Γκαμπριέλ Σουάσο: Ενας πολυθεσίτης που βάζει τα πόδια του στη «φωτιά» (vids)
i

Γκαμπριέλ Σουάσο/©Photo by Marcelo Hernandez/Getty Images/Ideal Images

Γκαμπριέλ Σουάσο: Ενας πολυθεσίτης που βάζει τα πόδια του στη «φωτιά» (vids)

Κώστας Τόπας 13:08 - 11.01.2023 / Ανανεώθηκε: 10:41 - 20.08.2024

Ο Γκαμπριέλ Σουάσο φέρεται να είναι ένα βήμα μακριά από την μετακίνησή του στον Ολυμπιακό, με τον Χιλιανό να αναζητεί την πρώτη μετακόμισή του στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Το Who is Who του 25χρονου μπακ.

Ο Γκαμπριέλ Σουάσο είναι έτοιμος να κάνει το βήμα μακριά από τη Χιλή, καθώς στα χέρια του έχει πρόταση του Ολυμπιακού για να συνεχίσει την καριέρα του. Ο 25χρονος αμυντικός δεν έχει αγωνιστεί σε άλλη ομάδα στην καριέρα του, έχοντας ξεκινήσει από τα τμήματα υποδομής της Κόλο Κόλο, με τη φανέλα της οποίας μέτρησε 192 συμμετοχές, με 9 γκολ και 13 ασίστ, ενώ είναι και εννέα φορές διεθνής με την εθνική Χιλής. Προερχόμενος από γεμάτες σεζόν και έχοντας γράψει 13 συμμετοχές με την εθνική ομάδα της χώρας του, παρουσιάζεται έτοιμος για να κάνει το άλμα στην Ευρώπη.

Πολυθεσίτης

Ο Σουάσο σε περίπτωση που τελικά ντυθεί στα «ερυθρόλευκα», τότε θα αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο για τον Μίτσελ, μιας κι εδώ και πάνω από μια 10ετία διαθέτει την ικανότητα να παίζει πολλές θέσεις. Εκτός αυτή του αριστερού οπισθοφύλακα μπορεί να σταθεί ως κεντρικός μέσος, εσωτερικός μέσος, πλάγιος μέσος και ενίοτε εξτρέμ. Ετσι, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλά σχήματα και σε πολλές περιστάσεις όταν το κρίνει ο εκάστοτε προπονητής.

Καταθέτει ψυχή στο γήπεδο

Ένα χαρακτηριστικό που ξεχωρίζει στον Σουάσο είναι το πάθος και η θέλησή του να παίζει πάντοτε στο 100%. με την ταχύτητά του μάλιστα μπορεί να δώσει έξτρα πράγματα από την πλευρά του, αλλά το μειονέκτημα είναι πως παίζοντας χωρίς παύση ενίοτε υποπίπτει σε εύκολα λάθη ή οι τελικές επιλογές του δεν είναι οι κατάλληλες.

Αριστος στην τεχνική κατάρτιση

Ο Σουάσο διαθέτει τσαμπουκά. Κι αυτό το δείχνει και στα παιχνίδια του. Δεν θα φοβηθεί να πέσει για τάκλιν, θα σπρώξει, θα ενοχλήσει τους αντιπάλους, θα βάλει τα πόδια του στη φωτιά. Όπως επίσης ξεχωρίζει για την καλή τεχνική του κατάρτιση τόσο στο ένας εναντίον ενός, αλλά και σε κλειστούς χώρους. Οι σέντρες του είναι αξιόλογες σέντρες και έχει πολύ καλά γυρίσματα στο σημείο του πέναλτι.

Το παιχνίδι του θυμίζει Μάρκος Αλόνσο

Στην Χιλή δεν είναι λίγοι αυτοί οι οποίοι έχουν παρομοιάσει τον τρόπο παιχνιδιού του Γκαμπριέλ Σουάζο με αυτόν του Μάρκος Αλόνσο όταν ο Ισπανός μπακ αγωνιζόταν στην Τσέλσι υπό τον Τόμας Τούχελ.

Πιστός στρατιώτης της Κόλο-Κόλο

Ο Σουάσο ξεκίνησε την καριέρα του στην ακαδημία νέων της Κόλο-Κόλο. Έκανε εκπληκτικά βήματα με τις Ακαδημίες, με αποτέλεσμα να κερδίσει μια θέση στην πρώτη ομάδα τη σεζόν 2015-16. Έκανε το ντεμπούτο του εναντίον της Σαν Μάρκος ντε Αρίκα τον Οκτώβριο του 2015. Δούλεψε σκληρά και παρέμεινε ως σημαντικό μέλος της ομάδας, η οποία πέτυχε την άνοδο στην Premier Division Clausura μετά την κατάκτηση της Premier Division Apertura. Ο 25χρονος μπακ βελτιώθηκε ως παίκτης, εντυπωσιάζοντας τους προπονητές του. Σκόραρε το πρώτο του γκολ για την Κόλο-Κόλο εναντίον της Άουδαξ Ιταλιάνο Λα Φλορίδα σε μια νίκη εντός έδρας με 4-0. Στη συνέχεια, παρουσίασε μια σειρά από καλές εμφανίσεις που συνέβαλε τα μέγιστα ώστε ο σύλλογος του να κερδίσει το Copa Chile και την άνοδο στην Premier Division Transicion το 2017.

Το συγκινητικό«αντίο» στην Κόλο-Κόλο

Ο Γκάμπριελ Σουάσο αποχώρησε οριστικά από την Κόλο Κολό και έβαλε τέλος στις ελπίδες των φιλάθλων που περίμεναν ότι ο 25χονος μπακ-χαφ θα παραμείνει. Από την πλευρά του, ο Χιλιανός θέλησε να αποχαιρετήσει με ένα συγκινητικό μήνυμα τους φιλάθλους της ομάδας του.

«Έχω ήδη κλάψει πολύ. Φεύγω με δύο συναισθήματα. Πρώτα χαρούμενος γιατί εκπληρώνω το όνειρό μου, αλλά και με το αίσθημα της λύπης που φεύγω από το σπίτι μου. Είμαι εδώ τόσα χρόνια, περισσότερα από 16 χρόνια στο σπίτι μου, οπότε ήθελα να αφήσω ένα δώρο από εμένα σε καθέναν από τους εργαζόμενους που με είδαν να μεγαλώνω. από μικρός.  Όλα είναι πολύ συναισθηματικά και συγκινητικά. Η αλήθεια είναι ότι αυτή η ανάμνηση θα μείνει μαζί μου για όλη μου τη ζωή και όπως είπα στον καθένα, αυτό εδώ δεν είναι αποχαιρετισμός. Τα λέμε σύντομα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σουάσο.

Ο Σουάσο αποχώρησε αποχώρησε από την Κόλο-Κόλο μετά από επτά σεζόν , στις οποίες κέρδισε τρία πρωταθλήματα πρώτης κατηγορίας, τρία Copa Chile και ισάριθμα Εθνικά Σούπερ Καπ. Επιπλέον ήταν ένας από τους πιο αγαπητούς στις κερκίδες της ομάδας του.