Τέλος η European Super League και για τη Γιουβέντους - Η «Γηραιά Κυρία» ανακοίνωσε την αποχώρησή της

Παίκτες Γιουβέντους

i

Photo by Valerio Pennicino/Getty Images

Τέλος η European Super League και για τη Γιουβέντους - Η «Γηραιά Κυρία» ανακοίνωσε την αποχώρησή της

Κώστας Τόπας 15:01 - 01.06.2024 / Ανανεώθηκε: 15:01 - 01.06.2024

Ο ισχυρός άνδρας της Παρί Σεν Ζερμέν, Νασέρ Αλ Κελαϊφί διαβεβαίωσε ότι η Γιουβέντους αποχώρησε από την European Super League κι επέστρεψε στην ECA.

Την παραμονή του τελικού του Champions League, το Λονδίνο φιλοξένησε μια νέα εκτελεστική επιτροπή της ECA, όπου ο πρόεδρος της Παρί Σεν Ζερμέν, Νασέρ Αλ Κελαϊφί, ανακοίνωσε «την επιστροφή της Γιουβέντους στην ποδοσφαιρική οικογένεια της ECA».

Ο ιταλικός σύλλογος, που αποχώρησε από τη European Super League πριν από ένα χρόνο, επιστρέφει στην ECA (Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συλλόγων) και αφήνει τη Ρεάλ Μαδρίτης και την Μπαρτσελόνα ως τις δύο μόνες ομάδες μέλη της European Super League.

«Καλωσορίσαμε τη Γιούβε με λουλούδια. Είναι ένας μεγάλος σύλλογος, με μεγάλη ιστορία. Είμαστε περήφανοι που τους έχουμε πίσω», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ισχυρός άνδρας των Παριζιάνων.

Ο Νασέρ Αλ Κελαϊφί, σε δηλώσεις του στη «Marca» διαβεβαίωσε ότι πλέον ελπίζουν ότι η Ρεάλ και Μπαρτσελόνα να το ξανασκεφτούν και να επιστρέψουν σύντομα στο ECA. 

«Σας περιμένουμε με ανοιχτές αγκάλες, θέλουμε να είστε εδώ μαζί μας. Η Super League... Δύο ομάδες δεν μπορούν να παίξουν 20 παιχνίδια μεταξύ τους. Τρέφω πολύ σεβασμό και για τους δύο συλλόγους, για τους οπαδούς τους, που είναι πολύ σπουδαίοι, αλλά δεν έχει νόημα να είσαι στο περιθώριο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Αλ Κελαϊφί διαβεβαίωσε ότι δεν κατανοεί τη θέση της Ρεάλ με το Champions League: «Έχουν μεγάλη ιστορία με το Ευρωπαϊκό Κύπελλο, θέλουν πάντα να το κερδίζουν. Αλλά μετά θέλουν να το καταστρέψουν. Δεν έχει νόημα . Το αγαπάς ή το μισείς, πρέπει να το προστατεύεις το Champions League και νομίζω ότι κατά βάθος είναι και για εκείνους ενωμένοι, καθισμένοι, αναλύοντας το νέο σχήμα, συζητώντας το... Θα ήταν σημαντικό για όλους».

Τα ιδιαίτερα παπούτσια του Κρόος για τον τελικό: Εγραψε τα ονόματα της γυναίκας του, των παιδιών του και των σκύλων του
CHAMPIONS LEAGUE

14:44 - 01.06.2024

Τα ιδιαίτερα παπούτσια του Κρόος για τον τελικό: Εγραψε τα ονόματα της γυναίκας του, των παιδιών του και των σκύλων του

Στο τελευταίο του παιχνίδι με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης, ο Τόνι Κρόος θέλησε να βάλει μία έξτρα πινελιά στα παπούτσια που θα φοράει στον τελικό του Champions League, απέναντι στη Ντόρτμουντ.

Επιπλέον, ο πρόεδρος της Παρί γνωρίζει ότι είναι πιο εύκολο να πείσει και να φέρει την Μπάρτσα πίσω στην ECA πριν από τη Ρεάλ: «Ναι, φυσικά, νομίζω ότι η Μπάρτσα θα ήταν πιο κοντά. Η Μπάρτσα χρειάζεται να είναι εδώ περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο, λόγω της κατάστασής της " Αν εγώ αν ο πρόεδρος θα επέστρεφα αύριο ο Λαπόρτα είναι καλός άνθρωπος και νομίζω ότι η Μπάρτσα θα ήταν ο σύλλογος που θα ωφεληθεί περισσότερο από την κατάστασή του».