Γιοβάνοβιτς: «Συγκινήθηκα όταν άκουσα τον εθνικό ύμνο που τον τραγουδούσε τόσος κόσμος»

O Ιβάν Γιοβάνοβτς στο Ελλάδα - Ιρλανδία

i

© Intime

Γιοβάνοβιτς: «Συγκινήθηκα όταν άκουσα τον εθνικό ύμνο που τον τραγουδούσε τόσος κόσμος»

Τζιοβάνι Ζάκαρη 00:48 - 14.10.2024 / Ανανεώθηκε: 00:48 - 14.10.2024

Δηλώσεις μετά το Ελλάδα - Ιρλανδία παραχώρησε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο οποίος στάθηκε στην ατμόσφαιρα στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Την τέταρτή της νίκη στο Nations League πανηγύρισε η Ελλάδα το βράδυ της Πέμπτης (14/10), επικρατώντας της Ιρλανδίας στο «Γ. Καραίσκάκης» με 2-0. Μιλώντας μετά το παιχνίδι, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στάθηκε στην ατμόσφαιρα των φιλάθλων της «γαλανόλευκης», καθώς και στο επερχόμενο παιχνίδι κόντρα στην Αγγλία.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ιβάν Γιοβάνοβιτς:

Για την εξαιρετική πορεία και τι θα έκανε αν του υπόσχονταν μία τέτοια: «Θα υπέγραφα ξανά εκείνη την ώρα και δεν θα το σκεφτόμουν. Είναι σπουδαίο το έργο των παικτών από όλες τις απόψεις. Μέσα σε αυτό το διάστημα καταφέραμε να κάνουμε sold-out στο "Γ. Καραϊσκάκης" μετά από καιρό. Περιμένουμε το ματς με την Αγγλία, αυτό θέλουν και τα παιδιά». 

Για τον πανηγυρισμό του και τον κόσμο στο γήπεδο: «Ήταν σημαντικό και δύσκολο παιχνίδι. Μετά την Αγγλία έπρεπε να κερδίσουμε και απόψε για να έχει αξία. Ο ίδιος συγκινήθηκα όταν άκουσα τον εθνικό ύμνο που τον τραγουδούσε τόσος κόσμος. Μιλάμε για μία ατμόσφαιρα που λόγω του Μπάλντοκ ήταν ιδιαίτερη. Ήταν μία στιγμή που μέσα από την πίεση κάνει τον καθένα να αντιδρά με τον δικό του τρόπο»

Για το παιχνίδι: «Δεν είναι εύκολο να κερδίζεις την Ιρλανδία τέσσερις φορές σε τόσο μικρό διάστημα. Έπρεπε να αφήσουμε στο μηδέν τα συναισθήματά μας. Είμαι τυχερός που το έκαναν οι ποδοσφαιριστές μου. Ήταν λογικό ότι στα τελευταία λεπτά βγήκε η κούραση. Χάσαμε τις γραμμές μας. Δεν απειληθηκαμε ιδιαίτερα αλλά κάθε στιγμή μπορεί να διαμορφώσει το παιχνίδι. Η νίκη για μένα ήταν πρωτίστως το πιο σημαντικό».