Το μυθικό ποσό που θα παίρνει ο Κλοπ στη Red Bull

Φωτ. IMAGO

Το μυθικό ποσό που θα παίρνει ο Κλοπ στη Red Bull

Ελένη Ανδρικοπούλου 10:46 - 12.10.2024 / Ανανεώθηκε: 11:55 - 12.10.2024

Αποκαλύφθηκαν τα μισθολογικά μεγέθη της συμφωνίας του Γιούργκεν Κλοπ στη Red Bull. «Ζαλίζει» το ποσό που θα λαμβάνει ο Γερμανός τεχνικός ως επικεφαλής ποδοσφαίρου όλων των ομάδων που ανήκουν στην «οικογένεια» της.

Το περασμένο καλοκαίρι ο Γιούργκεν Κλοπ αποχώρησε από τον πάγκο της αγαπημένης του Λίβερπουλ και μόλις μερικούς μήνες μετά ο Γερμανός τεχνικός επέστρεψε στον χώρο του ποδοσφαίρου, αλλά από ένα διαφορετικό πόστο.

Ο Γιούργκεν Κλοπ ανέλαβε από την περασμένη Τετάρτη (9/10) κι επισήμως τον ρόλο του επικεφαλής ποδοσφαίρου για λογαριασμό της Red Bull. Θα επιβλέπει τη διαχείριση των Λειψίας, Red Bull Σάλτσμπουργκ, New York Red Bulls, δύο ομάδων στη Βραζιλία και μιας ομάδας της τρίτης κατηγορίας στην Ιαπωνία.

Φυσικά, η απόφαση του να επιστρέψει στον χώρο για την Red Bull προκάλεσε έντονες αντιδράσεις κι έγινε αποδέκτης πολλών αρνητικών σχολίων. Τόσο από τους οπαδούς της Ντόρμουντ, όσο και από αυτούς της Λίβερπουλ. Ωστόσο, σύμφωνα με τον έγκυρο ρεπόρτερ Φλόριαν Πλέτενμπεργκ, ο Γερμανός τεχνικός αποδέχτηκε την πρόταση συνειδητά, αφού θα του αποφέρει ένα τεράστιο ποσό ετησίως.

Η αμοιβή του ανά χρόνο συμβολαίου υπολογίζεται στα 10 με 12 εκατομμύρια ευρώ.

Προς το παρόν άλλωστε η επιλογή της επιστροφής του στους πάγκους δεν βρίσκεται στο μυαλό του κι έχει υπογράψει ένα συμβόλαιο πολυετούς συνεργασίας με τον Αυστριακό κολοσσό.

Όπως προκύπτει πάντως από το δημοσίευμα υπάρχει συμφωνία κυριών μεταξύ των δυο πλευρών ότι ο Κλοπ θα μπορέσει να φύγει όποτε θελήσει, εφόσον καταφτάσει μια σοβαρή πρόταση από κάποιον σύλλογο που θα τον πείσει να επιστρέψει στην προπονητική.