Η «Οδύσσεια» του Γκάβι και η επιστροφή μετά από σχεδόν 300 ημέρες

Γκάβι - Φωτ. IMAGO

Η «Οδύσσεια» του Γκάβι και η επιστροφή μετά από σχεδόν 300 ημέρες

Κώστας Τόπας 13:52 - 12.09.2024 / Ανανεώθηκε: 13:52 - 12.09.2024

Χρειάστηκαν να περάσουν 298 ημέρες προκειμένου ο νεαρός αστέρας της Μπαρτσελόνα, Γκάβι να επιστρέψει σε φουλ ρυθμούς προπονήσεων, μετά τον σοβαρό τραυματισμό που είχε στο γόνατο τον περασμένο Νοέμβριο.

Ο Γκάβι νιώθει ποδοσφαιριστής ξανά. Ο νεαρός μέσος της Μπαρτσελόνα προπονήθηκε την Δευτέρα (12/09) με τους συμπαίκτες του για πρώτη φορά μετά τον σοβαρό τραυματισμό στο δεξί γόνατο που υπέστη στις 19 Νοεμβρίου στο Ισπανία-Γεωργία. Από τότε έχουν περάσει 298 μέρες και ο Ισπανός αστέρας δεν σταμάτησε να εργάζεται για την αποθεραπεία του για να επιστρέψει όσο το δυνατόν νωρίτερα.

Ο σημαντικός τραυματισμός του Γκάβι ήταν ένα σκληρό πλήγμα για τη Μπάρτσα και για τον παίκτη, ο οποίος ήταν σε εξαιρετική φόρμα και είχε κερδίσει το Golden Boy και το τρόπαιο του καλύτερου παίκτη κάτω των 21 ετών. Το δεξί του γόνατο διαλύθηκε μετά από ένα μαρκάρισμα με τον Γεωργιανό Λοχοσβίλι και σήμανε συναγερμοί για τη φυσική του κατάσταση.

Η Μπαρτσελόνα πλήρωσε 148 εκατομμύρια ευρώ για τον Ντεμπελέ
LA LIGA

10:42 - 12.09.2024

Η Μπαρτσελόνα πλήρωσε 148 εκατομμύρια ευρώ για τον Ντεμπελέ

Η γερμανική εφημερίδα «Bild» αποκάλυψε ότι η Μπαρτσελόνα έχει πληρώσει όλα τα μπόνους για τον Ντεμπελέ, για τον οποίο αρχικά πλήρωσε 105 εκατομμύρια για να καταλήξει να βγάλει από τα ταμεία της 148 εκατομμύρια ευρώ!

Αφού πέρασε τις σχετικές ιατρικές εξετάσεις, επιβεβαιώθηκαν οι χειρότεροι οιωνοί σχετικά με τον τραυματισμό του: Πλήρης ρήξη του πρόσθιου χιαστού συνδέσμου στο δεξί γόνατο και τραυματισμός στον πλάγιο μηνίσκο . Αφού έμαθε την έκταση της σοβαρής ασθένειάς του, ο Γκάβι έλαβε την αγάπη των συμπαικτών του και επίσης από τον Τσάβι και το προπονητικό του επιτελείο πριν υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Λίγες εβδομάδες μετά την εγχείρησή του, ο Γκάβι ξεκίνησε την αποκατάσταση κι έκανε επίσης πολλές συνεδρίες εργασίας στην παραλία για να δυναμώσει το γόνατό του και να ανακτήσει τους μύες που έχασε λόγω της μακροχρόνιας αδράνειας του. Το συγκεκριμένο πλάνο αποθεραπείας ήταν καλά σχεδιασμένο και ο ποδοσφαιριστής δεν σταμάτησε να εργάζεται για να πετύχει τον στόχο του.

Τον Ιούνιο, επτά μήνες μετά τον τραυματισμό του, η Μπαρτσελόνα μοιράστηκε τις πρώτες εικόνες από την προπόνηση του Γκάβι στο γήπεδο. Ήταν ένα μεγάλο σημάδι ότι η αποθεραπεία του νεαρού παίκτη κυλούσε ομαλά και από τότε η εξέλιξή του ήταν πολύ θετική.

Ο Ανδαλουσιανός πέρασε όλο το καλοκαίρι δουλεύοντας και πλέον μετά από όλη αυτή την «Οδύσσεια» επέστρεψε σε φουλ ρυθμούς προπονήσεων.