Γκαρνάτσο, ένας «διάβολος» με ξεσπάσματα τρέλας που θέλει να ξεπεράσει τον Κριστιάνο (vid)

Γκαρνάτσο, ένας «διάβολος» με ξεσπάσματα τρέλας που θέλει να ξεπεράσει τον Κριστιάνο (vid)

Κώστας Τόπας 11:25 - 28.11.2023 / Ανανεώθηκε: 11:41 - 14.08.2024

Ο Αλεχάντρο Γκαρνάτσο το ακατέργαστο «διαμάντι» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από την Αργεντινή, κατάφερε να κάνει τον κόσμο να παραμιλάει μετά το απίστευτο γκολ που πέτυχε απέναντι στην Έβερτον, με ανάποδο ψαλίδι. Η σύγκριση με Ρούνεϊ, το είδωλό του ο Κριστιάνο Ρονάλντο και το πάθος του για να γίνει ο καλύτερος όλων. Και όλα αυτά σε ηλικία 19 ετών...

Ο Αλεχάντρο Γκαρνάτσο είναι ήδη ένα παγκόσμιο «φαινόμενο». Αν και πληγώνει πολλούς, το ταλέντο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι ήδη ένα έργο κάτι παραπάνω από καθιερωμένο στο «Ολντ Τράφορντ» και βρίσκεται στο δρόμο για να σπάσει όλα τα πιθανά ρεκόρ. Το απίστευτο γκολ με ανάποδο ψαλίδι στο «Γκούντισον Παρκ» είναι μια εικόνα που θα μείνει για πάντα στην ιστορία της Premier League. Και ένα ξεκάθαρο παράδειγμα του τι μπορεί να προέλθει από τα πόδια του 19χρονου μεσοεπιθετικού.

Ο διεθνής ποδοσφαιριστής με την Αργεντινή έχει αποδείξει ότι είναι ικανός να ηγηθεί μιας ολόκληρης ομάδας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε ηλικία μόλις 19 ετών/ Σε μια από τις χειρότερες στιγμές των «κόκκινων διαβόλων», ο νεαρός εξτρέμ έβαλε την ομάδα στην πλάτη του για να σώσει ένα καθοριστικό ματς απέναντι στην Έβερτον και να προσθέσει τρεις χρυσούς βαθμούς στη μάχη για τις πρώτες θέσεις στην Premier League. Ωστόσο, πάντα προκαλούσε πολλές διαμάχες λόγω πολλών που περιβάλλουν τη φιγούρα του.

Αυτοί που τον μισούσαν τώρα τον θαυμάζουν

Ο Αλεχάντρο Γκαρνάτσο έχει τους ίδιους θαυμαστές με αυτούς που τον μισούν. Τώρα που όλο το ταλέντο του έχει αποδειχθεί ξανά, ίσως κάποιοι που ήταν στη σκοτεινή πλευρά να περάσουν στην άλλη και να αρχίσουν να τον υποστηρίζουν. Σε κάθε περίπτωση, ένα από τα ζητήματα που παραμένει είναι η απόφασή του να κληθεί για την εθνική Αργεντινής παρά το γεγονός ότι γεννήθηκε στη Μαδρίτη και ήταν μέλος της ομάδας νέων της Ατλέτικο. «Δεν δίστασα καθόλου γιατί αισθάνομαι Αργεντινός, γιατί είμαι και Αργεντινός και ποντάρανε πάνω μου πριν», εξήγησε ο Γκαρνάτσο για να ξεκαθαρίσει τις αμφιβολίες μετά την απόφασή του το περασμένο καλοκαίρι.

Στα 19 του δεν φοβάται τίποτα και κανέναν

Ο Γκαρνάτσο, άνευ όρων θαυμαστής του Κριστιάνο Ρονάλντο (δεν είναι τυχαίο που πανηγυρίζει τα γκολ του μιμούμενος τον χαρακτηριστικό πανηγυρισμό του Πορτογάλου), είναι ένας ποδοσφαιριστής που δεν κρύβει το θράσος του όταν παίζει και ανακατεύει το έμφυτο ταλέντο με έναν συντριπτικό χαρακτήρα. Κατά καιρούς, αυτή η εσωτερική «φωτιά» του έκανε κόλπα, όπως συνέβη στη μονομαχία του Champions League με την Κοπεγχάγη. Σε ένα από τα γκολ της Γιουνάιτεντ, ο Αργεντινός φίμωσε τους αντίπαλους οπαδούς και λίγες στιγμές αργότερα κατέληξε να κλαίει μετά την ανατροπή των γηπεδούχων.

Είτε είναι λίγο πολύ αμφιλεγόμενος, αυτό που είναι αδιαμφισβήτητο είναι το ταλέντο του. Ο Αλεχάντρο Γκαρνάτσο είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά έργα για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Έρικ Τεν Χαχ και ένα από τα αγαπημένα των φιλάθλων. Μεγαλώνει αλματωδώς και στα 19 του έχει δείξει ότι δεν φοβάται τίποτα και κανέναν. Την περασμένη σεζόν πρόσθεσε ήδη πέντε γκολ και τέσσερις ασίστ και φέτος είναι διατεθειμένος να πολλαπλασιάσει τα ρεκόρ του. 

Η σύγκριση με Ρούνεϊ και Κριστιάνο

Το εντυπωσιακό γκολ του Γκαρνάτσο κόντρα στα «ζαχαρωτά» συγκρίθηκε αμέσως με αυτό του Γουέιν Ρούνεϊ εναντίον της Μάντσεστερ Σίτι και το ακροβατικό χτύπημα του Κριστιάνο για τη Ρεάλ Μαδρίτης εναντίον της Γιουβέντους. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός διανύει μόλις τη δεύτερη σεζόν του στη Γιουνάιτεντ και την πρώτη του πλήρη σεζόν από τότε που υπέγραψε συμβόλαιο με την πρώτη ομάδα. Έκλεισε μόλις τα 19 τον Ιούλιο και είναι αποφασισμένος να αφήσει ιστορία.

Ο Ρούνεϊ ήταν 25 ετών και ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης της Γιουνάιτεντ όταν σημείωσε το θρυλικό του γκολ εναντίον της Σίτι. Ο Κριστιάνο ήταν 33 ετών και κέρδισε πέντε φορές τη Χρυσή Μπάλα όταν χτύπησε τη Γιουβέντους, κάνοντας τους γηπεδούχους οπαδούς να τον χειροκροτήσουν. Τρεις μήνες αργότερα, υπέγραψε στους «μπιανκονέρι». Το ότι ο Γκαρνάτσο έχει ήδη πετύχει ένα γκολ καθοριστικό για την καριέρα του τόσο νωρίς στην καριέρα του δείχνει το επίπεδο του ταλέντου του, ανεβάζοντας το ταβάνι του τι θα μπορούσε να συνεχίσει για να πετύχει ακόμα πιο ψηλά.

Επιπλέον, υπάρχει ακόμη ένα θετικό στοιχείο στην αγάπη του Γκαρνάτσο για τα φώτα της δημοσιότητας και την προθυμία του να εντυπωσιάσει. Η επιθυμία του να γίνει παίκτης κορυφαίου επιπέδου σημαίνει ότι είναι απόλυτα αφοσιωμένος στην επίτευξη αυτού του στόχου.

Θέλει να είναι ο καλύτερος όλων

Αυτό ήταν εμφανές στον Νικ Κοξ, τον επικεφαλής της ακαδημίας της Γιουνάιτεντ, όταν προσπαθούσε να πείσει τον Γκαρνάτσο να αφήσει την Ατλέτικο Μαδρίτης και να μετακομίσει στο Μάντσεστερ. «Μπορούσες να δεις, από πλευράς χαρακτήρα, ήταν ένα νεαρό αγόρι που αγαπούσε το παιχνίδι και είχε εμμονή με το ποδόσφαιρο», είπε η Κοξ στο GOAL νωρίτερα φέτος. «Ήξερε ότι ήθελε να γίνει ο καλύτερος ποδοσφαιριστής που θα μπορούσε να γίνει και θα είχε κάνει κάθε προσπάθεια για να το κάνει. Είχε πείνα να παίξει στην Premier League και είχε πραγματική όρεξη να παίξει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ».

«Αν θέλει να είναι ο καλύτερος, κάτι που ξέρω ότι κάνει, πρέπει να βρει έναν τρόπο να βεβαιωθεί ότι μπορεί να το κάνει αυτό σε τακτική βάση. Έχει πολλή εξέλιξη μπροστά του», είπε ο Κοξ. «Έχει μια θετική ομάδα προσωπικού εδώ, θα τον ενθαρρύνουμε να πιστέψει ότι όλα είναι δυνατά».

Η Γιουνάιτεντ δεν μπορεί να σπαταλήσει το ταλέντο του

Ίσως το μεγαλύτερο εμπόδιο στην εξέλιξή του είναι το χάος που επικρατεί τη φετινή σεζόν στην ομάδα του. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει διαταραχθεί επανειλημμένα από τραυματισμούς όλη τη σεζόν, στερώντας από τον Τεν Χαχ μια σταθερή βάση παικτών και αναγκάζοντας τον Ολλανδό να αυτοσχεδιάσει με λύσεις που απέχουν πολύ από ιδανικές, όπως το να παίζει ο Σόφιαν Αμραμπάτ ή ο Βίκτορ Λίντελοφ στο αριστερό μπακ ή να έχει τον 35χρονο Τζόνι Έβανς να μαρκάρει τον Έρλινγκ Χάαλαντ. Η αστάθεια εκτός γηπέδου που προκλήθηκε από τη στρατηγική αναθεώρηση του συλλόγου, η οποία ακόμα δεν έχει λυθεί σωστά περισσότερο από ένα χρόνο αργότερα, δεν βοήθησε την ομάδα. 

Όσο πιο γρήγορα ο Τζιμ Ράτκλιφ επιβεβαιώσει το μειοψηφικό του μερίδιο στο κλαμπ, τόσο το καλύτερο. Διότι, παρά την αναταραχή που έχει περικυκλώσει τη Γιουνάιτεντ τα τελευταία χρόνια, γίνεται ολοένα και πιο ξεκάθαρο ότι έχουν ένα ταλέντο γενιάς στα χέρια τους. Αφού αποκαλύφθηκε το ταλέντο του στο «Γκούντισον Παρκ», όλος ο κόσμος γνωρίζει πλέον ότι ο Γκαρνάτσο έχει τη δυνατότητα να γίνει ένας από τους καλύτερους παίκτες της γενιάς του. Εναπόκειται τόσο στη Γιουνάιτεντ όσο και σε εκείνον να διασφαλίσει ότι θα το κάνει.