Γιοβάνοβιτς: «Με αφήνει ικανοποιημένο το αποτέλεσμα και η αγωνιστική συμπεριφορά των παικτών μου»

Γιοβάνοβιτς: «Με αφήνει ικανοποιημένο το αποτέλεσμα και η αγωνιστική συμπεριφορά των παικτών μου»

Τζιοβάνι Ζάκαρη • 00:29 - 11.09.2024 / Ανανεώθηκε: 00:35 - 11.09.2024

Ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα στο Ιρλανδία - Ελλάδα εμφανίστηκε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, μιλώντας μετά το παιχνίδι για το UEFA Nations League.

Η Ελλάδα απέσπασε το «διπλό» από την Ιρλανδία, επικρατώντας μέσα στο «Aviva Stadium» με 2-0, χάρη στα γκολ που πέτυχαν ο Φώτης Ιωαννίδης και ο Χρήστος Τζόλης. Μιλώντας μετά το παιχνίδι, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν έκρυψε την ικανοποίησή του από την απόδοση των παικτών του, ενώ παράλληλα στάθηκε και στο ματς με την Αγγλία.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ιβάν Γιοβάνοβιτς:

Για το παιχνίδι: «Μετράει ότι ήταν σημαντικό παιχνίδι. Αλλά η προσπάθεια των παικτών ήταν πολύ καλή. Υπήρχαν περίοδοι που δεν παρουσιάσαμε αυτό που θέλαμε. Με αφήνει ικανοποιημένο το αποτέλεσμα και η αγωνιστική συμπεριφορά». 

Πότε είναι το επόμενο παιχνίδι της Εθνικής με την Αγγλία - Η βαθμολογία του ομίλου
ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ

23:44 - 10.09.2024

Πότε είναι το επόμενο παιχνίδι της Εθνικής με την Αγγλία - Η βαθμολογία του ομίλου

Νίκη με 2-0 πανηγύρισε η Ελλάδα κόντρα στην Ιρλανδία, παίρνοντας ένα πολύ σημαντικό τρίποντο. Επόμενος αντίπαλος της Εθνικής Ελλάδας θα είναι η Αγγλία, την οποία θα αντιμετωπίσει στο Λονδίνο στις 10 Οκτωβρίου.

Για το καλό ξεκίνημα: «Ήταν σημαντική γιατί ήταν τα πρώτα μας παιχνίδια. Σίγουρα ήταν καλό ότι κερδίσαμε και τα δύο ματς. Αυτό μας βοηθάει να έχουμε πιο ήρεμη προετοιμασία».

Για την Αγγλία: «Ξέρουμε ότι η Αγγλία είναι πιο δυνατή ομάδα στον όμιλο. Αν ο στόχος μας είναι ένα υψηλό επίπεδο τότε πρέπει να ανταγωνιζόμαστε σε τέτοια παιχνίδια. Έχουμε μπροστά μας και την κλήρωση του Μουντιάλ και εκεί έχει επίσης καλύτερες ομάδες. Επομένως η Αγγλία είναι μία καλή προετοιμασία». 

Για την ποιότητα των παικτών: «Έχουμε παιδιά με ποιότητα και μπορούμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο. Δεν κινδυνεύσαμε πολύ σήμερα σε οργανωμένο ματς. Περισσότερο κινδυνέψαμε από ορισμένες φάσεις. Πάλι καταφέραμε να διορθώσουμε κάποια πράγματα και να φανεί στο δεύτερο μέρος. Τα αποτελέσματα μας δίνουν το credit και την ψυχολογία» 

Για το μηδέν στην άμυνα: «Νομίζω ότι στο επίπεδο των εθνικών ομάδων είναι σημαντικό. Μπορούμε να διορθώσουμε πολλά πράγματα, αλλά η ομάδα ήταν καλή σε αυτά τα ματς. Είναι σημαντικό και στα δύο ματς ότι μπορέσαμε να διορθώσουμε πράγματα στο ημίχρονο». 

Για την πρωτιά στον όμιλο: «Δεν νομίζω ότι μετά από δύο ματς η βαθμολογία παίζει ρόλο. Σημασία έχει να βελτιωνόμαστε παιχνίδι με το παιχνίδι. Η καλή ψυχολογία σίγουρα διευκολύνει την κατάσταση. Οι παίκτες θα περιμένουν τον Οκτώβριο να παίξουν ένα μεγάλο παιχνίδι».