Γκαγκάτσης: «Καμία συμμαχία ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός» - Τι είπε γι' αποχώρηση Μελισσανίδη, τελικό Κυπέλλου και playoffs

Γκαγκάτσης: «Καμία συμμαχία ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός» - Τι είπε γι' αποχώρηση Μελισσανίδη, τελικό Κυπέλλου και playoffs

Sportal newsroom 23:16 - 10.06.2024 / Ανανεώθηκε: 23:48 - 10.06.2024

Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΠΟ Μάκης Γκαγκάτσης μίλησε για πολλά θέματα και κυρίως για τα σενάρια συμμαχίας ΠΑΟΚ – Ολυμπιακού, τον Μελισσανίδη και την έδρα του τελικού Κυπέλλου τη νέα σεζόν.

Ο Μάκης Γκαγκάτσης είναι υποψήφιος πρόεδρος της ΕΠΟ κι από τη στιγμή που είναι και ο μοναδικός, θα είναι ο διάδοχος του Μπαλτάκου.

Ο πρώην πλέον αντιπρόεδρος του ΠΑΟΚ Μάκης Γκαγκάτσης μίλησε στη «Δίκη στο OPEN» και σχολίασε την αποχώρηση του Δημήτρη Μελισσανίδη από την ΑΕΚ. Αναφέρθηκε επίσης στα σενάρια που θέλουν ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός να έχουν «συμμαχία», ενώ στάθηκε στην έδρα του τελικού Κυπέλλου την επόμενη σεζόν και στη διαιτησία.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γκαγκάτσης.

Για την αποχώρηση του Δημήτρη Μελισσανίδη από την ΑΕΚ: «Ήταν και για μένα μία αιφνιδιαστική εξέλιξη, είναι ένας παράγοντας που έχει αφήσει το αποτύπωμά του στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Θεωρώ η ΑΕΚ δεν θα ήταν αυτή που είναι σήμερα εάν δεν είχε αναλάβει τα ηνία της ο Δημήτρης Μελισσανίδης πριν από 11 χρόνια».

Για τη «συμμαχία» με την ΑΕΚ και γιατί αυτή χάλασε: «Υπήρχε μια συμμαχία, μια σύμπραξη σε κάποια θέματα, που αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει. Έπαιξαν πολλά ρόλο σε αυτό, δεν είμαι ο πλέον κατάλληλος να απαντήσω στο ερώτημά σας, η κάθε ομάδα αποφάσισε να χαράξει τον δρόμο της».

Για το αν υπάρχει συμμαχία μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού: «Δεν υπάρχει καμία συμμαχία μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού, γιατί έχουμε διαβάσει απίστευτα πράγματα εδώ και δύο εβδομάδες. Η παράταξή μας, γιατί δεν είμαι μόνος, πρεσβεύει την ισονομία και τη δικαιοσύνη στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Όποιος θέλει να είναι μαζί μας, καλώς να έρθει να ψηφίσει, είτε λέγεται Ολυμπιακός, είτε Παναθηναϊκός, είτε ΑΕΚ, είτε Άρης, είτε Λαμία. Δεν σημαίνει κάτι το γεγονός πως ο κ. Σπάθας ήρθε στη συγκέντρωση στο Μακεδονία Παλάς. Ήταν μία ανοιχτή συγκέντρωση, μπορούσε να έρθει όποιος ήθελε. Δεν θα είναι σε κάποια επιτροπή ο κ. Σπάθας, το αν θέλει να στηρίξει την παράταξή μας, είναι δικαίωμά του».

Για τους στόχους του στην ΕΠΟ και την τοξικότητα που υπάρχει: «Μπορεί κάποιοι να είναι δύσπιστοι απέναντί μου, γιατί προέρχομαι από τον ΠΑΟΚ. Μέσα από τις πράξεις μας όμως, είμαι σίγουρος, στο τέλος της τετραετίας και οι τέσσερις μεγάλοι πραγματικά θα μας χειροκροτήσουν για αυτά που θα έχουμε καταφέρει. Με κάποιους ιδιοκτήτες ομάδων έχω ήδη συναντηθεί, με άλλους έχω μιλήσει στο τηλέφωνο, μέχρι τις 22 Ιουλίου θα ζητήσω τη στήριξη όλων. Μόνο ενωμένοι θα πάμε το ελληνικό ποδόσφαιρο στο επόμενο επίπεδο. Το Πρωτάθλημα είναι βέβαια ένα, το Κύπελλο είναι ένα. Αν όλοι σκεφτούμε πως πρέπει να αναπτύξουμε το προϊόν, να έχουμε περισσότερα έσοδα, να φέρουμε καλύτερους προπονητές και ποδοσφαιριστές, να κάνουμε ακόμα καλύτερες ευρωπαϊκές πορείες, πρέπει να λειτουργήσουμε αλλιώς. Πρέπει να κάνουμε όλοι ένα βήμα μπροστά».

Για το θέμα του νέου αρχιδιαιτητή και αν αυτός θα είναι ξανά ξένος: «Ήδη έχω κάνει μία επικοινωνία με την ΟΥΕΦΑ για να ετοιμάσει μία λίστα με υποψηφίους. Ο κύριος Ροζέτι θα επιλέξει τρεις υποψηφίους και η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ, όπως προβλέπεται, θα επιλέξει έναν. Θα προτιμούσα έναν συγκεκριμένο, δεν ξέρω εάν είναι διαθέσιμος, δεν μπορώ να σας πω το όνομά του, δεν αποφασίζω άλλωστε εγώ».

Για το τι θα κάνει η νέα διοίκηση με τους ξένους διαιτητές: «Θα συνεχίσουμε με τους ξένους διαιτητές, τουλάχιστον και τη νέα σεζόν. Δεν είναι ακόμα έτοιμο το ελληνικό πρωτάθλημα, λόγω και της τοξικότητας, να δεχθεί τους Έλληνες διαιτητές στα ντέρμπι. Πρέπει να φύγει η ανασφάλεια που διακατέχει τους Έλληνες διαιτητές. Οι ποινές θα γίνουν αυστηρότερες, τόσο οι ξένοι διαιτητές όσο και οι Έλληνες θα είναι καλύτερα προφυλαγμένοι. Θα υπάρχει και αφαίρεση βαθμών για επίθεση αξιωματούχου ομάδας σε διαιτητή».

Κούγιας για ΕΠΟ: ​«Μαρινάκης και Σαββίδης τούς τελείωσαν μέσα σε μία ώρα - Θεατής ο Αλαφούζος»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

10:47 - 07.06.2024

Κούγιας για ΕΠΟ: ​«Μαρινάκης και Σαββίδης τούς τελείωσαν μέσα σε μία ώρα - Θεατής ο Αλαφούζος»

Ο Αλέξης Κούγιας άφησε αιχμές για την απερχόμενη διοίκηση της ΕΠΟ, τονίζοντας ότι η ανάληψη καθηκόντων προέδρου από τον Μάκη Γκαγκάτση, ήταν μια... νίκη των Μαρινάκη και Σαββίδη.

Για τον επόμενο τελικό Κυπέλλου: «Θα γίνει στο ΟΑΚΑ με κόσμο των δύο φιναλίστ, εάν το Καυτανζόγλειο πληροί όλες τις προδιαγραφές να φιλοξενήσει τελικό με κόσμο και υπάρχει ομάδα της Θεσσαλονίκης στον τελικό, θα γίνει κλήρωση για το γήπεδο».

Για τα πλέι οφ της νέας σεζόν: «Δεν αποφασίζει η ΕΠΟ, είναι θέμα της Λίγκας και αποφασίζει η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου. Η πρόταση που έχω κάνει ως εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ, είναι να υπάρξουν πλέι οφ τριών ταχυτήτων, μεταξύ 1-4, 5-8 και 9-14».