Ο Γκέλιος το έχει ξανακάνει: Ο «ήρωας» της Athens Kallithea κόντρα στον Διαγόρα, ήταν ο εφιάλτης της Μπάγερν με τη φανέλα της Χόλσταϊν Κιλ
i

©imago

Ο Γκέλιος το έχει ξανακάνει: Ο «ήρωας» της Athens Kallithea κόντρα στον Διαγόρα, ήταν ο εφιάλτης της Μπάγερν με τη φανέλα της Χόλσταϊν Κιλ

Δημήτρης Χούπης 16:45 - 26.09.2024

Ο Γιάννης Γκέλιος με δύο αποκρούσεις στη διαδικασία των πέναλτι έστειλε την Athens Kallithea στους «16» του Κυπέλλου. Αυτή όμως δεν είναι η μόνη φορά που ο Έλληνας τερματοφύλακας έχει γίνει «ήρωας» στη... ρωσική ρουλέτα.

Η Athens Kallithea τα χρειάστηκε απέναντι στον Διαγόρα Ρόδου, τον οποίο απέκλεισε στη διαδικασία των πέναλτι για να πάρει την πρόκριση για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson.

Η ομάδα του Μάσιμο Ντονάτι συγκεκριμένα νίκησε με 4-3 στη «ρωσική ρουλέτα» έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον τερματοφύλακά της, Γιάννη Γκέλιο, ο οποίος έπιασε δύο πέναλτι.

Αυτή όμως δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Έλληνας τερματοφύλακας γίνεται... ήρωας μιας ομάδας στη διαδικασία των πέναλτι. Ο Γκέλιος έχει ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από τη Γερμανία, αφού έχει παίξει στα τμήματα υποδομής της Άουγκσμπουργκ, πριν πάρει μεταγραφή στη Χάνσα Ροστόκ και λίγο μετά στη Χόλσταϊν Κίελ.

Με την ομάδα πλέον της Bundesliga, ο 32χρονος έμελλε να γίνει δύο φορές πρωταγωνιστής τη σεζόν 2020-21 για το Κύπελλο. Μάλιστα η μία ήτα απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου. Πιο αναλυτικά η Κίελ εκείνη την περίοδο αγωνιζόταν στη δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας και αντιμετώπιζαν τους Βαυαρούς για τη 2η φάση του Κυπέλλου.

Η αναμέτρηση είχε οδηγηθεί στη «ρωσική ρουλέτα», όπου εκεί ο Έλληνας γκολκίπερ έπιασε το πέναλτι του Μαρκ Ρόκα, αμέσως μετά ο Μπαρτέλς σκόραρε και αμφότεροι έγιναν... ήρωες της Κίελ στην πρόκρισή της.

Στην αμέσως επόμενη φάση η ομάδα του Γκέλιου αντιμετώπισε την Ντάρμσταντ, την οποία επίσης πέρασε μέσω των πέναλτι. Και εκεί ο Έλληνας τερματοφύλακας κατάφερε να γίνει ο απόλυτος πρωταγωνιστής, αφού έβγαλε δύο εκτελέσεις, η Κίελ νίκησε με 7-6 και πέρασε στα προημιτελικά του Κυπέλλου. Εκείνη τη χρονιά η Χόλσταϊν είχε φτάσει μέχρι τα ημιτελικά, όπου είχε ηττηθεί με 0-5 από την Ντόρτμουντ, σε ένα ματς που δεν είχε παίξει λόγω ασθένειας.