Παραιτήθηκε ο Σάουθγκεϊτ από την Εθνική Αγγλίας

Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ

i

©imago

Παραιτήθηκε ο Σάουθγκεϊτ από την Εθνική Αγγλίας

Νίκος Καλαμπάκας 13:26 - 16.07.2024 / Ανανεώθηκε: 13:37 - 16.07.2024

Την απόφασή του να αφήσει τον πάγκο της Αγγλίας, γνωστοποίησε στην Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της χώρας, ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ.

Παρελθόν από τον πάγκο της Εθνικής Αγγλίας αποτελεί ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, αφού ο ίδιος δεν ανανέωσε το συμβόλαιό του με τα «λιοντάρια».

Ο προπονητής της Αγγλίας αφήνει την ομάδα έπειτα από 102 αγώνες που έδωσε με εκείνον στον πάγκο της. Οκτώ χρόνια μετά την πρ΄λοσληψή του, ο ίδιος αποφάσισε να μην ανανεώσει και να αφήσει τον πάγκο σε άλλον προπονητή.

Η Αγγλία ανακοίνωσε το τέλος της κοινής τους πορείας, επισημαίνοντας στο tweet της ότι «Έπειτα από 102 αγώνες και σχεδόν 8 χρόνια στα οποία ήταν υπεύθυνος στον πάγκο μας, ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ μας ανακοίνωσε την απόφασή του να μην ανανεώσει».

Τα «λιοντάρια» υπό την καθοδήγησή του αγωνίστηκαν σε δύο τελικούς του Euro, to 2020 και το 2024.

Η δήλωση του Σάουθγκεϊτ

Ως περήφανος Άγγλος, ήταν τιμή της ζωής μου να παίζω για την Αγγλία και να διοικώ την Αγγλία. Σημαίνει τα πάντα για μένα, και τα έχω δώσει όλα.

Αλλά ήρθε η ώρα για αλλαγή και για ένα νέο κεφάλαιο. Ο τελικός της Κυριακής στο Βερολίνο με την Ισπανία ήταν ο τελευταίος μου αγώνας ως προπονητής της Αγγλίας.

Μπήκα στην FA το 2011, αποφασισμένος να βελτιώσω το αγγλικό ποδόσφαιρο. Σε αυτό το διάστημα, συμπεριλαμβανομένων των οκτώ ετών ως προπονητής ανδρών της Αγγλίας, με υποστήριξαν μερικοί λαμπροί άνθρωποι που τους ευχαριστώ από καρδιάς.

Δεν θα μπορούσα να είχα κάποιον καλύτερο δίπλα μου από τον Στιβ Χόλαντ. Είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους προπονητές της γενιάς του.

Είχα το προνόμιο να οδηγήσω μια μεγάλη ομάδα παικτών σε 102 παιχνίδια. Καθένας από αυτούς ήταν περήφανος που φορούσε τα τρία λιοντάρια στη φανέλα του.

Η ομάδα που πήγαμε στη Γερμανία είναι γεμάτη από συναρπαστικά νεαρά ταλέντα και μπορούν να κερδίσουν το τρόπαιο που όλοι ονειρευόμαστε. Είμαι τόσο περήφανος γι' αυτούς και ελπίζω να κοντά στους παίκτες και την ομάδα.

Οι ιδιαίτερες ευχαριστίες μου απευθύνονται στο προσωπικό της αίθουσας που παρείχε στους παίκτες και σε εμένα αδιάκοπη υποστήριξη τα τελευταία οκτώ χρόνια. Η σκληρή δουλειά και η αφοσίωσή τους με ενέπνευσαν κάθε μέρα, και τους είμαι τόσο ευγνώμων.

Έχουμε τους καλύτερους οπαδούς στον κόσμο, και η υποστήριξή τους σημαίνει τον κόσμο για μένα. Είμαι οπαδός της Αγγλίας και θα είμαι πάντα.

Ανυπομονώ να παρακολουθήσω και να γιορτάσω καθώς οι παίκτες συνεχίζουν να δημιουργούν πιο ιδιαίτερες αναμνήσεις και να συνδέσουν και να εμπνεύσουν το έθνος όπως ξέρουμε ότι μπορούν.

Ευχαριστώ, Αγγλία - για όλα.