Γκουαρδιόλα: «Δεν ήταν στόχος μας το quadruple»

Πεπ Γκουαρδιόλα

i

©PrtScr

Γκουαρδιόλα: «Δεν ήταν στόχος μας το quadruple»

Κώστας Τσιακλής • 17:16 - 28.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:09 - 14.08.2024

Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρδιόλα, δήλωσε πως δεν ήταν στόχος της ομάδας η κατάκτηση του quadruple.

Η Μάντσεστερ Σίτι γνώρισε την ήττα από τη Νιούκαστλ και έμεινε εκτός συνέχειας στο Carabao Cup. Αυτό σημαίνει πως η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα δεν θα μπορέσει και πάλι να κατακτήσει το quadruple. Ο Καταλανός τεχνικός μίλησε για το συγκεκριμένο γεγονός και ξεκαθάρισε πως οι «πολίτες» δεν είχαν θέσει στόχο να κατακτήσουν και τις τέσσερις διοργανώσεις και είναι ευχαριστημένοι που κατέκτησαν το treble την περασμένη σεζόν.

Η Νιούκαστλ λοιπόν επικράτησε με 1-0 της Μάντσεστερ Σίτι και προκρίθηκε στη φάση των «16» του Carabao Cup, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Κάπως έτσι η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα έμεινε εκτός συνέχειας και δεν μπορεί ούτε φέτος να γίνει η πρώτη ομάδα που θα κατακτήσει και τους τέσσερις διαθέσιμους τίτλους.

Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρδιόλα, κλήθηκε να σχολιάσει το γεγονός αυτό και απάντησε πως το quadruple δεν ήταν στόχος για την ομάδα του, η οποία είναι ευχαριστημένη με το treble (Champions League, Premier League, FA Cup) και το UEFA Super Cup που έχει κατακτήσει. Συγκεκριμένα ανέφερε τα εξής: «Πιστεύετε ότι ο στόχος μας ήταν να κερδίσουμε το quadruple; Ειλικρινά, δεν είναι. Αγωνιστήκαμε πολύ καλά και είμαστε περισσότερο από ικανοποιημένοι που κατακτήσαμε το τρεμπλ. Οι προσδοκίες μας είναι υψηλές, αλλά όχι αρκετά υψηλές ώστε να μην είμαστε ικανοποιημένοι με αυτό».

Όσο αφορά το παιχνίδι ο Γκουαρδιόλα πρόσθεσε: «Συγχαρητήρια στη Νιούκαστλ για την πρόκριση. Ένα μεγάλο κομπλιμέντο στους παίκτες, τους είπα στα αποδυτήρια, για τον τρόπο που παίξαμε σε σύγκριση με την περσινή σεζόν με τη Σαουθάμπτον. Ήμασταν εξαιρετικοί στο πρώτο ημίχρονο, και φυσικά στον τρόπο που παίξαμε. Πιστεύω ότι η Νιούκαστλ δεν μπορούσε να δεχτεί (την κυριαρχία μας στο πρώτο ημίχρονο), αύξησε τον ρυθμό και την επιθετικότητα της. Δυσκολευτήκαμε λίγο αλλά αυτό είναι φυσιολογικό.

Οι 10 πιο ακριβοπληρωμένοι παίκτες της Premier League - Αναλυτικά η λίστα!
PREMIER LEAGUE

12:56 - 27.09.2023

Οι 10 πιο ακριβοπληρωμένοι παίκτες της Premier League - Αναλυτικά η λίστα!

Η Premier League αποτελεί ίσως το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, γεγονός που πέρα από την ποιότητα των ομάδων, αποτυπώνεται και από τη λίστα με τους υψηλότερους μισθούς των παικτών του πρωταθλήματος, οι οποίοι όπως φαίνεται, αυξάνονται συνεχώς.

Είπα στο ημίχρονο το δεύτερο ημίχρονο δεν θα είναι όπως το πρώτο. Δεν ξέρω πόσα φάουλ έκαναν και πόσα εμείς, αλλά είχαμε διπλάσιες κίτρινες κάρτες. Είναι αυτό που είναι. Είπα να είμαστε εκεί στις κακές στιγμές και ήμασταν εκεί. Στο τέλος δεν μπορέσαμε να κερδίσουμε, με τον κόσμο. Συγχαρητήρια στη Νιούκαστλ. Έχουμε απίστευτα θετικά πράγματα για πολλούς, πολλούς παίκτες για το καλό τους παιχνίδι. Καλή επιτυχία στις υπόλοιπες ομάδες που βρίσκονται στο θεσμό».