Νίκησε την Κάλιαρι και ανέβηκε στην κορυφή η Γιουβέντους
i

©printscreen

Νίκησε την Κάλιαρι και ανέβηκε στην κορυφή η Γιουβέντους

Κώστας Τσιακλής • 20:56 - 11.11.2023 / Ανανεώθηκε: 12:03 - 14.08.2024

Η Γιουβέντους επικράτησε με 2-1 της Κάλιαρι και ανέβηκε προσωρινά στην κορυφή της Serie A.

Με τον αγώνα της Γιουβέντους με την Κάλιαρι συνεχίστηκε η 12η αγωνιστική της Serie A. Η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι βρήκε τη λύση μέσω στατικών φάσεων και επικράτησε τελικά με 2-1, ανεβαίνοντας προσωρινά στην κορυφή της βαθμολογίας.

Η πρώτη καλή φάση στο ματς πάντως ήταν για την Κάλιαρι στο 12'. Τότε ο Νίκολας Βιόλα έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής όμως δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στην εστία. Η απάντηση της Γιουβέντους ήρθε στο 18' με το μακρινό σουτ του Φεντερίκο Κιέζα που κατέληξε λίγο έξω. Οι φιλοξενούμενοι είχαν νέα ευκαιρία στο 24' όμως η κεφαλιά του Ντοσένα ήταν επίσης άστοχη.

Στο 43' η Γιουβέντους απάντησε ξανά στις ευκαιρίες με την κεφαλιά του ΜακΚένι που όμως ούτε αυτή βρήκε στόχο. Η Γιουβέντους μπήκε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο και απείλησε στο 46' με τον Φεντερίκο Κιέζα να επιχειρεί ένα μακρινό σουτ και να υποχρεώνει τον Σκουφέτ σε σπουδαία απόκρουση. Ο ίδιος παίκτης δοκίμασε ξανά την τύχη του στο 54' όμως ούτε αυτή τη φορά μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Τελικά η λύση ήρθε στο 60΄ μέσω στατικής φάσης. Ο Κόστιτς εκτέλεσε το φάουλ από αριστερά και ο Μπρέμερ με ωραία κεφαλιά έκανε το 1-0. Στο 70' οι «μπιανκονέρι» σκόραραν και πάλι από στατική φάση. Σκόρερ αυτή τη φορά ήταν ο Ρουγκάνι. Από κόρνερ ήρθε επίσης και το γκολ του Ντοσένα της Κάλιαρι στο 75'. Ο ίδιος παίκτης είχε τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 82' όμως το σουτ του σταμάτησε στο δοκάρι. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι την αναμέτρηση παρακολούθησε από κοντά και ο σπουδαίος τενίστας, Νόβακ Τζόκοβιτς, που βρίσκεται στο Τορίνο όπου θα αγωνιστεί στους ATP Finals των ανδρών. 

Με τη νίκη της η Γιουβέντους ανέβηκε προσωρινά στην κορυφή της βαθμολογίας με 29 βαθμούς. Από την άλλη η Κάλιαρι είναι στην 17η θέση με εννέα βαθμούς και αυτή τη στιγμή είναι εκτός της ζώνης του υποβιβασμού.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 12ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ