Αινιγματικός ο Γκουαρδιόλα για το μέλλον του στη Σίτι: «Θα δούμε...»

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα

i

PrtScr

Αινιγματικός ο Γκουαρδιόλα για το μέλλον του στη Σίτι: «Θα δούμε...»

Κώστας Τόπας 15:44 - 04.10.2024 / Ανανεώθηκε: 15:44 - 04.10.2024

Σε ερώτηση που του έγινε και μάλιστα δύο φορές, ο Πεπ Γκουαρδιόλα άφησε τα πάντα ανοικτά για το μέλλον του στον πάγκο της Μάντσεστερ Σίτι.

Το συμβόλαιο του Πεπ Γκουαρδιόλα με τη Μάντσεστερ Σίτι λήγει στις 30 Ιουνίου του επόμενου έτους, ημερομηνία που έρχεται σε σύγκρουση με το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων της FIFA στο οποίο θα συμμετάσχουν οι Πολίτες.

Οι προϋποθέσεις για την ανανέωση της συμφωνίας αυτή τη στιγμή είναι δύσκολες, λόγω της νομικής διαδικασίας στην οποία βυθίζεται η πόλη, κατηγορείται από την Premier League για 115 οικονομικές παρατυπίες.

Το τεράστιο οικονομικό πλήγμα που μπορεί να δεχθεί η Premier League ακόμα κι αν κερδίσει τη «μάχη» με την Σίτι
PREMIER LEAGUE

13:28 - 04.10.2024

Το τεράστιο οικονομικό πλήγμα που μπορεί να δεχθεί η Premier League ακόμα κι αν κερδίσει τη «μάχη» με την Σίτι

Η Premier League θα μπορούσε να δεχθεί ένα μεγάλο οικονομικό πλήγμα ακόμα κι αν κερδίσει τη δικαστική μάχη Μάντσεστερ Σίτι, η οποία κατηγορείται για 115 φερόμενες παραβάσεις των οικονομικών κανόνων τον Φεβρουάριο του 2023.

Η δίκη, η οποία ξεκίνησε πριν από περισσότερες από δύο εβδομάδες, μπορεί να οδηγήσει σε οικονομικό πρόστιμο, απώλεια βαθμών, ακόμη και αποβολή από την Premier League καθώς και από τις υπόλοιπες διοργανώσεις, εφόσον οι Πολίτες κριθούν ένοχοι.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Γκουαρδιόλα έχει δώσει δύο λύσεις. Είτε ότι θα μπορούσε να συνεχίσει να προπονεί την ομάδα στη League One (Τρίτη Κατηγορία), είτε θα αποχωρήσει ότι αν ο σύλλογος του έχει πει ψέματα και στο τέλος κριθεί ένοχος από την διοργανώτρια αρχή.

Ο Καταλανός τεχνικός πάντως δεν αρνήθηκε ποτέ την επιθυμία του να προπονήσει μια εθνική ομάδα και η ευκαιρία της Αγγλίας είναι ανεπανάληπτη, με μια ομάδα που προέρχεται από δύο σερί τελικούς σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, με σπουδαίους παίκτες και με ένα Παγκόσμιο Κύπελλο ένα χρόνο μακριά.

Εάν το συμβόλαιό του λήξει τον επόμενο Ιούνιο, ο Γκουαρδιόλα θα τερματίσει εννέα χρόνια εργασίας στο Μάντσεστερ, στα οποία έχει επιτύχει όλους τους στόχους. Εκτός από την κατάκτηση έξι Premier League, που μπορεί να είναι επτά, ενώ έχει κερδίσει τους υπόλοιπους τίτλους, συμπεριλαμβανομένου του πρώτου Champions League στην ιστορία του συλλόγου.

Στη συνέντευξη Τύπου πάντως, ενόψει της αναμέτρησης της Μάντσεστερ Σίτι με την Φούλαμ (05/10, 17:00), ο Πεπ Γκουαρδιόλα άφησε τα πάντα ανοιχτά για το μέλλον του, έχοντας πάντα το νου στην υπόθεση με τις 115 κατηγορίες που κατηγορείται η ομάδα του.

Αν κι αρνήθηκε να δώσει μία κατατοπιστική απάντηση σε ερώτηση που του έκανε δημοσιογράφος και μάλιστα δύο φορές για τη συνέχεια του στον πάγκο των Πολιτών, ο Καταλανός τεχνικός έδωσε μια λακωνική απάντηση: «Θα δούμε τι θα γίνει...».