Ο Γκατσίνοβιτς συστήθηκε στον Παναθηναϊκό και πάει στη Λεωφόρο για να πάρει τον τίτλο με την ΑΕΚ

Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς

i

© Sportal.gr

Ο Γκατσίνοβιτς συστήθηκε στον Παναθηναϊκό και πάει στη Λεωφόρο για να πάρει τον τίτλο με την ΑΕΚ

Δημήτρης Χούπης 23:00 - 29.04.2023 / Ανανεώθηκε: 16:44 - 14.08.2024

Παναθηναϊκός και ΑΕΚ έρχονται αντιμέτωποι σε ένα match ball τίτλου στη Λεωφόρο. Ένα από τα πρόσωπα του αγώνα είναι σίγουρα ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς, ο πρώην «πράσινος» και νυν άσος της Ένωσης.

Ο Παναθηναϊκός θα υποδεχτεί την ΑΕΚ στη Λεωφόρο για την έβδομη αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League, σε ένα ματς που μπορεί να κρίνει και τον πρωταθλητή. Για ακόμα μια φορά στο επίκεντρο της προσοχής θα είναι ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς. Ένας πρώην παίκτης του «τριφυλλιού» και νυν της Ένωσης.

Το καλοκαίρι του 2022 η ΑΕΚ θα «κλέψει» από τον Παναθηναϊκό τον Σέρβο μέσο, ο οποίος για ένα εξάμηνο αγωνιζόταν στην ομάδα της Λεωφόρου με μεγάλη σχετικά επιτυχία. Στην Ένωση όμως βελτιώθηκε ακόμα πιο πολύ και έγινε ένας εκ των κορυφαίων της ομάδας του Ματίας Αλμέιδα και ίσως του πρωταθλήματος. Την ποιότητά του όμως την είχε δείξει και στους λίγους μήνες που αγωνίστηκε στην ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς

Ο διπλός ρόλος του Γκατσίνοβιτς στον Παναθηναϊκό

Οι «πράσινοι» τον Ιανουάριο του 2022 απέκτησαν τον Σέρβο από τη Χόφενχαϊμ ως δανεικό. Για μισή σεζόν που αγωνίστηκε στη Λεωφόρο ο Γκατσίνοβιτς βοήθησε αρκετά τον Παναθηναϊκό να βελτιωθεί και να γίνει η καλύτερη ομάδα των playoffs, αλλά και ο Κυπελλούχος Ελλάδος, για πρώτη φορά μετά το 2014. Ξανά με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ.

Στον Παναθηναϊκό συνήθως ο 28χρονος αγωνιζόταν στη θέση «10», αλλά και ως «8», αλλάζοντας θέσεις με τον Παλάσιος. Η καλή του τεχνική κατάρτιση και η διορατικότητά του τον έκανε αρκετά επικίνδυνο, αφού πατούσε συχνά πυκνά περιοχή. Κάτι που μπορεί να επιβεβαιωθεί και από το γεγονός, ότι ήταν αυτός που κέρδισε το πέναλτι στον τελικό με τον ΠΑΟΚ. Απ’ όπου προήλθε και το μοναδικό τέρμα του αγώνα, που έδωσε τον τίτλο στον Παναθηναϊκό. Τελικός απολογισμός του Σέρβου στους «πράσινους» τρεις ασίστ, όλες στο πρωτάθλημα.

Ξεχωρίζει στην μεσοεπιθετική «πολυφωνία» της ΑΕΚ

Ο Παναθηναϊκός το καλοκαίρι του 2022 δεν έκανε κίνηση να αποκτήσει ως κανονική μεταγραφή τον Γκατσίνοβιτς, με αποτέλεσμα η ΑΕΚ που «καραδοκούσε», να τον κάνει δικό της. Παρά την αρχική «αδιαφορία» της Ένωσης για τον Σέρβο, ο ερχομός του Ματίας Αλμέιδα την έκανε να δει τον Γκατσίνοβιτς με «άλλο μάτι».

Ο Σέρβος άρεσε στα «θέλω» του τεχνικού της Ένωσης, με αποτέλεσμα να κάνει κρούση στη Χόφενχαϊμ και να τον αποκτήσει. Εκτός του 28χρονου μέσου η ΑΕΚ θα αποκτήσει και τον Ορμπελίν Πινέδα, θα ενεργοποιήσει το buy out του Στίβεν Τσούμπερ, θα αγοράσει  τον Ελίασον, ενώ στη μέση της σεζόν θα κάνει δικό της και τον Πάολο Φερνάντες. Με τον Μεξικανό να παίρνει εκείνος τη θέση του στο «10», ο Γκατσίνοβιτς θα αγωνιστεί πιο πολύ στο «8», όντας αρκετά κινητικός στην αντίπαλη περιοχή.

Πολλές φορές οι κάθετες κινήσεις του προς την αντίπαλη περιοχή τον κάνουν ιδιαίτερα απειλητικό και επικίνδυνο. Με την ΑΕΚ ο Σέρβος μέχρι στιγμής μετράει οχτώ γκολ και δύο ασίστ στο πρωτάθλημα, έχοντας μεγάλη επιρροή στην προσπάθεια της Ένωσης στη «μάχη» του double.