Γκαζιαντέπ και Ρίζεσπορ κοίταξαν αλλού, όχι στον Βέρμπιτς

Ο Μπέντζαμιν Βέρμπιτς

i

©intime

Γκαζιαντέπ και Ρίζεσπορ κοίταξαν αλλού, όχι στον Βέρμπιτς

Λάμπρος Γκαραγκάνης 19:25 - 13.09.2024 / Ανανεώθηκε: 20:06 - 13.09.2024

Ο Μπέντζαμιν Βέρμπιτς δεν έφερε καμία επίσημη πρόταση από την Τουρκία, με τις ομάδες που ενδιαφέρθηκαν για τον Σλοβένο εξτρέμ του Παναθηναϊκού να παίρνουν άλλους ποδοσφαιριστές.

Η αγορά της Τουρκίας, που κλείνει το βράδυ της Παρασκευής (13/9), δεν έφερε πρόταση για τον Βέρμπιτς που, άλλωστε, δεν... ψηνόταν για μετακίνηση στη γειτονική χώρα. Η Γκαζιαντέπσπορ, ομάδα που εδρεύει στα νότια σύνορα με τη Συρία, έκλεισε τον 24χρονο Ελβετό αριστερό εξτρέμ, με καταγωγή από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, Κρίστοφερ Λουνγκογί. Περίπτωση που οριστικοποιήθηκε νωρίς τον Σεπτέμβριο για τους Τούρκους και κρίθηκε αρκετή για την ενίσχυση στη θέση. Σαφώς πιο φθηνή από τον ποδοσφαιριστή του Τριφυλλιού, ανοίγοντας, μάλιστα, και τον δρόμο συνεργασίας με τη Γιουβέντους όπου άνηκε ο Λουνγκογί.

Στο ρεπορτάζ για επόμενο προορισμό του Μπέντζαμιν Βέρμπιτς έπαιξε, μεταγραφικά, και η Ρίζεσπορ. Ούτε από εκεί, όμως, έφτασε κάτι επίσημο στον Παναθηναϊκό, με την τούρκικη ομάδα να κοιτάζει, επίσης, διαφορετικές περιπτώσεις τις τελευταίες ημέρες για να ενισχύσει την επίθεσή της. Απέκτησε τον έμπειρο φορ Βάτσλαβ Γιουρέτσκα από τη Σλάβια Πράγας, ενώ παλεύει να ολοκληρώσει την προσθήκη του εξτρέμ (παίζει και τις δύο πλευρές) Ραχίντ Γκεζάλ (έμεινε ελεύθερος από την Μπεσικτάς) για 1 συν 1 χρόνο. Με συμβόλαιο κοντά στα χρήματα του Βέρμπιτς, περίπου στις 850.000 ευρώ ετησίως.

Μετά τα μεταγραφικά νέα των, φιλολογικά, ενδιαφερόμενων ομάδων από την Τουρκία για τον Σλοβένο του Τριφυλλιού, το ενδεχόμενο παραμονής του, αυτή τη στιγμή τουλάχιστον, στην αθηναϊκή ομάδα φαντάζει (και είναι) το πιθανότερο σενάριο. Ο 31χρονος, άλλωστε, απολαμβάνει τη ζωή στην Αθήνα και πολύ δύσκολα θα λάμβανε την απόφαση να πάει να παίξει ποδόσφαιρο σε περιοχές όπως το Γκαζιαντέπ για παράδειγμα... Θα πρέπει να έρθει κάτι πολύ καλό, σχετικά και με τα δικά του "θέλω", ώστε να αλλάξει το status του.