Ο Κλοπ στα χνάρια του «δασκάλου» του

Ο Γιούργκεν Κλοπ - Φωτ. IMAGO

Ο Κλοπ στα χνάρια του «δασκάλου» του

Κώστας Τόπας 12:11 - 13.10.2024 / Ανανεώθηκε: 12:11 - 13.10.2024

Ο Γιούργκεν Κλοπ άνοιξε νέο κεφάλαιο στην καριέρα του, καθώς ανέλαβε επικεφαλής του ποδοσφαίρου των ομάδων της Red Bull. Ακριβώς όπως είχε κάνει στο παρελθόν και ο... δάσκαλος του.

Αυτήν την εβδομάδα, που είχε ρεπό η εθνική ομάδα των «πάντσερ», μια «βόμβα» έπεσε στη Γερμανία. Όχι λόγω ενός αγώνα, του πρώτου μετά τον Νόιερ και χωρίς τον τραυματία Τερ Στέγκεν, αλλά γιατί με τον πιο απρόσμενο τρόπο ανακοινώθηκε η επιστροφή του Γιούργκεν Κλοπ στον κόσμο του ποδοσφαίρου. 

Όχι στους πάγκους, μετά κι αφότου αποχώρησε τη Λίβερπουλ. Αλλά από διαφορετικό ρόλο. Ο Γερμανός θα είναι ο επικεφαλής του ποδοσφαίρου των ομάδων της Red Bull. Μια πολύ καλοδουλεμένη κίνηση από την εταιρεία ενεργειακών ποτών. Όχι μόνο επειδή μπορεί να γίνει από την 1η Ιανουαρίου με έναν από τους καλύτερους και πιο καταρτισμένους τεχνικούς στον κόσμο, αλλά γιατί δεν υπάρχει καλύτερος για να συνεχίσει με την εφαρμοσμένη φιλοσοφία από τον Κλοπ.

Το μυθικό ποσό που θα παίρνει ο Κλοπ στη Red Bull
BUNDESLIGA

10:46 - 12.10.2024

Το μυθικό ποσό που θα παίρνει ο Κλοπ στη Red Bull

Αποκαλύφθηκαν τα μισθολογικά μεγέθη της συμφωνίας του Γιούργκεν Κλοπ στη Red Bull. «Ζαλίζει» το ποσό που θα λαμβάνει ο Γερμανός τεχνικός ως επικεφαλής ποδοσφαίρου όλων των ομάδων που ανήκουν στην «οικογένεια» της.

Και πώς είναι δυνατόν; Γιατί ο Γιούργκεν πρόκειται να ακολουθήσει τα βήματα του δασκάλου του Ραλφ Ράνγκνικ. Έχουν περάσει χρόνια από τότε που ο Αυστριακός πλέον τεχνικός αποχώρησε από τη διοίκηση της Red Bull, βάζοντας τη Λειψία στον χάρτη της Γερμανίας με απροσδόκητο τρόπο, αλλά η τάση που εδραιώθηκε και στο Σάλτσμπουργκ, του κάθετου και επιδεικτικού παιχνιδιού.

Επίσης πετυχημένος στην υπογραφή νεαρών ποδοσφαιριστών, ο Ράνγκνικ αναλάλυψε τον Μανέ και στη συνέχεια ο Κλοπ τον εκμεταλλεύτηκε τη Λίβερπουλ. Τώρα, καθήκον του «Normal One» θα είναι να δώσει ακόμα μεγαλύτερη αξία στην ποδοσφαιρική δέσμευση της ακαδημίας, καθώς και να βρει το απαραίτητο ταλέντο για να κάνει το επόμενο βήμα. Ακόμη και ποιος ξέρει αν στο Paris FC, όπου λέγεται ότι η Red Bull πρόκειται να αναλάβει τον άλλο σύλλογο της πόλης για να ανταγωνιστεί την Παρί Σεν Ζερμέν για τη Ligue 1.

«Δυστυχώς, ένας άλλος σπουδαίος προπονητής έρχεται στην Premier League», είπε το 2021 όταν ο Ράνγκνικ πήγε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ως αθλητικός διευθυντής. Οι ιδέες του δεν έπιασαν εκεί, αλλά ο Γιούργκεν ήξερε τι έλεγε. Ο Ραλφ ήταν αυτός που άνοιξε τις πόρτες στους πάγκους στη Γερμανία, αυτός που τον διαμόρφωσε στην ιδέα του και δημιούργησε την ταυτότητά του. Δεν ήταν ο μόνος, ένας άλλος πρωταθλητής Champions League όπως ο Τόμας Τούχελ μεγάλωσε επίσης κάτω από τη «φτερούγα» του, καθώς και ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν. Προπονητές που δεν θα ήταν ίδιοι χωρίς τον Ράνγκνικ. Το σίγουρο είναι όμως ότι Κλοπ έχει μια μεγάλη πρόκληση μπροστά του..