Γιανγκ ή Γιουνγκ Μπόις: Η προέλευση του ονόματος των Ελβετών δίνει και την απάντηση στο ερώτημα
i

©imago

Γιανγκ ή Γιουνγκ Μπόις: Η προέλευση του ονόματος των Ελβετών δίνει και την απάντηση στο ερώτημα

Δημήτρης Χούπης 17:54 - 01.10.2024

Γιουνγκ Μπόις ή Γιανγκ. Μια απορία που κάθε ποδοσφαιρόφιλος έχε, με την απάντηση στο ερώτημα να τη δίνει η προέλευση του ονόματος της ελβετικής ομάδας.

Η Γιουνγκ Μπόις αποτελεί μια ομάδα που για πολλούς έχει ίσως το πιο περίεργο όνομα μιας και σημαίνει «Τα νεαρά αγόρια». Ωστόσο δεν είναι μόνο αυτό το περίεργο στο όνομα του συλλόγου, αλλά και στο πως προφέρεται, γιατί επίσης είναι αρκετοί αυτοί που την αποκαλούν, Γιανγκ Μπόις.

Την απάντηση λοιπόν σε αυτό το ερώτημα έρχεται να τη δώσει η προέλευση του ονόματος των Ελβετών. Συγκεκριμένα, πάμε πίσω στο 1898 όταν μια παρέα φοιτητών που σπούδαζαν στο Πανεπιστήμιο της Βέρνης αποφάσισαν να φτιάξουν μια δική τους ποδοσφαιρική ομάδα.

Κάπως έτσι πήραν την απόφαση να ονομάσουν την ομάδα «Young Boys». Ο λόγος της ονομασίας αυτής ήταν το γεγονός ότι η υπήρχε ήδη μια ομάδα στη Βασιλεία που λεγόταν «Old Boys» και ήθελε να έρθει σε αντίθεση με τον συγκεκριμένο σύλλογο, ο οποίος είχε ιδρυθεί τέσσερα χρόνια νωρίτερα και είχε γίνει ιδιαίτερα γνωστός στη χώρα.

Ακόμα ένας λόγος για το όνομα ήταν το γεγονός ότι οι φοιτητές ήθελαν να δώσουν έμφαση στη νεανική τους ταυτότητα. Στόχος τους κάπως έτσι ήταν όχι μόνο να ξεχωρίσουν, αλλά να έρθουν και σε κόντρα με την ομάδα της Βασιλείας. Παράλληλα ο μεγαλύτερος στόχος τους ήταν να γίνουν γνωστοί στο ελβετικό ποδόσφαιρο και να εδραιωθούν σε αυτό.

Πλέον η Γιανγκ Μπόις έχει γίνει μία από τις σημαντικότερες ομάδες στην Ελβετία, έχοντας κατακτήσει 17 πρωταθλήματα και οκτώ κύπελλα, ενώ πλέον βρίσκεται σχεδόν κάθε χρόνο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Αντιθέτως, οι Old Boys βρίσκονται στην πέμπτη κατηγορία της Ελβετίας.