αντίπαλό σου και νιώθω σίγουρος με την μπάλα, δεν φοβάμαι τίποτα».