Γκουαρδιόλα: «Αυτό το Champions League για την Σίτι ήταν σαν το Παγκόσμιο Κύπελλο για τον Μέσι» (vid)

Πεπ Γκουαρδιόλα

i

©Intime

Γκουαρδιόλα: «Αυτό το Champions League για την Σίτι ήταν σαν το Παγκόσμιο Κύπελλο για τον Μέσι» (vid)

Κώστας Τόπας 09:33 - 14.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:36 - 14.08.2024

Πανευτυχής παραμένει ο Πεπ Γκουαρδιόλα για την κατάκτηση του Champions League, το οποίο όπως τόνισε ήταν τόσο σημαντική για την Μάντσεστερ Σίτι όσο το Παγκόσμιο Κύπελλο για τον Λιονέλ Μέσι.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα δεν μπορεί να σταματήσει να χαμογελάει. Το πολυαναμενόμενο Champions League, που ήταν άπιαστο όνειρο από τότε που έφυγε από την Μπαρτσελόνα, έγινε και πάλι δικό του μετά τη νίκη της Μάντσεστερ Σίτι επί της Ίντερ στην Κωνσταντινούπολη με το μοναδικό γκολ του Ρόντρι.

Ο Ισπανός προπονητής ήταν ανακουφισμένος που κατέκτησε ξανά την κούπα με τα μεγάλα «αυτιά» και σε συνέντευξή του στην «Ole», συνέκρινε την κατάκτηση του Champions League με τη Μάντσεστερ Σίτι με το βάρος που απογείωσε ο Μέσι κατακτώντας το Παγκόσμιο Κύπελλο.

«Το Champions League είναι μια πολύ δύσκολη διοργάνωση για να κερδίσεις, όλοι το ξέρουμε και είναι κάτι που συμβαίνει πολύ περιστασιακά στη ζωή σου, οπότε το να το κερδίσεις ξανά και σε αυτόν τον σύλλογο που με υποδέχτηκε τόσο καλά είναι κάτι πολύ καλό», ισχυρίστηκε.

Ο Γκουαρδιόλα αναγνώρισε επίσης την τεράστια αξία και την προσπάθεια που έχει το να στεφθεί η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη: «Ήταν πάντα δύσκολο για εμάς να το πετύχουμε. Σήμερα είμαστε πολύ χαρούμενοι και ικανοποιημένοι, αλλά ξέρω ότι στο παρελθόν κάνοντας το ίδιο πράγμα θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει και φέτος κάνοντας το ίδιο θα μπορούσαμε να είχαμε χάσει το τρόπαιο. Πρέπει να έχεις αυτό και τύχη», συμπλήρωσε στη συνέχεια ο Καταλανός τεχνικός.

Επιπλέον, ο Γκουαρδιόλα θυμήθηκε τον Λιονέλ Μέσι όταν κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο και τη χαρά που σκόρπισε στην Αργεντινή ο «Pulga».

«Νομίζω ότι η δουλειά έχει τελειώσει. Δεν θέλω να συγκρίνω τον εαυτό μου πολύ λιγότερο με τον Λέο, αλλά ένιωσα όπως όταν σήκωσε sτα χέρια του το τρόπαιο μετά την κατάκτηση του Μουντιάλ και είπε: «Αυτό είναι, αυτό είναι! Το το Champions League για την Μάντσεστερ Σίτι, ήταν σαν το Παγκόσμιο Κύπελλο για τον Μέσι», κατέληξε ο Γκουαρδιόλα.